Godsleep - Thousand Sons Of Sleep Release show

Οι Godsleep, μια εγχώρια μπάντα που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο της heavy rock και stoner μουσικής σκηνής από το 2010, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντυπωσιάσει τόσο το ελληνικό όσο και το ξένο κοινό. Το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου, παρευρεθήκαμε στο An Club για να ακούσουμε την παρουσίαση του πρώτου full length album τους με τίτλο «Thousand Sons Of Sleep» που κυκλοφόρησε τον Μάιο. Η ποιότητα και η αυθεντικότητα των stoner στοιχείων που δεσπόζουν στον δίσκο, σε συνδυασμό με ορισμένες ψυχεδελικές πινελιές, ήταν επαρκή για να αναμένουμε ένα αρκετά δυνατό live.

Το εναρκτήριο βήμα της βραδιάς το έκαναν οι επίσης ντόπιοι 7-Odds με τον punk, garage και ενίοτε ψυχεδελικό χαρακτήρα τους. Το αριθμητικά μέτριο κοινό που ήρθε από νωρίς να τους ακούσει, συμμετείχε επαρκώς, ανταποδίδοντας της ενέργεια που λάμβανε ανελλιπώς από την μπάντα. Ο κάθε μουσικός της μπάντας κατείχε και έναν διαφορετικό μουσικό ρόλο. Αρχικά τόσο ο κιθαρίστας (M.P. Kouk) όσο και ο πληκτράς (Alex M), φάνηκε να είναι αυτοί που καθορίζουν το μουσικό ύφος της μπάντας με τον τραγουδιστή (Georgy P) να προσδίδει με τη χροιά του τα punk και garage γνωρίσματα.

Η guest εμφάνιση του theremin, εγκαθίδρυε τον πλέον ψυχεδελικό χαρακτήρα σε κομμάτια όπως το «Sex Wax», ενώ το μπάσσο (Boy Racer Nick) και τα drums (Marios 2) , ήταν αυτά που έδιναν τη βάση του groove στα πολύ γνωστά τους «Alley Walk» και «People Wanna See», κομμάτια που περιλαμβάνονται στο προσφάτως κυκλοφορημένο EP τους. Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι η πορεία των 7-Odds είναι ακόμα στην αρχή της, με ένα πολύ καλό υλικό και ενδιαφέροντα μουσικά στοιχεία που δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητα.

 

Τη σκυτάλη πήραν οι Supersoul, με ένα αρκούντως γεμάτο An Club να τους ακούει με ενθουσιασμό, χάρη στον γεμάτο ήχο και το καλοφτιαγμένο (αν και σύντομο) υλικό που είχαν να παρουσιάσουν. Αποδεικνύοντας ότι δεν πτοούνται από τον κακό ήχο των πρώτων κομματιών, η μπάντα μας δίδαξε μια άλλη πτυχή της Heavy Blues Rock μουσικής. Ο εμφανώς ταλαντούχος κιθαρίστας – τραγουδιστής (Rami), κατείχε τα ηνία καθ'όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του μουσικού σχήματος, έχοντας ιδιαίτερη εκφραστικότητα τόσο στο τραγούδι όσο και στο κιθαριστικό παίξιμο.

Το πάντρεμα των κλασσικών blues με την heavy rock, απέκτησε χαρακτήρα μέσα από το μουσικό τρίο των Supersoul, σε μια επιτυχημένη προσπάθεια ανεύρεσης του προσωπικού τους στυλ. Προς το τέλος του προγράμματος όλο το κοινό άρχισε να συμμετέχει πιο ενεργά στο κομμάτι «Blackhorse» που ήταν ομολογουμένως από τα πλέον χαρακτηριστικά τους. Σίγουρα περιμένουμε το επόμενο live με ανυπομονησία καθώς και νέο υλικό για μια όχι τόσο σύντομη εμφάνιση, καθώς και μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα της μουσικής τους.

 

Τέλος, ήρθε η ώρα να εμφανιστεί το πρώτο όνομα του line-up, οι Godsleep, με το κοινό ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα να τους αποθεώνει. Μεταξύ των κομματιών του δίσκου, ξεχώρισαν το «This Is Mine»,το βαθιά υπνωτιστικό και ψυχεδελικό «The Call», το «Wrong Turn» με το χαρακτηριστικό riff, καθώς και το αρκετά δυνατό «Thirteen», το οποίο προσηλύτισε κάθε πιστό του headbanging. Προς το τέλος της συναυλίας, ακούσαμε και κομμάτια εκτός δίσκου, όπως τα «Blackwater» και «Smoke».

Ήδη από τα πρώτα τραγούδια, ο ήχος τους ήταν αρκετά καλός. Ο τραγουδιστής (Κώστας) έδωσε ρέστα με την ερμηνεία του εκείνο το βράδυ, με ένα ενεργειακά γεμάτο κοινό να τον συνοδεύει στην πλειοψηφία των στίχων του. Ο ίδιος εξέφραζε ύστερα από κάθε τραγούδι τον ενθουσιασμό του για τη θετική ανταπόκριση των ατόμων που ήρθαν να τους ακούσουν. Σχετικά με τους υπόλοιπους μουσικούς του σχήματος, ο κιθαρίστας (Γιάννης) έκδηλα ένιωθε τη μουσική που έπαιζε. Μέσα από τις διαφορετικές φρασεολογίες, κάθε κομμάτι του δίσκου έτεινε να αποκτά το δικό του μοναδικό χαρακτήρα και να δημιουργεί ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Τέλος το έντονο μπάσσο (Fed) και τα δυνατά drums (Dennis), έδεναν το μουσικό αποτέλεσμα και έδιναν και αυτά το έναυσμα για τον ενίοτε σχηματισμό pits στη μέση του μαγαζιού.

Ύστερα από το encore και αφού η βραδιά έφθασε αισίως στο τελος της, η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων σίγουρα έμεινε ευχαριστημένη από το συνολική εμφάνιση των Godsleep, μιας και απέδειξαν περίτρανα ότι δεν είναι μια απλή μπάντα της σειράς. Αντιθέτως αναμένουμε καινούριο υλικό και άλλο ένα δυνατό live που θα θυμόμαστε για καιρό!

Φωτογραφίες: Λίνα Κακουλίδου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.