we.own.the.sky at defcon fest 7, An Club

Κυριακή βράδυ 4 του Οκτώβρη και κατηφορίσαμε ακόμη μια φορά το δρόμο προς το An Club στα Εξάρχεια, για την τρίτη και τελευταία ημέρα του Defcon Fest 7. Έχοντας προηγηθεί δύο μουσικά πολύ δυνατές ημέρες, με δέκα διαφορετικά σχήματα να παρελαύνουν στη σκηνή του An και να κερδίζουν τις εντυπώσεις - και το χειροκρότημα, η προσμονή για το κλείσιμο δε θα μπορούσε παρά να είναι μεγάλη.

Η πρώτη μπάντα ανέβηκε στη σκηνή στις 20:30 ακριβώς, μιας που η διοργανώτρια Trailblazer τήρησε το πρόγραμμα με ακρίβεια. Οι Kalpa, αν και με μισοάδειο ακόμη το An, έπαιξαν δυνατά τη μαύρη sludge μουσική τους με τον τραγουδιστή (να σημειώσουμε ότι προσφάτως πρόσθεσαν φωνητικά στη σύνθεσή τους) να έχει κατέβει από τη σκηνή και να κάνει headbanging μαζί με το λιγοστό κοινό. Μπορεί να μη μας χάρισαν κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Sequences*" που κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο χειμώνα σε ηλεκτρονική μορφή και που αδημονούσαμε ν' ακούσουμε, αλλά μοιράστηκαν μαζί μας νέες δουλειές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο επόμενο album και μαρτυρούν τη νέα κατεύθυνση που φαίνεται να παίρνει πλέον το σχήμα με την προσθήκη φωνητικών.

Τη σκυτάλη πήραν οι Spacement γύρω στις 21:00 και γέμισαν με doom ήχους τον χώρο του An. Με δύο μεγάλα κομμάτια κάλυψαν όλη τη δυναμική εμφάνισή τους με βαρύ ψυχεδελικό ήχο στις κιθάρες και άγρια φωνητικά. Η διάρκεια των κομματιών σε συνδυασμό με το ίσως μονότονο stoner ύφος τους είναι αλήθεια πως μπορεί να κούρασε λίγο αλλά αναμένουμε καλύτερη εμφάνιση την επόμενη φορά.

 

 

Η πιο hardcore στιγμή της βραδιάς ήρθε με τους All Vows Collapse. Με 7 κομμάτια εκ των οποίων τα 5 από το EP τους, η πενταμελής μπάντα έκανε ορμητική εμφάνιση στη σκηνή και μετέδωσε ενέργεια προτρέποντας το κοινό να έρθει μπροστά στη σκηνή και να συμμετέχει. Γρήγορες κιθάρες, ακόμα πιο γρήγορα ντραμς, δυνατές δεύτερες να πλαισιώνουν τα ουρλιαχτά των βασικών φωνητικών, κόσμος και performers να χοροπηδούν και κεφάλια να ανταποκρίνονται στο σφυροκόπημα του metalcore ήχου.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος του μουσικού line up - εντελώς διαφορετικό από το πρώτο – με δύο από τα πιο υποσχόμενα σχήματα της ελληνικής post-rock.
Πρώτα οι Afformance, ανέβηκαν στη σκηνή με τις τρεις συνολικά κιθάρες τους και μας έπαιξαν μερικά κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο τους "Through Walls", τα οποία ήταν αρκετά για να μας παρασύρουν σε ένα σύντομο μελωδικό post-rock ταξίδι με αργά σημεία και κορυφώσεις, με άλλοτε νοσταλγικούς, άλλοτε εύθυμους και άλλοτε σκοτεινούς ήχους.

Το κλίμα στο An άλλαξε, οι πεταλιέρες είχαν πλέον διπλασιαστεί, το χειροκρότημα ήταν δυνατό και την σκυτάλη πήραν οι we.own.the.sky (με τις επίσης τρεις κιθάρες τους). Με τον ήχο τους να πλησιάζει περισσότερο σε post-metal η ένταση αυξήθηκε και το κοινό ζωντάνεψε και πάλι. Μας έπαιξαν πολλά κομμάτια, τα περισσότερα από το κάπως σκοτεινό και μελαγχολικό EP τους "The Glass/Nails", ενώ μας παρουσίασαν και ένα νέο, το "Muzzle" από το επερχόμενο LP τους με τίτλο "Earths Collide" που θα κυκλοφορήσει στις 6 Νοέμβρη.

Φύγαμε λίγο πριν το τέλος για να προλάβουμε την τελευταία συγκοινωνία με τη σκέψη πως το δεύτερο μέρος της ετερόκλιτης βραδιάς λειτούργησε σαν κάθαρση μετά το δυνατό ξέσπασμα ενέργειας του πρώτου.

Μέχρι το επόμενο Defcon!

 

Φωτογραφίες: Λίνα Κακουλίδου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.