1000mods & godsleep @ Πειραιώς 117 Academy

Όταν μετά από χρόνια οι ιστορικοί της ροκ θα αναλύουν την τρελή πορεία των 1000mods στην Ελλάδα και στον κόσμο, σίγουρα το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2015 στο νέο χώρο της Πειραιώς 117 Academy θα αποτελεί ένα σταθμό-ορόσημο για το σχήμα από το Χιλιομόδι Κορινθίας.

Δεν ήταν ότι άνοιγαν τους Atomic Bitchwax, δεν ήταν ότι έπαιζαν στο Rockwave Festival πλάι στους The Black Keys, ούτε στο Desertfest του Βερολίνου – γεγονότα που κατά τ' άλλα αποτελούν πολύ γερά προσόντα στο βιογραφικό των 1000mods. Δεν ήταν η όποια συναισθηματική φόρτιση για το ότι με αυτή τη συναυλία θα έκλειναν έναν τεράστιο κύκλο περιοδειών σε Ελλάδα και Ευρώπη, που ξεκίνησε από το Μάη του 2014 με την κυκλοφορία του δεύτερου LP τους, το Vultures. Δεν ήταν ούτε ότι έκαναν ποδαρικό στο νέο rock venue του Νίκου Λώρη και της Didi Music στην καρδιά της Αθήνας, ένα χώρο που οι σχετικά νέοι θα τον θυμούνται ως «Tessera» ή οι ακόμη «ωριμότεροι» ως κινηματοθέατρο Elite. Ήταν ότι η σπουδαία παρακαταθήκη όλων των παραπάνω εξαργυρώθηκε με δύο και πλέον χιλιάδες κόσμου να σπεύδει στο 117 για να ακούσει 1000mods, να τραγουδήσει μαζί τους και να τους αγκαλιάσει για τα 9 χρόνια που υπάρχουν και μας χαρίζουν μουσικάρες.

Προσπερνώντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα της Πειραιώς που κοιτάζουν με περιέργεια τι διάολο συμβαίνει στο 117 και έχει τόση λαοθάλασσα, εισερχόμαστε στη μεγάλη πλην σκοτεινή αρένα του νέου λαϊβάδικου με ελαφρώς κεκλιμένο δάπεδο - που ευνοεί αρκετά όσους από μας δεν έπιναν όλο το γάλα τους μικροί - αλλά και εξώστη. «Μεγαλεία...» σκεφτόμαστε, για να υποδεχτούμε σύντομα και για την επόμενη μία ώρα τους Godsleep.

Όσοι «υποψιασμένοι» ξέρουν τι εστί Godsleep, εννοείται πως έχουν έρθει επίσης από νωρίς για να μη χάσουν ούτε riff, γεμίζοντας ήδη παραπάνω από το μισό Academy (για να φτάσει, μέχρι το τέλος του live, να επικρατεί το αδιαχώρητο). Και τι εστί Godsleep; Μια ανερχόμενη heavy rock μπάντα με με το λίγων μηνών «παιδί» της με τίτλο «Thousand Sons Of Sleep» να έχει αγκαλιαστεί από τους φανς του είδους τόσο εντός όσο και εκτός χώρας – και δικαίως! (Ακόμα θυμόμαστε, άλλωστε, και την εξαιρετική τους εμφάνιση πριν τρεις μήνες στο An Club, όπου έγινε η παρουσίαση του album αυτού και μας άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις)

 

Φωτογραφίες: C.Alossi photography

 

Wrong Turn, This is Mine, Thirteen (dead-man-walking!) και μερικά τεχνικά μικροπροβλήματα εδώ κι εκεί (που θα ταλαιπωρήσουν αργότερα και τους 1000mods αλλά και που θα συγχωρεθούν ασυζητητί εν είδει παρθενικής συναυλίας του χώρου) δεν πτοούν ούτε τους Godsleep αλλά ούτε και τον κόσμο που έχει αρχίσει να ζεσταίνεται υπό τους απόλυτους ρυθμούς του Γιάννη στην κιθάρα, του Fed στο μπάσο, του Dennis στα τύμπανα αλλά και του Κώστα στα φωνητικά. Ένα μπράβο λοιπόν στα παιδιά για άλλη μια δυνατή εμφάνιση που ξεπερνά τις προηγούμενες και που, όπως τείνουν να μας συνηθίσουν, θα ξεπεραστεί από τις επόμενες!

Σειρά, βεβαίως, έχουν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι οποίοι δεν ξέρω αν ήρθαν με το «ηρωικό» τους βαν ή όχι, σίγουρα πάντως έφεραν μαζί τους τον αέρα ενός σχήματος που με δύο ΕΡς, δύο απίστευτα albums και μερικές εκατοντάδες συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνει να πατά γερά στο σανίδι της Rock. Ψυχεδελική ροκ, heavy rock, stoner rock ή όπως προτιμά ο καθένας να την ορίσει, το βασικό στοιχείο είναι η Rock και οι 1000mods δείχνουν πως ξέρουν να ροκάρουν σα να μην υπάρχει αύριο. Road to Burn για αρχή, Vultures, Low, Claws και άλλα κομμάτια από τα άλμπουμς Super Van Vacation και Vultures, καθώς και ένα νέο κομμάτι που θα περιλαμβάνεται στη νέα τους δουλειά που αρχίζουν οσονούπω να ετοιμάζουν. Vidage λίγο πριν το τέλος και το sing-along, το crowd surfing και η ενέργεια του κόσμου έχουν φτάσει στο ζενίθ τους, ενώ ο Λάμπρος, ο Γιώργος, ο Γιάννης και ο Dani τεστάρουν τις αντοχές του κτιρίου και τα στομάχια μας με τους επιβλητικούς ήχους τους, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, συμπεριλαμβανομένων των τυμπάνων όπου κυριολεκτικά τα ισοπεδώνουν στο τέλος του τεράστιου αυτού live.

Τίποτα λιγότερο από το θαυμασμό και τον άπειρο σεβασμό μας για 1000mods και Godsleep, λοιπόν, μαζί με τις ευχές μας για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις στο νέο stage της Πειραιώς 117.

 

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.