Κίτρινα Ποδήλατα

Κοιτάζοντας την ατζέντα του Evart.gr με την περιέργεια να δεις τι παίζει στην πόλη την Παρασκευή πριν την εβδομάδα κατάνυξης και νηστείας, ξεχωρίζει κανείς το live που διοργάνωσε ο χώρος πολιτισμού Passport με πρωταγωνιστές της βραδιάς τα Κίτρινα Ποδήλατα, ή ακόμα καλύτερα, με οικοδεσπότες μας τον Αλέξανδρο και τον Γιώργο, αφού οι ίδιοι θέλησαν (στα κρυφά κι εμείς) να νιώσουμε σαν το σπίτι μας. Χαρακτηριστικά ο Γιώργος είπε στο μικρόφωνο «πείτε πως είμαστε σπίτι, έχουμε παραγγείλει και έχουμε πιεί τις μπύρες μας και τώρα τραγουδάμε».

Με τα δικά τους Κίτρινα Ποδήλατα, την καλή διάθεση του κόσμου που είχε από νωρίς γεμίσει τον χώρο, κατάφεραν για μία ακόμα φορά μέσα στην 15ετή πορεία τους να μας ταξιδέψουν με τον δικό τους τρόπο σε παλιά και νέα μουσικά μονοπάτια που οι ίδιοι χαράζουν. Σ' ένα καλοστημένο (οπτικά και ακουστικά) χώρο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με τις συμμετοχές των: Κατερίνα Τεπελένα (φλάουτο και βιολί), της Ειρήνης Αναστασίου (τσέλο), Νάνση Αγγελάκη (cajon) αλλά και της ανερχόμενης Μιρέλας Πάχου που με την ιδιαίτερη χροιά της και τις ικανότητες της στο πιάνο συστήθηκε στο κοινό με το δικό της αισιόδοξο τραγούδι «πάμε μπροστά», σε μια κίνηση αυθορμητισμού από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, που την κάλεσαν στην σκηνή του Passport για να τους συνοδεύσει στο υπέροχο μουσικό ταξίδι που μας χάρισαν.

 

Κίτρινα Ποδήλατα

 

Με μια μια μικρή καθυστέρηση λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, την αυλαία άνοιξαν με το κομμάτι τους «Να σε δω να γελάς», που σήμανε την έναρξη μιας καταπληκτικής βραδιάς με πολλές εκπλήξεις, όπως συνέβη στο τραγούδι «Στο παραμύθι σου να ζω» το οποίο ερμήνευσε ο χαμηλών τόνων πλην ταλαντούχος Αλέξανδρος. Ενδιάμεσα του προγράμματος τους, μας εξιστορούσαν την ιστορία πίσω από το κάθε τραγούδι και ζητούσαν από τον κόσμο να συμμετέχει μαζί τους και να δίνει ρυθμό. Φυσικά, ήταν αδύνατο να τους αρνηθούμε κάτι τέτοιο, και έτσι όλοι μαζί σιγοτραγουδήσαμε στίχους και προσθέσαμε το λιθαράκι μας στην ήδη όμορφη ατμόσφαιρα που υπήρχε στον χώρο. Και μας το ανταπέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Ερμήνευσαν για πρώτη φορά ζωντανά το τραγούδι «Κάπου υπάρχει αγάπη» από την νέα τριλογία άλμπουμ που ετοιμάζουν με τίτλο «The acoustic project», όπου θα συμπεριλαμβάνει νέα και παλιά κομμάτια με εκτελέσεις εντελώς διαφορετικές από αυτές που τους έχουμε συνηθίσει μέχρι πρότινος.

Και ενώ όλα αυτά έλαβαν χώρα στην πρώτη μιάμιση ώρα, με ένα μικρό διάλειμμα 10 περίπου λεπτών επανήλθαν στην σκηνή και χρωμάτισαν αλλιώς το βράδυ μας, κυρίως με επανεκτελέσεις κομματιών από γνωστούς καλλιτέχνες, αφιερώσεις και κοινωνικά μηνύματα, κράτησαν ακούραστο το ήδη ένθερμο κοινό της βραδιάς. Αναφορές ιδιαίτερες σε Πάνο Κατσιμίχα, Γλυκερία και Βασίλη Καζούλη, με την συνοδεία εκλεκτών εκτελέσεων των ήδη δημοφιλών κομματιών τους, με τον Γιώργο Παντελιά να μας αποκαλύπτει πως τελευταία στιγμή δεν κατάφερε ο Βασίλης Καζούλης να βρεθεί στην όμορφη παρέα του Passport.

 

Κίτρινα Ποδήλατα

 

Καθώς λοιπόν η βραδιά έφτανε στο τέλος της και όλοι αναρωτήθηκαν από μέσα τους «μα δεν έχουν πει τα πιο γνωστά τους». Δεν άφησαν περιθώρια σε κανέναν να μπει σε διαδικασία έρευνας ερωτώμενος «γιατί». Αφιέρωσαν σε όλους όσους παρευρίσκονταν στον χώρο και όλο το κοινό που δεν κατάφερε να παρευρεθεί τα κομμάτια «Μη μ' αγγίζεις» και «Ταξιδεύω το εγώ μου» και ξεσήκωσαν για μία ακόμα φορά όλους εμάς που τους τιμήσαμε με την παρουσία μας. Το ίδιο όμως έκαναν και τα Κίτρινα Ποδήλατα, αφού στις επικλήσεις του κοινού για ακόμα ένα τραγούδι τους, ανταποκρίθηκαν χωρίς κανένα δισταγμό, αλλά με σεβασμό και αγάπη στο κοινό που τόσα χρόνια αδιάκοπα τους στηρίζει.

Ένα βράδυ μουσικά γεμάτο, σε μια πόλη που αδειάζει από κόσμο, δύο αξιοσέβαστοι μουσικοί πρωταγωνιστές, με όλους τους αφανείς και μη συντελεστές, κατάφεραν να χαρίσουν μια υπέροχη μουσική εκδρομή με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» τους, σε ένα κοινό που ανταποκρίθηκε με το δυνατότερο χειροκρότημα του. Τυχεροί όσοι ήταν παρόντες. Όσο για τους απόντες, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα τους δώσει σίγουρα μια γεύση από το βράδυ της Παρασκευής.

 

Φωτογραφίες: Λίνα Κακουλίδου

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.