"Πόσο άθλια, πόσο χυδαία και πόσο εύκολα η μετανεοελληνική μας κοινωνία αποφασίζει να πάει κατά διαόλου"

Σε μια τόσο σκοτεινή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, που δοκιμάζονται όχι μόνο στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αξίες αλλά πολλές φορές και η ίδια η κοινή λογική, είναι σημαντικό να μη χάνουμε την ηθική μας πηξίδα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην αισθανόμαστε μόνοι, μέσα στο χάος του φόβου και της μισανθρωπίας, αλλά σ' αυτό βοηθά πάντα να ακούμε και τις φωνές ανθρώπων που μας εμπνέουν και μας στηρίζουν σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Άνθρωποι που μέσα από την πένα τους, καλλιτεχνική ή μη, μας θυμίζουν ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα.

Περισσότερα...

Το φαντασιακό υπερβατικό σύμπαν των Swans: Michael Gira και Norman Westberg

Είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο συνιδρυτής της avant garde rock μπάντας Swans. Ο Michael Gira μας έχει συνηθίσει ως χαμηλών τόνων καλλιτέχνης, χωρίς να χρησιμοποιεί συχνά το δικό του όνομα στις δουλειές του. Προτιμά να είναι ο δημιουργός πίσω από πολλά project καθώς και ο παραγωγός άλλων μουσικών. Ο Gira έχει μόνο λίγες σόλο δημιουργίες στο ενεργητικό του. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως δημιουργεί συναισθηματικά έντονες μουσικές και στίχους.

Περισσότερα...

Δυό λόγια για τη βαρύτερη μπάντα στο γνωστό σύμπαν...

Έχει καταναλωθεί άπειρο σάλιο και μπόλικο μελάνι για τους βρετανούς Electric Wizard, ένα από τα πιο επιδραστικά σχήματα στην ιστορία της heavy rock, στο 1/4 του αιώνα που δραστηριοποιείται το “πνευματικό παιδί” του Jus Oborn. Ποιοί είναι όμως οι Electric Wizard τελικά; Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή τους στην Ελλάδα, καταναλώνουμε λίγο ακόμη σάλιο και μελάνι, γιατί στο κάτω-κάτω ποτέ δε μπορείς να ισχυριστείς ότι έχεις πει αρκετά για τους Electric Fuckin’ Wizard...

Περισσότερα...

Για το "ιταλικό θαύμα" που ακούει στο όνομα Lacuna Coil

Δεν είναι πολλά τα συγκροτήματα με γυναικεία φωνητικά που έχουν καταφέρει τις τελευταίες δύο δεκαετίες να αναρριχηθούν στο φάσμα της metal σκηνής με τόσο χαρακτηριστικό και επιτυχημένο τρόπο όπως οι Lacuna Coil. Τί είναι αυτό όμως που τους καθιστά τόσο ιδιαίτερους και τόσο επιδραστικούς στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα;

Περισσότερα...

Οι Dustbowl μας μιλούν για τους 10 Δίσκους που καθόρισαν τον ήχο τους

Οι Dustbowl είναι ένα συγκρότημα που δε γίνεται να μη γνωρίζεις αν έχεις έστω και μικρή εξοικείωση με την ελληνική πλην αγγλόφωνη ανεξάρτητη σκηνή. Ιδίως αν είχες τη χαρά να ακούσεις το βινύλιο με τίτλο "The Great Fandango" που κυκλοφόρησαν πέρυσι (2016), σίγουρα έχουν αφήσει το στίγμα τους μέσα σου. Η αύρα του ξεχασμένου αμερικανικού country τοπίου που αποπνέουν με ροκ διαθέσεις, είναι μόνο ένας από τους λόγους που τους λατρεύουμε και τους παρακολουθούμε για χρόνια.

Περισσότερα...

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.