Distortion Tamers release live show @ an club

Σάββατο βράδυ βρεθήκαμε ξανά στο An Club, αναμένοντας το δυνατό live των Distortion Tamers που θα μας παρουσίαζαν εκτός από τα παλιά τους κομμάτια κι εκείνα από τη νέα τους δουλειά με τίτλο "Suicide Nation". Το single αυτό αποτελείται από τα κομμάτια "Suicide Nation" και "Where The Poison Heals", που συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές, διαθέτουν έναν πιο ώριμο και αυθεντικό rock 'n' roll χαρακτήρα.

Το An Club ήταν σχεδόν άδειο όταν βγήκαν οι "The Thriller" γύρω στις 22:30, οι οποίοι μας γύρισαν περίπου 60 χρόνια πίσω, την εποχή που η rock 'n' roll μουσική συνδυάστηκε με την country για να δημιουργήσουν το υβριδικό μουσικό είδος της rockabilly. Το γκρουπ ήταν αρκετά δεμένο μουσικά και η δουλειά από τα κομμάτια που ακούσαμε αρκετά αυθεντική σε όλη την έκταση της εμφάνισης τους. Ο κιθαρίστας (Kostas P) έδινε τις ψυχεδελικές πινελιές στον ήχο του σχήματος, με τα solo του να κατέχουν ηγετικό ρόλο σε όλα τα κομμάτια, ο κοντρα-μπασίστας (Chris G) έκανε την πλέον εντυπωσιακή εμφάνιση με πολύ ωραία riff σε κάθε κομμάτι χωριστά και ο drummer (Vaggelas T.) εντυπωσίασε και αυτός με την παρουσία του το κοινό που ολοένα γέμιζε στο An Club. Ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε live το σχήμα αυτό και αν εξαιρέσουμε τον κακό ήχο του An εκείνη τη βραδιά, η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή.

 

 

Ακολούθησαν οι περιβόητοι Distortion Tamers γύρω στις 23:30, ξεκινώντας με ένα αρκετά γνωστό τους κομμάτι, το "Remember Who You Are". Επανδρωμένη η σκηνή του An Club από το ανανεωμένο τριμελές rock 'n' roll πλήρωμα, συνέχισαν το πρόγραμμα τους με τα κομμάτια "New Sunrise", "Better Move On", "Shadowless Heart" και όταν ήρθε η ώρα να ακούσουμε το κομμάτι "Swell", ανέβηκε επί σκηνής ο Αλέξης Καλοφωλιάς με την ακουστική του κιθάρα. Ο Αλέξης συμμετείχε παλαιότερα ως μπασίστας στο σχήμα, ενώ τώρα τα ηνία κατέχει ο Nick Ketz που εμφανίστηκε αρκετά εγκλιματισμένος στον χώρο, με ένα δερμάτινο jacket – στοχευμένα επιλεγμένο - που πίσω έγραφε τη λέξη "Suicide".

Στη μέση του προγράμματος, υπήρξε μια μεγάλη διακοπή για να ρυθμιστεί η ηλεκτρική κιθάρα, γεγονός που έκανε τον κόσμο σταδιακά να δυσανασχετεί. Παρ' όλα αυτά η συνέχεια του προγράμματος άλλαξε το προς στιγμήν αρνητικό κλίμα, ειδικότερα όταν η μπάντα έπαιξε και τα δύο κομμάτια του νέου single και ακολούθως το περίφημο "Dirty Sun". Όσο πλησιάζαμε στο τέλος του προγράμματος η ποιότητα του ήχου άρχιζε να αλλοιώνεται αισθητά μιας και το μπάσο ήταν υπερβολικά δυνατά για τα τετραγωνικά που ορίζει το An. Στο τέλος, ο κόσμος άρχισε να αραιώνει και μεταξύ των τελευταίων κομματιών που ακούσαμε ήταν τα "Over The Edge" και "Motorcity Edge". Στο τέλος ο κιθαρίστας αστειεύτηκε με το κοινό και το encore ξεκίνησε αμέσως, με τα κομμάτια "Get Your Life Back", "Down In The Hole" και "Rage".

Τα συναισθήματα από αυτό το live ήταν ανάμεικτα. Αρχικά οι "The Thriller" έκαναν ένα πολύ δυνατό opening act με πολύ ολοκληρωμένο μουσικό υλικό. Έπειτα οι Distortion Tamers μας απέδειξαν γιατί αξίζουν να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις εγχώριες μπάντες της γνήσιας rock 'n' roll σκηνής. Αν ο ήχος ήταν καλύτερος, το live θα ήταν αδιαμφισβήτητα άρτιο μιας και οι μουσικοί έχουν ένα πολύ καλό σύνολο κομματιών στη φαρέτρα τους.

 

Φωτογραφίες: Λίνα Κακουλίδου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.