Ένα lyric video που αφηγείται την ιστορία του Aulë (επίσης γνωστός ως Mahal), έναν Valar που ωθείται από τα ένστικτά του να δημιουργήσει τους πρώτους επτά πατέρες των νάνων, ακόμη και πριν από την προορισμένη εποχή τους.

Παρακολουθήστε το video παρακάτω:

Βιντεοσκοπήθηκε από τον Μιχάλη Αλεξανδράκη στο Black Screen - Graphic Arts Studio.

Οι Herc, το μουσικό project που ηγείται ο συνθέτης Ηρακλής Χωραΐτης, μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο πλήρες album τους με τίτλο "Of Light and Darkness" για ψηφιακή διανομή. Εμπνευσμένο από το αριστούργημα του J.R.R. Tolkien, "The Silmarillion", το OLAD υπόσχεται να πάρει τους ακροατές του σε μια εξαιρετική μουσική περιπέτεια μέσα από τα βασίλεια της Middle-Earth και τη δημιουργία της Arda.

Στο project εντάσσεται πλέον και ο ταλαντούχος κιθαρίστας, Παναγιώτης Μαυράκης (Cosmic Plunge, Days of Fervor) ως μόνιμο μέλος.

Το OLAD συνδυάζει τον χαρακτηριστικό ήχο των Herc, με φανερές επιρροές από metal μπάντες όπως οι Blind Guardian, Insomnium, Wintersun, Empyrium και Bathory, καθώς και τις μαγικές rock μελωδίες από συγκροτήματα όπως οι Styx και οι Blackmore's Night. Θεματολογικά, το άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από τα πρώτα 12 κεφάλαια του βιβλίου, "The Silmarillion", δημιουργώντας μια σαγηνευτική αφήγηση που πιστεύουμε ότι οι φαν, τόσο της metal σκηνής όσο και της φανταστικής λογοτεχνίας θα εκτιμήσουν σε μεγάλο βαθμό.

Το πρώτο single με τίτλο "Melian", με την εξαιρετική φωνητική συμμετοχή του Arno Menses (Subsignal, πρώην Sieges Even), κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, προσφέροντας μια πρώτη ιδέα στους ακροατές για το τι θα ακολουθούσε αργότερα στο album. Στην αιθέρια ατμόσφαιρα του κομματιού συνέβαλαν και οι συνοδείες της κλασικής και κελτικής άρπας, παιγμένες από την Αθηνά Κουμαντάρου.

Επιπλέον συμμετοχή στο album έλαβε και ο Attila Fay (πρώην Mein Kopf ist ein brutaler Ort) στα κομμάτια “Beneath the gloomy veil of agony” και “Doriath”, αναλαμβάνοντας ένα απο τα πολλαπλά κιθαριστικά σόλο, σε κάθε κομμάτι!. Το album ηχογραφήθηκε στο Perilous Home Studio από τον Ηρακλή Χωραΐτη ενώ ο ίδιος ανέλαβε τη μίξη και το mastering. Παράλληλη υποστήριξη στη μίξη του Melian παρείχε και ο Μανώλης Ζαφειράκης.

Με μια διάρκεια περίπου στις 2 ώρες, το OLAD υπόσχεται μια συναρπαστική μουσική Οδύσσεια, παρέχoντας στους ακροατές του μια εμβαθυμένη και αξέχαστη εμπειρία.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.