Chinawoman @ fuzz

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου ήταν από μέρες σημειωμένο στο ημερολόγιο. Ήταν ένα live που καιρό τώρα είχε ήδη πυρώσει το ενδιαφέρον του μουσικόφιλου κοινού και ιδιαίτερα των φανατικών οπαδών της. Φυσικά και δεν μιλάμε για άλλη εκτός από την Chinawoman, η οποία γέμισε το Σαββατόβραδο με σκοτεινές και απόκοσμες μπαλάντες, επενδυμένες με τους πιο ωμούς και ειλικρινείς στίχους. Φυσικά και δεν ήταν μόνη σ' αυτό το live που διεξήχθη στο Fuzz. H Σtella, η οποία, εκτός της μπόλικης τρέλας την οποία κουβαλάει, έχει πολλά να προσφέρει στην electro pop σκηνή της Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς τόσο η μουσική της όσο και οι στίχοι περνούν με άνεση τα μουσικά όρια της χώρας μας.

Το Fuzz άρχισε να γεμίζει από νωρίς, με τους περισσότερους να είναι από ώρα μπροστά στα κιγκλιδώματα της σκηνής και να αναμένουν με ανυπομονησία την αρχή της βραδιάς.

 

Σtella @ fuzz

 

Πρώτη λοιπόν στην σκηνή ανέβηκε η Σtella, μία παρουσία γεμάτη με ενέργεια και όρεξη για δημιουργία. Με μπόλικη τρέλα, αλλά και με μια ασυνήθιστη άνεση ως προς το κοινό, δεν έχασε καθόλου χρόνο και μας άρπαξε από τα «αυτιά». Ξεσήκωσε στην κυριολεξία ολόκληρο το Fuzz, κάνοντας την τρέλα της και προσφέροντας στον κόσμο αυτό για το οποίο ήρθε στην οδό Πειραιώς! Μουσικές βγαλμένες από όνειρα που μας συνεπήραν, «μέθυσαν» πολλούς από εμάς και μας έκαναν να χορέψουμε όπως στις πιο ξέγνοιαστες εποχές της εφηβείας.

Από το "Detox" μέχρι το "last minute boy" και από το "repeat" μέχρι το "made to attack", η Σtella μας παρέσυρε στο δικό της μονοπάτι, ανάμεσα σε νότες χρωματιστές και ανάλαφρες και χορευτικό ρυθμό. Κλείνοντας πρώτο μέρος της πράξης του live με το "picking words", απογείωσε το κέφι αφήνοντας το κοινό με τη δίψα για περισσότερη δόση από electro pop, γεύση την οποία πήραμε όταν η Σtella τραγούδησε κομμάτι από το επόμενο της album, σχεδόν στα μισά του δικού της μέρους!

 

 

Μετά το πέρας της εμφάνισης της Σtella, οι κουρτίνες έκλεισαν, κρύβοντας το σκηνικό και δίνοντας σε όλους την αίσθηση πως ήταν μέρος κάποιας κινηματογραφικής η θεατρικής παράστασης. Μία αίσθηση που ταίριαξε απόλυτα στην εμφάνιση της Chinawoman. Άλλωστε είναι γνωστή για το θεατρικό της στήσιμο επί της σκηνής.

Λίγο μετά τις 10:00 λοιπόν, κατέβαλλε τη σκηνή η Chinawoman. Παιδί μεταναστών από την Ρωσία, μεγαλωμένη στον Καναδά και πλέον κάτοικος Βερολίνου, με την περίεργη χροιά της, τις σκοτεινές μελωδίες και τους άμεσους στίχους που τραγουδά ή απαγγέλει, δεν πρόλαβε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην σκηνή και αποθεώθηκε. "Lovers are strangers"... και το Fuzz σιώπησε στις πρώτες κιόλας συγχορδίες! Τέτοια φωνή δεν την χορταίνεις. Απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο το σύμπλεγμα μουσικής και στίχων και επιμένεις να περάσει πιο αργά η ώρα. Να κρατήσει λίγο παραπάνω η στιγμή. Το ίδιο συνέβαινε σε κάθε κομμάτι της: Όλοι παρακολουθούσαν ευλαβικά την πολύ καλά δουλεμένη παρουσία της στην σκηνή. Άλλοτε ήταν το «Party girl» και άλλοτε την έβλεπες, με τη δική της ματαιότητα, να μιλά για μια βόλτα στο πάρκο. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, η επί σκηνής πρωταγωνίστρια έδειχνε άνετη και ιδιαίτερα θερμή με το κοινό! Οι κουβέντες της μετρημένες αλλά όσες έπρεπε για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα και να δείξει τη χαρά της για την ανταπόκριση του κόσμου. «Ευχαριστώ» και «σ' αγαπώ» στα ελληνικά, ενώ μοιράστηκε μαζί μας και τις εντυπώσεις τις από το κοινό στην Ελλάδα. Πολύ θερμό κοινό, όπως και η ίδια δήλωσε. Κοινό που δεν την άφησε ασυγκίνητη. Χειροκροτούσε σε όλα τα τραγούδια, ζητωκραύγαζε και άκουγε τα δικά της λόγια με προσήλωση, όντας ή μη επενδυμένα με μουσική.

 

Chinawoman @ fuzz

 

Άλλωστε, πώς να μην ανταποκρίνεται έτσι ο κόσμος, όταν η ίδια φέρνει τα καλά στοιχεία που διαθέτει, με μια ελαφριά αίσθηση πρόκλησης και βαθύ ερωτισμό;! Κάθε της τραγούδι, είναι μια μικρή ιστορία. Δοσμένη άψογα, τόσο αισθητικά όσο και ακουστικά με αποκορύφωμα τη solo ερμηνεία του "party girl". Η ίδια, δείχνοντας ευγνωμοσύνη στο κοινό για την θερμή υποδοχή και στήριξη του κατά την διάρκεια του live, επανήλθε μετά το τελευταίο χειροκρότημα για να ερμηνεύσει το ξεσηκωτικό "Russian Ballerina". Κλείνοντας, για ακόμα μια φορά, έδειξε σημάδι θεατρικής παιδείας, καθώς βρέθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη μπροστά στην σκηνή και φυσικά το κοινό τους καταχειροκρότησε.

Ένα από τα ωραιότερα live που έχουμε βρεθεί, και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να περιγραφεί η ατμόσφαιρα εντός του Fuzz, το βράδυ του Σαββάτου, όμως ο φακός του evart ήταν εκεί και κατέγραψε τη βραδιά.

 

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Κιουρτζόγλου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.