Λυδία Σέρβου

Οι Θεατές καλούνται να εμπιστευτούν τον καλλιτέχνη και να βιώσουν το έργο του ως ευκαιρία, που τους προσφέρεται για να αισθανθούν τον κόσμο και τα πράγματα.

λέει στην Εύη Κουκά η Λυδία Σέρβου.

Πριν δυο χρόνια, είχαμε φιλοξενήσει τη Λυδία Σέρβου στο Evart.gr με αφορμή την πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Κάμε τον ύπνο σύννεφο». Πλέον τη συναντάμε πριν την παράστασή της "Με άστατο ερωτικό" στο Ίλιον Plus στις 29 Μαρτίου και ενώ είναι στα σκαριά ο νέος δίσκος της.

 

«Αν βγάλουμε από τη ζωή μας το «εγώ» και βάλουμε περισσότερο «εμείς», τότε όλα θα είναι καλύτερα», είχες πει σε προηγούμενη συνέντευξή σου στο Evart.gr. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες συνεργασίες στο χώρο της μουσικής. Θεωρείς ότι ο χώρος έχει αλλάξει προς το καλύτερο;

Λυδία Σέρβου: Φυσικά ναι! Και είμαι σίγουρη ότι αν αυτό είχε γίνει νωρίτερα, σίγουρα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Στην εποχή της κρίσης που έχει αγγίξει και όσους ασχολούνται με την τέχνη, πιστεύεις ότι η τέχνη πλήττεται ή ανθίζει;

Λ.Σ.: Όπως έχει πει ο Ernst Gombrich δεν υπάρχει "Τέχνη", παρά μόνον καλλιτέχνες, οι οποίοι με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την εποχή, δημιουργούν έργα και εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Οι Θεατές καλούνται να εμπιστευτούν τον καλλιτέχνη και να βιώσουν το έργο του ως ευκαιρία, που τους προσφέρεται για να αισθανθούν τον κόσμο και τα πράγματα.

Έχεις δηλώσει ότι σου αρέσει κάθε εμφάνισή σου να έχει και κάποιο θέμα. «Με άστατο ερωτικό», ο τίτλος της επερχόμενης εμφάνισής σου στο Ίλιον Plus στις 29 Μαρτίου. Τι θα περιέχει αυτό το «άστατο ερωτικό»;

Λ.Σ.: Μαζί με τους συνεργάτες μου – Δημήτρη Σιάμπο στην κιθάρα, Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, Θανάση Σοφρά στο μπάσο, Διονύση Κόκολη στην τρομπέτα και Στράτο Σαμιώτη στα κρουστά – θα παρουσιάσουμε τραγούδια αγαπημένων δημιουργών του χθες και του σήμερα αλλά και νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο μου. Τη βραδιά αυτή έχω τη χαρά να φιλοξενώ την Ηρώ Σαϊα και τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου. Στο πιάνο θα είναι ο Νεοκλής Νεοφυτίδης ο οποίος έχει επιμεληθεί τις ενορχηστρώσεις και το πρόγραμμα.

 

Λυδία Σέρβου

 

Πόσο "άστατο" είναι το ερωτικό στα χρόνια του facebook και των social media;

Λ.Σ.: Είναι απίστευτα άστατο. Εμένα μου αρέσει η προσωπική επαφή, την επιδιώκω! Αυτό πιστεύω αρέσει και στους περισσότερους, ιδιαίτερα στους ρομαντικούς και ευαίσθητους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα τραγούδια που ερμηνεύουμε για αυτό ακριβώς μιλούν.

Η Ηρώ Σαΐα και ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου θα συμμετέχουν φιλικά σε αυτή την παράσταση, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος και της ενορχήστρωσης έχει αναλάβει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Πες μας δυο λόγια για τον καθένα από αυτούς τους καλλιτέχνες...

Λ.Σ.: Η μακρόχρονη συνεργασία μας με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη καθώς και η συνεργασία μου με τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου δείχνει την εκτίμηση αλλά και την αξία που θεωρώ ότι έχουν σαν άνθρωποι και καλλιτέχνες. Η Ηρώ Σαΐα είναι μια εξαιρετική ερμηνεύτρια με αξιόλογη πορεία και πράγματι αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα βρεθούμε μαζί στη σκηνή.

Στα σκαριά είναι και η επόμενη δισκογραφική σου δουλειά. Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις λίγα πράγματα για το άλμπουμ που ετοιμάζεις;

Λ.Σ.: Θα περιλαμβάνει νέα τραγούδια σε μουσική των Νεοκλή Νεοφυτίδη, Ανδρέα Κατσιγιάννη και Σταμάτη Χατζηευσταθίου καθώς και ένα ντουέτο – έκπληξη! Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τίμησε επιτρέποντάς μου να ερμηνεύσω σε επανεκτέλεση το «Παιδί με το Ταμπούρλο» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

 

Λυδία Σέρβου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.