εκείνος κι εκείνος και Βασίλης Καζούλης @ Σταυρός του Νότου

«Απόψε δε θα θυμηθούμε μόνο, αλλά θα ονειρευτούμε μαζί», είπε ο Νίκος Καλλίνης και με «κεντρική ιδέα νά 'μαστε μαζί» ξεκίνησαν οι Εκείνος & Εκείνος και ο Βασίλης Καζούλης το βράδυ της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου ένα live που απολαύσαμε στο έπακρο.

Το Club του Σταυρού του Νότου είχε γεμίσει από νωρίς με κόσμο διαφόρων ηλικιών και μέσα σε μια θετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα οι επί σκηνής πρωταγωνιστές κατέλαβαν τη σκηνή με περίσσεια ενέργεια που κράτησε όλο το βράδυ όπως και η συνεχής αλληλεπίδραση με το κοινό.

Με ένα ποτ πουρί το οποίο περιελάμβανε τα τραγούδια «το τελευταίο (Αμοργός)», «τα χειμωνιάτικα μπαρ», «αεροπλάνα», «τα λόγια κομμάτια», «η Φανή», «δε θυμάσαι», οι Εκείνος & Εκείνος και ο Βασίλης Καζούλης μας απέδειξαν ότι οι μουσικές τους είναι κοντά και ταυτόχρονα μας έδειξαν τι θα επακολουθούσε.

 

Video: Kostas Scrom

 

Μεταξύ άλλων ακούσαμε εκτελέσεις τραγουδιών του σχήματος του Νίκου Καλλίνη και του Κώστα Λογοθετίδη, ενώ δε δίστασαν να πειράξουν πολλά από τα κομμάτια τους με τις διασκευές να κάνουν αγαπημένα τραγούδια ακόμα πιο αγαπημένα πλην ρυθμικά, καθώς και τη διάθεση πιο ροκ.

Σ' ένα αγαπημένο «χειμωνιάτικο μπαρ» ακούσαμε και τραγουδήσαμε «Αυτά που ζήσαμε μαζί έχουνε γίνει αναμνήσεις»... ένα από τα καλύτερα ελληνικά μπλουζ κομμάτια που αναβίωσε στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου, όπως και οι Εκείνος & Εκείνος που συναντήθηκαν μετά από έντεκα χρόνια για να φτιάξουν μια βραδιά από αυτές που το κοινό της ελληνικής μουσικής και αυτής τη σκηνής φάνηκε να αναζητάει στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Το δίδυμο όμως έμελλε να γίνει τρίο αυτό το βράδυ με το Βασίλη Καζούλη να εμφανίζεται στη σκηνή είτε μόνος του είτε με το Νίκο Καλλίνη και τον Κώστα Λογοθετίδη. Με μια αστείρευτη διάθεση για χορό, με το γνώριμο ύφος του και κρατώντας αναλλοίωτα τα τραγούδια του, είπε «στον Μπίλλυ να ξεχάσει τη Φανή», «στην Άννα ότι δεν ήταν αυτός για αεροπλάνα», μας πήγε μέχρι την «Αμοργό» και σ' ένα «βορινό λιμάνι» συνοδεία της ιστορίας του «ληστή και του παλιάτσου».

 

Video: Kostas Scrom

 

Μαζί τους στη σκηνή βρέθηκαν επίσης οι εκπληκτικοί και γεμάτοι όρεξη και ταλέντο μουσικοί Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο), Βαγγέλης Κρίθαρης (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Αιγινίτης (τύμπανα και φωνητικά) και Νεφέλη Φασουλή (βιολί και φωνητικά).

Στο πρόγραμμα πήραν θέση και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών όπως του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Νίκου Ζιώγαλα, των Πυξ-Λαξ, ενώ ιδιαίτερες στιγμές δημιουργήθηκαν στο άκουσμα των κομματιών «Φάτα Μοργκάνα», «κάποτε θα 'ρθουν» και του «τραγουδιού της ερήμου».

«Κάτι να γυαλίζει», «και τι έγινε», «δε θυμάσαι» ήταν μερικά από τα δικά τους τραγούδια που κράτησαν για το τέλος οι Εκείνος & Εκείνος και ο Βασίλης Καζούλης, ενώ αποχαιρετήσαμε αυτό το πολύ δυνατό live όπως ξεκίνησε... με «κεντρική ιδέα νά 'μαστε μαζί» και με μια άκρως ευχάριστη και πιο ανέμελη διάθεση, γεμάτοι από ένα σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα κατά το οποίο χορτάσαμε χορό και τραγούδια παρέα μα τα οποία κάναμε ένα ξέγνοιαστο ταξίδι πίσω στο χρόνο.

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.