ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ''Συνεχίζει να προσφέρει στον παγκόσμιο κινηματογράφο''

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣΔιαβάστε στο ellines.com - Γεννήθηκε στις Γωνίες Μαλεβιζίου Ηρακλείου το 1946, μεγάλωσε στο Ηράκλειο και σπούδασε σκηνοθεσία στην Ελλάδα και το Παρίσι. Εμφανίστηκε το 1972 με τη μικρού μήκους ταινία «Δύο τρία πράγματα…», η οποία βραβεύτηκε στην Ελλάδα και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ στον Καναδά. Η πορεία του στη συνέχεια ήταν γεμάτη επιτυχίες.

Περισσότερα...

ΚΛΕΙΩ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ''Δεν υπάρχει αυτοσχεδιασμός στη δυτική μουσική τουλάχιστον έτσι που τη μαθαίνουμε στα ωδεία''

ΚΛΕΙΩ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΔιαβάστε στο ellines.com - Η Κλειώ Καραμπελιά γεννήθηκε στο Παρίσι από έλληνες γονείς, σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα όπου καλλιεργείται μέσα της η αγάπη για τις τέχνες, τον αρχαίο πολιτισμό, τα τραγούδια της Μεσογείου και της Ανατολής. Σπουδάζει μουσικολογία και φιλοσοφία στο Παρίσι. Ολοκληρώνει τις σπουδές της στην άρπα και με καθηγήτρια την Helene Breschand ανακαλύπτει τον αυτοσχεδιασμό.

Περισσότερα...

ΣΤΗΒΕΝ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ''Ο πρωτοπόρος του νέον''

ΣΤΗΒΕΝ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣΔιαβάστε στο ellines.com - Ο Στήβεν Αντωνάκος γεννήθηκε το 1926 στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας και το 1930 εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στη Νέα Υόρκη όπου ζει και εργάζεται. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο Αντωνάκος είχε ήδη διακριθεί για τα λιτά του έργα με λυχνίες νέον, που συνομιλούν με το χώρο, αλλά και χάρη στην εκτενή ενασχόλησή του με το σχέδιο.

Περισσότερα...

Thorybos ''music is a passion...the only true way to express your soul''

ThorybosΟ Θόρυβος τραγουδιστής/ραπερ/στοιχουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Με ρίζες από Χίο, νησί που έχει μέσα στην καρδιά του, και Ήπειρο,  είναι πολύ περήφανος που μπορεί να πει ότι μέσα του κυλάει ελληνικό αίμα.

Ασχολείται με την μουσική από μικρός, οπότε ξεκίνησε να παίζει και ντραμς. Ακούει από rock, hip hop, rap ως τα πανηγυριότικα ... γιατί έχει τρέλα με την μουσική! Τώρα ξεκίνησε να δημιουργήσει τη δικιά του μουσική και να φτιάξει τα δικά του κομμάτια, τον δικό του ΘΟΡΥΒΟ.

Περισσότερα...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΒΡΟΣ ''Έλληνας κορυφαίος ζωγράφος στην Αυστραλία''

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΒΡΟΣΔιαβάστε στο ellines.com - Ο Μιχάλης Ζαβρός είναι από τους πολυβραβευμένους νέους ζωγράφους της Αυστραλίας. Το έργο του εμπνέεται συχνά από την ελληνική μυθολογία και το σύγχρονο κόσμο της μόδας.

Περισσότερα...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ''Η Ελληνίδα που γράφει τραγούδια στη Rihanna''

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥΔιαβάστε στο ellines.com - Η Βασιλική Καραγιώργου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και συνθέτης, η οποία μετά τη νίκη της στον Ραδιοφωνικό διαγωνισμό Australian (Triple J) Unearthed το 2003 απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Vassy. Η εξωτική της φωνή ακούγεται στα πιο γνωστά διαφημιστικά και σε δημοφιλείς σειρές όπως Grey’s Anatomy, Ugly Betty και Human Target.

Περισσότερα...

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.