we re loud festival @ kyttaro

Με το ημερολόγιο να γράφει Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις της punk δε θα μπορούσε να ήταν άλλη από το να βρεθούν στην Ηπείρου, συγκεκριμένα στο Κύτταρο όπου διεξήχθη η δεύτερη μέρα του "We 're loud Festival", που παρουσίασε η Slovenly Recordings στην Αθήνα, από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, σε μια γιορτή για τη συμπλήρωση δεκατριών χρόνων της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας και την κυκλοφορία του WE'RE LOUD: 90s Cassette Punk Unknowns 2xLP / CD.

Με μία ματιά στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το συναυλιακό χώρο, δύο πράγματα μπορούσες να φανταστείς: ναι μεν δε θα γινόταν το αδιαχώρητο στην αρένα του Κυττάρου, αλλά τα χαμογελαστά πρόσωπα έδειχναν ότι είναι εκεί για να τα «σπάσουν»... Όπερ και εγένετο!

Με την είσοδο στο χώρο, οι djs Whirldfuzzz σε έβαζαν αυτομάτως στο κλίμα με τη setlist που είχαν ετοιμάσει για να ανοίξουν το φεστιβάλ. Τις μουσικές τους απολαύσαμε και στο πρώτο διάλειμμα της βραδιάς, ενώ για τα επόμενα διαλείμματα που ήρθαν, οι djs Dead Cansando, Toprak Baskit και Rumble Skunk ήταν εκεί για να κρατούν ζεστό το κοινό που αποφάσιζε να μη βγει εκτός για να πάρει την ανάσα που χρειαζόταν προκείμενου να γυρίσει δυνατό και σε πλήρης ετοιμότητα στην αρένα!

Αλλά ας περάσουμε στους πρωταγωνιστές της βραδιάς... Με την αθηναϊκή μπάντα Acid Baby Jesus να ανοίγει λίγο ήπια το φεστιβάλ, ίσως να περίμενε κανείς κάτι πιο δυνατό αλλά εν τέλει καταλάβαινες ότι ήταν μία σωστή επιλογή, καθώς η βραδιά ήταν μεγάλη και η εμφάνισή τους πολύ νωρίς για να βρεθείς «αλλού» από εκείνη την ώρα. Τα ηνία από την ψυχεδελικό ροκ σχήμα με επιρροές τόσο από την pop όσο και από την παραδοσιακή μουσική, παρέλαβαν οι Sultan Bathery. Με τη μουσική τους που, όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν, είναι μία μείξη jangly garage rock και Ennio Morricone, οι τρεις παιδικοί φίλοι, ιταλοί στην καταγωγή, έκαναν την ατμόσφαιρα να ανάβει σιγά-σιγά, μέχρι να απογειωθεί με το hardcore punk σχήμα, που ακούει στο όνομα Thee Oops. Το επίσης ιταλικής καταγωγής συγκρότημα άναψε τα αίματα με τα κομμάτια "say hello", "feed me" και "light on" και έκανε τους φίλους της punk που βρίσκονταν κάτω από τη σκηνή να «ζεσταθούν» για τα καλά!

Η συνέχεια δόθηκε με το punk σχήμα από το San Francisco, Useless Eaters, με τον τραγουδιστή να είναι λίγο παραπάνω χύμα, ενώ όλα τα μέλη της μπάντας «οργίασαν» στη σκηνή, αλληλεπιδρώντας με το κοινό και μεταδίδοντας του την τρέλα τους! Με το πλέον δυνατό τους παίξιμο, ο κόσμος πωρώθηκε και φαινόταν να μην είχε άλλο απόθεμα ενέργειας ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε... Γιατί μετά το διάλειμμα, ήρθαν οι The Kids από το Βέλγιο για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα και να αποτελειώσουν το έργο των σχημάτων που προηγήθηκαν αλλά και το κοινό που πλέον ήταν σύσσωμο στην αρένα του Κυττάρου. Με τη μουσική να διαπερνάει τα σώματα και να τα γεμίζει με αστείρευτη ενέργεια, επικράτησε πανικός με τα κορμιά να πέφτουν... το ένα πάνω στο άλλο!

Με το τέλος της βραδιάς, ήρθε να δικαιωθεί ο τίτλος του φεστιβάλ... "We 're loud"! Μία γιορτή της punk σκηνής που οργάνωσε η Sloveny Recordings στην Αθήνα, ξεκίνησε από το An Club την προηγούμενη ημέρα 17 Σεπτεμβρίου, συνέχισε με το διήμερο στο Κύτταρο και έλαβε τέλος με ένα hangover lunch με ελληνικό φαγητό και live ρεμπέτικο στις 20 του μήνα, γεύμα που τελικά φάνηκε ότι ήταν αναγκαίο!

Εν κατακλείδι, το μεγάλο ρίσκο που πήραν οι διοργανωτές σίγουρα άξιζε τον κόπο και όποιος βρέθηκε σε αυτές τις συναυλίες έχει να λέει για το punk-νικό που επικράτησε έχοντας ακόμα βουητό στα αυτιά του! Μένει ένα μπράβο σε όσους συντέλεσαν και συμμετείχαν στο We 're loud Festival, τη διοργάνωση, τους/τις djs, τις μπάντες, τους χώρους αλλά και το κοινό που καλωσόρισε αυτή τη γιορτή με έντονο ενθουσιασμό!

 

 Φωτογραφίες: Σοφοκλής Κιουρτζόγλου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.