Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Γιάννης Ζουγανέλης @ Θέατρο Πέτρας

Τετάρτη βράδυ 21:30 και ένα τεράστιο πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο στο θέατρο της Πετρούπολης περίμενε με αγωνία την έναρξη της συναυλίας του Βασίλη Παπακωσταντίνου και του Γιάννη Ζουγανέλη, καθώς και τα εγκαίνια της καλοκαιρινής περιοδείας "Άντε να λύσουμε..".

Κάποιες συστάσεις είναι περιττές. Όλοι γνωρίζουμε και τους δυο καλλιτέχνες αρκετά καλά από την μακροχρόνια παρουσία τους στο χώρο της μουσικής σκηνής. Έτσι, το σύνθημα "Άντε να λύσουμε.." που σηματοδοτεί και την κοινή περιοδεία τους ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει τον κόσμο να ξεκινήσει να ζητωκραυγάζει και να συμμετάσχει τραγουδώντας μαζί με την ορχήστρα.

Είναι μεγάλη τιμή για κάποιους καλλιτέχνες να καταφέρνουν να κάνουν το κοινό να νιώθει όλα τα συναισθήματα αυθόρμητα. Όπερ και εγένετο από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Ζουγανέλη! Από αυτή τη συναυλία λοιπόν, σίγουρα δεν έλειψαν η ευθυμία και το πάθος. Χαρούμενοι θεατές χοροπηδούσαν τραγουδώντας δίχως να σκέφτονται ποιον έχουν δίπλα τους με όλο το θέατρο να είναι ενωμένο σαν οικογένεια. Από την ίδια αυτή εμφάνιση, δεν έλειψε όμως και η συγκίνηση, που νιώσαμε όλοι τη στιγμή που στο video wall έπαιξαν αποσπάσματα για τον Σάκη Μπουλά.

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Γιάννης Ζουγανέλης @ Θέατρο Πέτρας

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, η παρουσία των fun clubs του Βασίλη έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Η Πετρούπολη πήρε φωτιά από τα δεκάδες καπνογόνα που άναβαν ασταμάτητα μέχρι την στιγμή που ανάψανε όλα μαζί και έγινε η νύχτα μέρα. Τα clubs που ειδαμε ηταν το "Επισημο Fun Club Βασίλης Παπακωσταντινου: Οι ψυχες και οι αγαπες" και το "Fun Club Βασίλης Παπακωσταντινου: Άνοιξε μου να κρυφτώ".

Έκπληξη της βραδιάς και κάτι διαφορετικό ήταν η πολύ ωραία σχεδιασμένη ιδέα του Γιάννη που μετέτρεψε τη συναυλία σε musical όταν έβαλε όλους τους μουσικούς σε παράταξη, αποκόβοντας τους από τα πόστα τους και καλώντας τους να τραγουδήσουν και να χορέψουν πάνω στην σκηνή δημιουργώντας μια εύθυμη διάθεση στο κοινό καθώς και την αναζωπύρωση της διασκέδασης. H Μαίρη Μπρόζη στο βιολί, ο Ανδρέας Αποστόλου στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, ο Γιάννης Αυγέρης στην κιθάρα και στα πνευστά, ο Βαγγέλης Πατεράκης στο μπάσο και ο Στέφανος Δημητρίου στα τύμπανα, υπέροχοι όλοι οι μουσικοί που παράλληλα έπαιζαν και τραγουδούσαν μαζί.

Η συναυλία της Τετάρτης στο Θέατρο Πέτρας ήταν εξαιρετικά καλοστημένη και οργανωμένη. Με μια απλή εκτίμηση, άμα ο Β. Παπακωνσταντίνου και ο Γ. Ζουγανέλης συνεχίσουν έτσι όλη την καλοκαιρινή περιοδεία, η κοινή τους εμφάνιση θα γίνει ένα από τα πιο συζητημένα events του καλοκαιριού. Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες αλλά και οι εξαιρετικοί μουσικοί που τους συνόδευσαν στη σκηνή κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία να μας περάσουν το μήνυμα τι είναι μουσική. Χαρά, λύπη, νοσταλγία, ελπίδα, αγάπη, δύναμη, κουράγιο και ένα μήνυμα σε αυτή την κουφάλα τον νεκροθάφτη ότι δεν θα πεθάνουμε ποτέ...

...Γιατί αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο που δεν έχει νόημα χωρίς μικρές νοθείες ειδικά όταν είσαι έφηβο γεράκι.

 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κυβρικοσέος

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.