Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Γιάννης Κασέτας έκανε το ντεμπούτο του στην Puzzlemusik από το 2007 ήδη. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ ως leader και μετρά πολυάριθμες συνεργασίες με μουσικούς της ελληνικής jazz (και όχι μόνο) σκηνής. Παρόλα αυτά δεν είχε ποτέ ως τώρα συνεργαστεί σε κάποια ηχογράφηση με τον επίσης πολύ δραστήριο συνθέτη και παραγωγό Χρήστο Αλεξόπουλο που ίδρυσε την Puzzlemusik το 2006.

Το instrumental "A Tribe in Limbo" - καρπός αυτής της πρώτης τους συνεργασίας - κυκλοφορεί σε digital single ως προπομπός της συλλογής "15" που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Η συλλογή γιορτάζει τα 15 χρόνια ίδρυσης της Puzzlemusik και θα συμμετάσχουν σε αυτή - με ηχογραφήσεις ειδικά για τη συλλογή - περισσότεροι από δέκα συνεργαζόμενοι με την Puzzlemusik καλλιτέχνες.

Στο "A Tribe In Limbo" το σαξόφωνο του Γιάννη Κασέτα συναντά τις λούπες, τα samples και τους συνθετητές του Χρήστου Αλεξόπουλου και ενώ το αποτέλεσμα παραπέμπει στο προσωπικό ύφος των δύο καλλιτεχνών εντούτοις αποτελεί μια ανανέωση των εκφραστικών τους μέσων και τελικά ένα κομμάτι πραγματική έκπληξη.

Το "A Tribe In Limbo" είναι κοινή σύνθεση των δύο καλλιτεχνών και του 13χρονου Κωνσταντή Αλεξόπουλου που παίζει το κοντραμπάσο. Το κομμάτι ξεκίνησε από το θέμα κοντραμπάσου και στηρίχτηκε σε αυτό.

Σαξόφωνο: Γιάννης Κασέτας
Πλήκτρα, programming, editing: Χρήστος Αλεξόπουλος
Κοντραμπάσο: Κωνσταντής Αλεξόπουλος

Ηχογραφημένο στα σπίτια των μουσικών.

Μίξη και mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Myriams Fotos from Pexels

Κυκλοφορεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου σε Spotify, Apple Music/ iTunes, Deezer, YouTube Music, Tidal, Qobuz και άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες.
Στο YouTube είναι από τώρα διαθέσιμο:

Μέχρι το τέλος του 2021 θα κυκλοφορήσει σε CD η συλλογή "15" με Διάφορους Καλλιτέχνες της Puzzlemusik στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και το "A Tribe In Limbo"

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.