tricky presents skilled mechanics live @ fuzz

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, και σίγουρα μια από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, ο δρόμος μας έβγαλε για ακόμα μία φορά στην πόρτα του Fuzz, οπού τα πράγματα έδειχναν κάθε άλλο παρά ψυχρά να είναι. Αντιθέτως, εντός του συναυλιακού χώρου επικρατούσε μια «καυτή» ατμόσφαιρα, με αφορμή την υποδοχή του Tricky, ενός εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της trip hop μουσικής σκηνής παγκοσμίως, οπού ουσιαστικά μας παρουσίασε το καινούριο του μουσικό project, με τίτλο "Skilled Mechanics".

Ουσιαστικά η προσθήκη μπάντας, σε συνδυασμό με την ήδη δημιουργική φάση της καριέρας του στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό, σίγουρα ανέβασε ένα επίπεδο ακόμα την ήδη ψηλά στα μάτια μας (και κυρίως στα αυτιά μας) ποιότητα που σταθερά προσφέρει στο κοινό του, τόσο ηχητικά όσο και οπτικά. Όλα αυτά, με παρούσα στο ίδιο live, αλλά με το βαρυσήμαντο ρόλο να κρατήσει ζεστό το κοινό και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια άκρως ατμοσφαιρική συναυλία, την Lia Hide.

Η Lia λοιπόν, ήταν αυτή που ανέλαβε αυτό το έργο, ανεβαίνοντας πρώτη στη σκηνή του Fuzz και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, ανέλαβαν την «προθέρμανση» του κοινού, που αν συμμεριστούμε το κύριο όνομα της βραδιάς, ήταν σίγουρα πολύ απαιτητικό. Και σίγουρα, αυτό δεν ήταν κάτι που τρόμαξε την Lia και την παρέα της, αφού κινούμενη στο γνωστό μοτίβο της δουλειάς της, κατάφερε να κερδίσει το κοινό, να χειροκροτηθεί και να γεμίσει την προσωπική μας playlist με δικά της κομμάτια. Αν και σε μια μη δημοφιλή (ακόμα) μουσική σκηνή στην Ελλάδα, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και μέσα από σκοτεινές μελωδίες και φωνητικά που αποδίδουν ένα συνονθύλευμα των επιρροών της αξιοποίησε το χρόνο της στη σκηνή για να επηρεάσει πολλά μουσικά αυτιά και να μπουν στον «κόπο» να μάθουν το «τι εστί» Lia Hide. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη μνήμη του David Bowie, με το κομμάτι "I’m afraid of Americans".

 

 

Μετά την 40 γεμάτων λεπτών παρουσία της επί σκηνής, τα ηνία ανέλαβε το μεγάλο (αν όχι γιγάντιο) όνομα της trip hop σκηνής που ακούει στο όνομα tricky. Δεν είναι απλά ένα μεγάλο όνομα. Είναι ένας καλλιτέχνης που θα μπορούσαμε να πούμε πως μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους πατέρες του trip hop. Που πλέον ξεφεύγει από κάθε πλαίσιο δημιουργικότητας, και αυτή τη φορά επέστρεψε με τη δημιουργία μπάντας, ονόματι Skilled Mechanics, ορισμό τον οποίο τίμησαν δεόντως καθ’ όλη την διάρκεια της εμφάνισης τους επί σκηνής.

Με ήχους από τις πιο «άρρωστες» γωνιές του μυαλού του, και σε απόλυτο συγχρονισμό με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα live που σίγουρα θα συζητηθεί για καιρό. Φάνηκε επί σκηνής να είναι στην καλύτερη του περίοδο, μιας και ο ίδιος έμοιαζε να απολαμβάνει το αποτέλεσμα που έφερε εις πέρας, με το πετυχημένο αυτό project. Αποτέλεσμα το οποίο ικανοποίησε απόλυτα και τους fan, από τα σχόλια που ακούσαμε εκτός stage. Με ένα σύνολο από την καινούρια του δουλειά αλλά και κομμάτια από το τελευταίο σόλο άλμπουμ του μας κράτησε ρυθμικά για περίπου μία ώρα και κάτι. Κάτι για το οποίο δεν αρκούσε για να χορτάσεις το οπτικοακουστικό θέαμα που προσέφερε.

Παρ’ όλα αυτά, όσοι βρεθήκαμε εκεί, απολαύσαμε το «πείραμα» του Tricky , προσθέσαμε τραγούδια της Lia Hide στην λίστα με τα επόμενα ακούσματα μας και καταγράψαμε στιγμές, μα όχι την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Fuzz στις 22 του μήνα. Απολαύστε!

 

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Κιουρτζόγλου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.