Selah Sue live @ Fuzz

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος μιας χρονιάς γεμάτης με πολλές και διάφορες παρουσίες, όσον αφορά τα μουσικά δρώμενα της ελληνικής επικράτειας, έχει ξεκινήσει. Μια χρονιά όπου απολαύσαμε μεγάλα ονόματα της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής να ξεδιπλώνουν το κέφι και όλη την μουσική τους διάνοια επί σκηνής και να χαρίζουν απλόχερα στο κοινό τους αυτό που ζητούσαν, οπτικά και ακουστικά!

Για μια ακόμα φορά συνέβη και το βράδυ της Παρασκευής, στον πλέον οικείο συναυλιακό χώρο της οδού Πειραιώς. Στο Fuzz λοιπόν, φιλοξενήθηκε το τελευταίο live της περιοδείας της Selah Sue που, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη εδραιωθεί ανάμεσα σε καλλιτέχνες που χρόνια βρίσκονται στις playlist των απανταχού ακροατών που ξέρουν να απολαμβάνουν καλή μουσική. Φυσικά, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ώρα να ανέβει επί σκηνής, την ατμόσφαιρα ανέλαβε να θερμάνει ο DJ και παραγωγός του Radio Pepper, Δημήτρης Λεμονίδης, που μέσα από τις groovy επιλογές του σε ένα DJ set ιδανικό για το ύφος της βραδιάς, κράτησε το κοινό «ζεστό» για περίπου μιάμιση ώρα, ενώ πολλές φορές μας έκανε να αναρωτηθούμε «ποιο κομμάτι να είναι αυτό;», με σκοπό να το εντάξουμε στις προσωπικές μας playlists.

Έτσι λοιπόν, με γνωστά και άλλα λιγότερο αναγνωρίσιμα τραγούδια στο ευρύ κοινό, μας κράτησε συντροφιά μέχρι λίγο μετά τις δέκα και κατάφερε να κάνει την αναμονή (ή και ανυπομονησία, αν θέλετε) πιο ευχάριστη απ' ό,τι αναμενόταν.

Ύστερα από μια μικρή παύση για το στήσιμο και την ρύθμιση του ήχου, στη σκηνή εμφανίστηκε η Selah Sue. Αυτή η γεμάτη ενέργεια παρουσία, με καταγωγή από το Βέλγιο, λίγο μετά το κλείσιμο των 26 χρόνων της και με μια παρουσία 4 ετών στα παγκόσμια μουσικά δρώμενα, έχει ήδη ένα εντυπωσιακό βιογραφικό όσον αφορά τις συνεργασίες και τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει μοιραστεί την σκηνή στις ανά τον κόσμο εμφανίσεις της. Και πώς να μην έχει ήδη καταξιωθεί όταν, εκτός της ιδιαίτερης παρουσίας της, διαθέτει και ένα καλοσυνάτο χαρακτήρα, τον οποίο δεν κρύβει πίσω από κάποιου τύπου «επαγγελματική» σοβαροφάνεια και προτιμά τον τρόπο που η ίδια γνωρίζει καλύτερα;! Διαδραστική με το κοινό και άνετη στη σκηνή, με χιούμορ και αυθορμητισμό, κάνει το δρόμο της να μοιάζει ευκολότερος κατά την άνοδο της καριέρας της.

 

selah sue live @ fuzz

 

Τη βραδιά άνοιξε με το τραγούδι «mommy», που αφιέρωσε στη μητέρα της, συντροφιά μόνο με την κιθάρα της. Φυσικά, όταν η υπόλοιπη μπάντα μπήκε στο «παιχνίδι», τότε το acoustic σκηνικό άλλαξε και η σκηνή άρχισε να εκπέμπει ακόμα πιο θετική ενέργεια, με καλογραμμένους στίχους και ρυθμούς που έβαλαν «φωτιά». Η μέτρια προσέλευση του κόσμου άφησε πιο πολλά περιθώρια στους παρόντες να κουνηθούν στους ρυθμούς που πρόσταζε η «μουσική παλέτα» πάνω στην οποία στηρίζεται το set list της Βελγίδας καλλιτέχνιδος.

Με τη μόνη φράση που ταιριάζει στην σκηνική της παρουσία αλλά και στις ερμηνείες της να είναι το «She is killin' it», η ασυμβίβαστη φωνή της γέμισε το Fuzz, ενώ η ίδια «κάλπαζε» πάνω στο beat σαν καταξιωμένη hip hop καλλιτέχνης. Ο ασταμάτητος χορός αλλά και η επαφή της με το κοινό έδωσαν άλλη ενέργεια στη βραδιά... Και δεν ήταν μόνο η ίδια, αλλά και το κοινό μα και οι συνεργάτες της, στους οποίους δείχνει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Περίπου στο μέσο της βραδιάς, τους παρουσίασε έναν προς έναν, τόσο τους επί σκηνής όσο και τους αφανείς, που διατηρούσαν πόστα ανάμεσα στο κοινό (φωτιστές και ηχολήπτες, που άξιζε και η αναφορά και το χειροκρότημα για την δουλειά που έκαναν).

Ανάμεσα σε κομμάτια και από τα δύο άλμπουμ της "Selah Sue" και "Reason", όπως τα This World, Alone και Fyah Fyah, παρέδωσε μαθήματα ήθους, σεβασμού και εκτίμησης, τόσο στο ακροατήριο όσο και στα μέλη της μπάντας, που τη συνοδεύουν στην ανοδική της πορεία και τους οποίους είδαμε να «παίζουν» και με πειράγματα και μεταξύ τους.

Τελευταίο τραγούδι της βραδιάς, το «Fear Nothing». Ένα τραγούδι με τεράστια απήχηση, και όχι τυχαία, καθώς η συνεργασία της με τον Matt Schwartz (άλλοτε συνεργάτη των Massive Attack) επέφερε ένα πολύ όμορφο ακουστικά trip hop κομμάτι. Η Selah Sue, αφού φωτογράφισε με το κινητό της το κοινό, αποχώρησε από την σκηνή του Fuzz, αφήνοντας όλους μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

O φακός μας ήταν εκεί και κατέγραψε στιγμιότυπα σε ένα από τα πιο δυνατά live της χρονιάς που παρ' όλη τη μέτρια προσέλευση του κοινού απολαύσαμε όσο λίγα μέσα στη χρονιά!

 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κυβρικοσέος

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.