Ο Παντελής Θαλασσινός στο Σταυρό του Νότου

Κάποιες στιγμές θέλεις να τις ξαναζείς. Είναι η ομορφιά τους και τα συναισθήματα που λαμβάνεις. Παρ' όλο που έχουμε παρακολουθήσει αρκετές φορές τον Παντελή Θαλασσινό, επιπλέον έχουμε γράψει για τις εμφανίσεις του, ήταν αναπόφευκτο να μην το κάνουμε κι αυτή τη φορά κι έτσι πήγαμε μια βόλτα από την κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Το καλωσόρισμα ήρθε με το «ο χρόνος του Γενάρη» και ο Παντελής Θαλασσινός μας χάρισε από την αρχή του προγράμματος τα καινούρια τραγούδια του. «Το φονικό», το «τσίρκο Μεντράνο» και το «στα βάθη της σελήνης» κέρδισαν τις θετικές εντυπώσεις του κοινού και προϊδέασαν για το πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο του επερχόμενου δίσκου. Η βραδιά συνέχισε στους γνωστούς-άγνωστους ρυθμούς «παντρεύοντας» μουσικές και εναλλάσσοντας διαρκώς τη διάθεση μας.

Με τα πιο ρομαντικά του κομμάτια μας ταξίδεψε και μας έκανε να νιώσουμε αυτό το πανέμορφο συναίσθημα του έρωτα, ενώ ανά τακτά διαστήματα μας χτυπούσε το καμπανάκι με τον πιο επαναστατικό χαρακτήρα των τραγουδιών που επέλεξε. Καθ' όλη τη διάρκεια του live όμως, δεν παρέλειψε φυσικά να μας σηκώσει από τη θέση μας και να κινηθούμε σε πιο παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς.

Σε αυτό το ιδιαίτερο live συνέβαλλαν σημαντικά και οι μουσικοί που συνοδεύουν το Θαλασσινό. Με το ταλέντο τους αλλά και τα "σκετσάκια" τους που έκαναν την ατμόσφαιρα πιο εύθυμη, οι Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Γιάννης Βιλιώτης (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Γιώργος Μακρής (πνευστά, γκάιντες) και Γιάννης Μπελώνης (πιάνο) ήταν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της υπέροχης βραδιάς.

Στη σκηνή πήραν τη θέση τους επίσης η Ελένη Καμπούρη και η Κατερίνα Χαρμάνη, οι οποίες κλήθηκαν από τον Παντελή Θαλασσινό, ερμήνευσαν από ένα τραγούδι και μας καθήλωσαν. (Αν δεν τις έχετε ακούσει ξανά, προτείνουμε να τις ψάξετε!)

Μέσα σε μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, αποχαιρετίσαμε ενθουσιασμένοι για ακόμα μια φορά μια βραδιά γεμάτη με όμορφα ακούσματα. Έτσι συμβαίνει, όταν ένας καλλιτέχνης είναι αυθεντικός, σέβεται το κοινό του και μοιράζεται μαζί του την αλήθεια του. Ο Παντελής Θαλασσινός θα εμφανίζεται για ακόμα δύο Παρασκευές, 9 και 16 Ιανουαρίου, στο Σταυρό του Νότου.

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.