"Μάουζερ" του Χάινερ Μίλλερ στο Θέατρο της ΑΣΚΤ

Χάινερ Μίλλερ, ένας από τους σημαντικότερους θεατράνθρωπους της μεταπολεμικής Γερμανίας μετά τον Μπρεχτ. Ο Χάινερ Μίλλερ χάραξε τον δικό του δρόμο στο μετα-δραματικό θέατρο. Ένα από τα αξιοσημείωτα έργα του είναι το Μάουζερ (Mauser), γραμμένο το 1970. Το έργο αποτελεί κριτική απάντηση στο διδακτικό έργο του Μπρέχτ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έργο, το οποίο κρίθηκε ως αντιεπαναστατικό από την Ανατολική Γερμανία και με αυτόν τον τρόπο απαγορεύτηκε.

Περισσότερα...

"Καμίλ Κλοντέλ Mudness" του Γιάννη Λασπιά στον Πολυχώρο Vault

Στις αρχές του 20ου αιώνα βρίσκουμε τις γυναίκες υποβαθμισμένες. Καταπιεσμένες από αυταρχικούς και βίαιους πατεράδες και ύστερα συζύγους. Καταπιεσμένες από την Εκκλησία που τις θεωρούσε σύμβολο της αμαρτίας και του κακού. Καταπιεσμένες από την ίδια την κοινωνία που τις θεωρούσε υποδεέστερες, ανάξιες για σπουδές και εργασία. Ο ρόλος τους περιοριζόταν στο δίπτυχο σύζυγος-μητέρα. Φαίνεται λοιπόν, πως ζούσαν σε συνθήκες απόλυτης δυστυχίας. Γυναίκες υπόδουλες και υποταγμένες στο πλαίσιο ενός κόσμου ο οποίος εμφανίζεται να κυριαρχείται από άνδρες.

Περισσότερα...

Έρωτας & Επανάσταση Μέρος ΙΙΙ: Η ανωμαλία του ελάχιστου @ Art Factory - Τεχνοστάσιο

Οχτώ χορευτές σε απορρύθμιση και παράλληλα σε απόλυτη αρμονία, κυκλώνοντας με τις κινήσεις τους το κοινό και δικαιώνοντας τον τίτλο του έργου... Με τον Παναγιώτη Κραμπή στο πιάνο να ερμηνεύει την Νo 20 Nocturne του Chopin με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και με τους χορευτές να τον ακολουθούν αλλά και ταυτόχρονα να προσπαθούν να τον προσπεράσουν ή να αποφύγουν τη μελωδία του, η Ανδρονίκη Μαραθάκη κατόρθωσε να μας προβληματίσει και να "κωδικοποιήσει" το μήνυμά της.

Περισσότερα...

"Αντιγόνη, του Σοφοκλή" σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η 2η, κατά σειρά, περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η Αντιγόνη επέστρεψε το βράδυ 5ης Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, όπου παίχτηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2015. Εκ μέρους της 5ης Εποχής Τέχνης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, το κοινό παρακολούθησε και φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και με ένα πραγματικά αξιόλογο cast, όχι μόνο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και στους ηθοποιούς που έπαιξαν το χορό.

Περισσότερα...

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.