Παντελής Θαλασσινός στο Ρυθμός Stage

Η ελπίδα είναι το παν...

Σε ένα χώρο ζεστό και με ανθρώπους, που ξέρουν να δείχνουν την εκτίμηση τους για τον καλλιτέχνη, στο Ρυθμό Stage, εμφανίζεται ο Παντελής Θαλασσινός. Ένας καλλιτέχνης, που τον αγαπάμε και τον εκτιμάμε τόσο για τη σεμνότητα και απλότητά του όσο και για τα τραγούδια του. Τραγούδια δικά του ή επιλογές απ’ το μεγάλο ελληνικό ρεπερτόριο, που πάντα βρίσκουν ένα τρόπο να μας αγγίξουν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο μετά τις έντεκα με τον Παντελή Θαλασσινό να έχει όρεξη και κέφι να διασκεδάσει και να ευχαριστήσει τον κόσμο, που τον στηρίζει τόσα χρόνια. Παρέα με την εξαιρετική αυτή φωνή, που εναλλάσσει το ροκ και το παραδοσιακό με τόση ευκολία, περάσαμε το βράδυ της Παρασκευή 13 Δεκέμβρη.

Η νύχτα κύλησε με κομμάτια από το δίσκο «10 τραγούδια για την ελπίδα» αλλά και με παλιότερες επιτυχίες, που τις έχει συγκεντρώσει σε ένα καινούριο δίσκο με τίτλο «ανοιχτή ακρόαση». Από την εποχή των λαθρεπιβατών και μέχρι σήμερα μας έκανε να τραγουδήσουμε, να πωρωθούμε, να χορέψουμε και να συγκινηθούμε. Στο πρόγραμμα περιλήφθησαν και κομμάτια σπουδαίων και συνάμα αγαπητών καλλιτέχνών, όπως του Μίκη θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι και του Ηλία Ανδριόπουλου.

Ακούστηκαν επίσης τραγούδια όπως «ο δικός μου θεός», το «εισιτήριο στην τσέπη σου», το «στη Σέριφο ήσουν πουλί», «άμα την δεις» και άλλα. Με μια χρονομηχανή πηγαινοερχόμασταν από το τώρα στο χθες, με μια σειρά από χαρακτηριστικά τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει σε πολλές φάσεις της ζωής μας. Τραγούδια , που είτε το ήθελες είτε όχι, σε έβαλαν σε πειρασμό να ανοίξεις κάποια κουτάκια καταχωνιασμένα στο πίσω μέρος του μυαλού σου και στο άκουσμά τους θυμόσουν στιγμές χαράς, πόνου, λύπης ή ακόμα και ενθουσιασμού.

Με το «ν΄ αγαπάς», το «ο κόσμος είναι βουνό», «ποτέ μου δεν μιλώ γι αυτήν» ξεφύγαμε λίγο από την πραγματικότητα και ο καθένας κούρνιασε στο δικό του όνειρο. Ο Θαλασσινός έχει μια ιδιαιτερότητα να σε κάνει να χάνεσαι… λίγο με τα λόγια του, την μουσική του, ακόμα και με τον τρόπο που κινείται στο χώρο της σκηνής.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο Παντελής Θαλασσινός κάλεσε στην σκηνή και δύο άλλους καλλιτέχνες, τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου και την Νάνα Μπινοπούλου. Εντυπωσίασε η Νάνα, μια εκρηκτική παρουσία αλλά και πολλά υποσχόμενη φωνή, απ’ την οποία ακούσαμε το «παράπονο» και τις «μέλισσες».

Συνεχίσαμε πιο χορευτικά με πιο παλιά κομμάτια όπως το «σμυρναίικα τραγούδια» και το «καράβια χιώτικα» μέχρι που ο Θαλασσινός έκανε ένα encore τέτοιο, που κανείς να μη φύγει δυσαρεστημένος. Το επιπλέον μέρος του live δεν έγινε με το συνήθη τρόπο. Ο Παντελής Θαλασσινός δεν εκβίασε το χειροκρότημα και το «κι άλλο κι άλλο» με το να φύγει απ’ την σκηνή. Το χειροκρότημα κρατήθηκε για το τέλος σαν ευχαριστώ για την πολύ όμορφη στιγμή, που έφτιαξε για μας παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς του. Και ήταν τόσο ειλικρινές…

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο, καθώς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Σε μια βραδιά, που περιέχονται τραγούδια του Θαλασσινού αλλά και άλλων καλλιτεχνών, στήνεται ένα πρόγραμμα, που περιέχει όλα τα συναισθήματα και πολλές μουσικές εμπειρίες. Εξάλλου εάν μιλάμε για καλή μουσική διασκέδαση ο Παντελής Θαλασσινός ξέρει πως να την προσφέρει απλόχερα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εμφάνιση του Παντελή Θαλασσινού στο Ρυθμός Stage.

Φωτογραφίες: Kostas Scrom & Evart.gr

Video: Kostas Scrom & Evart.gr

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.