Σοφοκλής ΚιουρτζόγλουΟ Κιουρτζόγλου Σοφοκλής γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1985 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας. Ήταν μέλος της φωτογραφικής λέσχης της Λάρισας. Το 2012 παρακολούθησε σεμινάριο φωτογραφίας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη φετινή χρονιά παρακολουθεί σεμινάριο στο φωτογραφικό κύκλο του Πλάτωνος Ριβέλλη.

Πρώτη του συμμετοχή το 2006 στο διαγωνισμό Belle Arte Lamia στην κατηγορία της φωτογραφίας υπό τη διοργάνωση του Καφωδείου Ορφέας. Το 2009 πραγματοποιεί ατομική έκθεση με θέμα τη φωτογραφία δρόμου στο Πνευματικό Κέντρο «Σωτηρίου Ζιαζιά» στη Λάρισα. Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη της Λάρισας. Την ίδια χρονιά πραγματοποιεί δεύτερη ατομική έκθεση στον πολυχώρο Micraasia στον Κεραμεικό στην Αθήνα. Θέμα της έκθεσης η φωτογραφία δρόμου. Το 2010 κερδίζει το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών με θέμα "Λόγια και χρώματα της Κωνσταντινούπολης".

Την Άνοιξη 2011 συμμετέχει σε διαγωνισμό φωτογραφίας της Δωδεκάνησος seaways με θέμα «Δωδεκάνησος ο τόπος μας» και διακρίνεται με τιμητικό έπαινο. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς συμμετέχει σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας στον πολυχώρο τεχνών Χοροστάσιο στην πλατεία Κλαθμώνος με θέμα «Η απόδραση από την καθημερινότητα» (Getaway).Tον Απρίλιο του 2012 έλαβε μέρος σε διαγωνισμό με θέμα Ελλάδα τώρα που διοργανώθηκε απο το Ash in Art(Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης). Τον Ιανουάριο του 2013 διοργάνωσε με το διαδικτυακό περιοδικό Fmag έκθεσης φωτογραφίας στον πολυχώρο τεχνών Χοροστάσιο στην Αθήνα.Θέμα της έκθεσης,περιπλάνηση στην Αθήνα. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς έλαβε μέρος σε ομαδική έκθεση στον χώρο πολιτιστικών δράσεων ''κλέφτες'' με θέμα πορτραίτα μέσα απο τον φωτογραφικό φακό.

Το 2014 Συμμετείχε στο 4ο Athens Video Dance Project στην σχολή Καλών Τεχνών με ένα βίντεο σύγχρονου χορού στην κατηγορία νεοπρωτοεμφανιζώμενων καλλιτεχνών. Την ίδια Χρονιά αναλαμβάνει Φωτογράφηση και φωτισμό σε ένα βίντεο μεγάλου μήκους σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού Inside Noise και την Χρυσάνθη Μπαδέκα, όπου και αυτό έπαιξε στο 4ο Athens Video Dance Project. Το 2015 Συμμετείχε στην πειραματική παράσταση «BREATH» σε συνεργασία με τους Inside Noise, με φωτογραφικά έργα του στην Promenade του 5ου Athens Video Dance Project. Συνεργάζεται με ομάδες σύγχρονου χορού όπως Inside Noise και τους Κόκκους Ροιής. Απο το Καλοκαίρι του 2015 συνεργάζεται με την ιστοσελίδα ψυχαγωγικής ενημέρωσης Evart.gr.

 

Βρείτε τον Σοφοκλή στα social media: Σοφοκλής Κιουρτζόγλου @ facebook Sofoklis Kiourtzoglou @ LinkedIn Sofoklis Kiourtzoglou @ twitter

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.