Μπάμπης Στόκας

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους και γνωστούς σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, ο Μπάμπης Στόκας, επέστρεψε στο Ρυθμό Stage για λίγες εμφανίσεις. Για μια ακόμη φορά «αντικρίσαμε» την εξαιρετική φωνή αυτού του ερμηνευτή, που πρόκειται για ένα δημιουργικό, ευφάνταστο πλην ταλαντούχο καλλιτέχνη με ευελιξία στα διάφορα μουσικά είδη.

Με χαρακτηριστικό του το έντονο συναίσθημα που πετυχαίνει να ενσωματώνει στα τραγούδια -και ακόμα κι αν δεν είναι δικά του τα κάνει έστω και για μια στιγμή σα να ήταν-, ο Μπάμπης Στόκας διαθέτει μια ξεχωριστή φωνή η οποία «αγγίζει» τις ψυχές του κοινού του.

Έτσι συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου όπου με τη μεστή, ζεστή, γλυκιά φωνή του μας αγκάλιασε, όπως συνηθίζει άλλωστε, και μας συνεπήρε ταξιδεύοντας μας σε στιγμές του παρελθόντος... Ο Στόκας χάρισε στο κοινό του μία άκρως απολαυστική βραδιά εναλλάσσοντας το ροκ στοιχείο με το λαϊκό και την μπαλάντα.

Στο πρόγραμμα ακούσαμε τραγούδια που αγαπήσαμε, ακούσαμε και ακούμε ακόμα μέσα από τη μουσική πορεία του Στόκα στους Πυξ Λαξ. Επιπλέον τη θέση τους στο live πήραν λατρεμένα λαϊκά κομμάτια, στα οποία έβαλε τη πινελιά του κάνοντας τα ξεχωριστά καθώς και δικά του παλιά ή πιο νέα τραγούδια. Όλη αυτή η διαδρομή, οδήγησε εν τέλει στην «Αυλή των τρελών», την πιο πρόσφατη προσωπική του δουλειά, με τον αιχμηρό κοινωνικοπολιτικό στίχο του Άλκη Αλκαίου και σύνθεσεις του ίδιου του Μπάμπη Στόκα.

 

 

Στην σκηνή συνόδευσαν το Μπάμπη Στόκα οι εκπληκτικοί μουσικοί του, Στέφανος Λογοθέτης (ντραμς), Δημήτρης Καρασούλος (κιθάρες), Νίκος Γιαννάτος (μπάσο) και Γιώργος Παχής (έγχορδα), οι οποίοι διακρίνονται για το ταλέντο τους αλλά και την ικανότητα να ελίσσονται σε κάθε τραγούδι συντροφεύοντας άψογα τη φωνή του αγαπητού καλλιτέχνη, δίνοντας έτσι ρυθμό τόσο στον ίδιο όσο και στην μουσική βραδιά. Με τον ήχο, επίσης, να είναι εξαιρετικός και να απλώνεται σε όλη τη σκηνή και το φωτισμό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε τραγουδιού χωρίς υπερβολές, το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα ήταν αρτιότατο.

Με την ιδιαίτερη και γνώριμη χροιά της φωνής του, ο Μπάμπης Στόκας «έμεινε εδώ να μη μας λείψει τίποτα» και εκείνο το βράδυ μας προσέφερε σκέψεις και συναισθήματα που είχαμε ανάγκη να νιώσουμε ή είχαμε ξεχάσει. Το ίδιο πράξαμε και εμείς και μείναμε εκεί μέχρι το τελευταίο χειροκρότημα. Και το άξιζε!

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα και στο φιλικό περιβάλλον του Ρυθμού Stage, ο Μπάμπης Στόκας συντροφιά με τους μουσικούς του μας προσέφερε ένα υπέροχο και ευχάριστο μουσικό ταξίδι με μνήμες από τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από τη φωνή του... Ένα ταξίδι που είμαι βέβαιη ότι θα συνεπάρει όποιον παρευρεθεί ανάμεσα στο κοινό του ερμηνευτή που είθισται να μας αγγίζει τραγουδιστά...

 

Φωτογραφίες & Βίντεο: Λίνα Κακουλίδου

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.