Ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελένη Πέτα στο Ρυθμό Stage

"Μαζί και αντικριστά"

Το ψυχρό Σάββατο της 29ης Νοεμβρίου μας βρήκε ζεστούς και ορεξάτους για μια καλή λαϊκή βραδιά. Έτσι αποφασίσαμε να αναζητήσουμε τα κλασικά λαϊκά τραγούδια που αγαπάμε, τραγουδάμε και ακόμα χορεύουμε, σε ένα γνωστό χώρο που εκτιμάμε αλλά και εμπιστευόμαστε.

 Ο λόγος για το Ρυθμό Stage στην Ηλιούπολη, που φιλοξενεί στη σκηνή του για ακόμη μια χρονιά τον καλλιτέχνη εμπιστοσύνης Κώστα Μακεδόνα αλλά και την μελωδική και εξαιρετική Ελένη Πέτα. Οι δύο αγαπημένοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές συναντήθηκαν σ' ένα πρόγραμμα "αντικριστά", όπως και το ονομάζουν, αλλά και δίπλα ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται για να μας διασκεδάσουν και να μας χαρίσουν μια ωραία βραδιά με κέφι και πολύ καλό λαϊκό τραγούδι.

Εμφανίστηκαν μαζί ώστε να χαιρετήσουν το κοινό, που παρευρέθηκε στην πρεμιέρα τους και άρχισαν τα όργανα κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Τη μουσική παράσταση άνοιξε ο Μακεδόνας με το "παίξε βραχνή μου φυσαρμόνικα" και συνέχισε η Πέτα με το "ένα χειμωνιάτικο πρωί".

Αρχικά μοιράστηκαν τη σκηνή εναλλάσσοντας τις φωνές τους μέχρι που απέμεινε μόνος με την κιθάρα του και τους εκπληκτικούς μουσικούς ο Κώστας Μακεδόνας για να τον ακούσουμε στις δικές του αλλά και όχι μόνο επιτυχίες, του παρόντος και του παρελθόντος. "Μόνο μια φορά", " δεν σου ανήκω", "μην μου λες αντίο", "πανεπιστήμιο", "θάλασσα" και πολλά άλλα κομμάτια μας προετοίμασαν για ένα ταξίδι από την δεκαετία του '90 μέχρι και το σήμερα.

Η νύχτα μας βρήκε συντροφιά με τραγούδια πολυακουσμένα και πολυαγαπημένα, που μας αγγίζουν το ίδιο έντονα κάθε φορά και μας κάνουν να αισθανόμαστε και να νιώθουμε όμορφα, συγκινητικά , άλλοτε πόνο και θλίψη, επιπλέον ζήλεια και νοσταλγία αλλά πάντα στο τέλος μας αφήνουν τη γεύση της ικανοποίησης και μας δίνουν κουράγιο.

Κοντά στα μεσάνυχτα τη σκυτάλη πήρε η Ελένη Πέτα για να μας δείξει τη γυναικεία πλευρά του προγράμματος, πως γελάνε, τραγουδούν αλλά και πώς αγαπάνε οι λαϊκές φωνές. Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως το "αυτό που μας δένει εμάς", "πρώτη φορά", το καινούριο της τραγούδι "να μείνεις εδώ", το "λόγια σιωπής" και άλλα, μας καθήλωσε και μας έβαλε στα μονοπάτια του έρωτα.

Έπειτα, με το μικρόφωνο να αλλάζει χέρια συνεχώς, οι νότες μιλούσαν από μόνες τους και το κοινό είχε παθιαστεί τόσο με τους καλλιτέχνες όσο και με τα κομμάτια που ακούστηκαν. Τα χειροκροτήματα έπεφταν βροχή καθ' όλη την διάρκεια της βραδιάς που συνεχιζόταν στο ίδιο μοτίβο με την ατμόσφαιρα να γίνεται όλο πιο εύθυμη και ανεβαστική, αφού το δεύτερο μέρος ήταν πιο «ανάλαφρο» και σπάσαμε και λίγο μέση.

Σε ολόκληρο το live, ακόμα και στο διάλειμμα, έπαιξαν οι εξαίρετοι μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Μηλιακίδης στα τύμπανα, ο Τραϊανός Αλμπανούδης στο μπάσο, ο Κώστας Σαμαρας στα πλήκτρα, ο Αποστόλης Μαλλιάς στα πνευστά, ο Κωστας Βελλιάδης στο μπουζούκι, ο Παναγιώτης Δαμιανίδης στα κρουστά και στις κιθάρες ο Χρήστος Λαρίσης συνόδευσαν τον Κώστα Μακεδόνα, που επίσης απολαύσαμε στην κιθάρα, και την Ελένη Πέτα.

Με ειδικό πιλότο το Μακεδόνα και συγκυβερνήτη του την Ελένη Πέτα κάναμε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι. Μας ανέβασαν ψηλά χωρίς μεταφορικό μέσο παρά μόνο με τις φωνές τους που ήταν γνώριμες, ζεστές με χρώματα και γυρίσματα και τραγούδια που μας κράτησαν συντροφιά για ένα γεμάτο σαββατόβραδο με εναλλαγές συναισθημάτων αλλά και πολύ κέφι.

Φωτογραφίες: Demetra Photography & EvArt.gr

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.