Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Δυστυχώς δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή γενικά στην εκπαίδευση, συνεπώς αυτό καθιστά και την προτροπή στην τέχνη έρμαιο της τύχης. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση του εκάστοτε εκπαιδευτικού συστήματος η προτροπή στην τέχνη και την πολιτική.

λέει στην Εύη Κουκά ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τραγουδάει, γράφει μουσική και παίζει τη χιλιοσπασμένη κιθάρα του. Αυτές είναι οι πληροφορίες που μπορεί να δει κανείς στη σελίδα του στο facebook, ενώ στον πραγματικό κόσμο ο νεαρός τραγουδοποιός έχει ξεκινήσει να μπαίνει δυναμικά στο χώρο της μουσικής. Κάποιοι θα τον γνωρίζετε από το "The Voice" και άλλοι μπορεί να τον είδατε να ανεβαίνει στη σκηνή του Κυττάρου στο πρόσφατο αφιέρωμα για τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Όπως και να έχει, ο Κωνσταντίνος μας συστήνεται μέσα από τη συνέντευξή του στο Evart.gr, αφήνοντας μας με την περιέργεια να δούμε τι επιφυλάσσει το μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε.

 

Είσαι αρκετά νέος, παρ' όλα αυτά έχεις ξεκινήσει να μπαίνεις δυναμικά στο χώρο της μουσικής. Πως ξεκίνησε η σχέση σου με το τραγούδι και τη μουσική;

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Νομίζω πως κύρια επιρροή υπήρξε ο μεγάλος μου αδερφός, ο Παναγιώτης. Αυτός με έθισε στη μουσική και όταν πριν τρία χρόνια βρήκα μια παλιά κιθάρα του ήξερα πως ξεκινούσε κάτι το οποίο θα με απασχολούσε για πολύ καιρό.

Από το "The Voice" και τον Αντώνη Ρέμο μέχρι το πρόσφατο live των Απροσάρμοστων που τυχαία σε είδαμε να ανεβαίνεις στη σκηνή και να ζητάς την άδεια να τραγουδήσεις το ρεφρέν του «ροκ εν ρολ στο κρεβάτι»... Δε νομίζεις ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο;

Κ.Α.: Να και κάτι που δεν περίμενα να φτάσει μέχρι τα αυτιά κάπου. Εν πάση περιπτώσει, ο Αντώνης Ρέμος, όσο κι αν τον εκτιμώ δεν αποτελεί βασική μου μουσική επιρροή. Ήταν εκείνος που με ενέπνευσε περισσότερο και τον επέλεξα. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος είναι κατά τη γνώμη μου ένας από τους λίγους "original" καλλιτέχνες σε μία χώρα imitation. Οπότε, στο live αφιέρωμα για τα 25 χρόνια από το φευγιό του το κλίμα ήταν ομολογουμένως φορτισμένο. Απλώς κάτι με τράβηξε κατά 'κει. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο καταστάσεων αλλά είναι αδιαμφησβήτητα κομμάτια του εαυτού μου και οι δύο, οπότε δε μπορώ να απαρνηθώ κάποια από αυτές.

Ποιά είναι τα δικά σου ακούσματα και πως σκοπεύεις να κινηθείς στο χώρο της μουσικής;

Κ.Α.: Τα δικά μου ακούσματα κυμαίνονται σε πάρα πολλά μουσικά είδη. Μ' αρέσει το ρεμπέτικο, η πάνκ, το ελληνόφωνο ροκ, η gipsy swing, η κλασσική μουσική και πολλά ακόμα. Σκοπεύω να γίνω εκφραστής των τριών πρώτων σε βάθος χρόνου. Ο χρόνος θα δείξει.

Με τα μάτια ενός νέου ανθρώπου τι θα ήθελες να αλλάξεις σε αυτόν το χώρο;

Κ.Α.: Νομίζω το ιδανικό θα ήταν να γίνει μια επιστροφή στα φυσικά όργανα. Να γραφτεί και κάτι παραπάνω από εκείνο το βαρετό "σ' αγαπώ, μ' αγαπάς" που δεσπόζει στη δισκογραφία. Να στηθούν παραγωγές με πιο ευρηματικές ενορχηστρώσεις και να δοθεί περισσότερος χώρος στον καλλιτέχνη να εκφραστεί με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί.

 

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

 

Φέτος είσαι τελειόφοιτος Λυκείου. Θα δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις; Έχεις κάποιους στόχους όσον αφορά τη μετέπειτα ακαδημαϊκή σου πορεία;

Κ.Α.: Δυστυχώς για την ψυχική μου υγεία θα δώσω. Βασικός μου στόχος από το γυμνάσιο είναι η εισαγωγή μου είτε στη Φιλοσοφική Αθηνών είτε στο Πάντειο.

Θεωρείς ότι το εκπαιδευτικό σύστημα ευνοεί την ενασχόληση των νέων με τον πολιτισμό και τις τέχνες; Έχεις να προτείνεις κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ή θεωρείς ότι τελικά είναι θέμα ατομικής πρωτοβουλίας;

Κ.Α.: Είναι ένα από τα θέματα που πονάνε περισσότερο από το κάθε τι άλλο. Δυστυχώς δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή γενικά στην εκπαίδευση, συνεπώς αυτό καθιστά και την προτροπή στην τέχνη έρμαιο της τύχης. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση του εκάστοτε εκπαιδευτικού συστήματος η προτροπή στην τέχνη και την πολιτική.

Διαβάζεις λογοτεχνία και φιλοσοφία και γράφεις ποιήματα... Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα ή ένα μέσο που σε βοηθάει να υπάρχεις σε αυτή πιο δυνατός;

Κ.Α.: Είναι ένας τρόπος για να ενδυναμώνω και να κάνω πιο αισθητή την παρουσία μου στη δική μου πραγματικότητα.

Σε τι αποσκοπεί γενικότερα η ενασχόλησή σου με την τέχνη; «Η τέχνη για την τέχνη» ή θα έπρεπε να περνάει και κάποιο μήνυμα;

Κ.Α.: Ακόμα και κάποιος που το προσπαθεί δε μπορεί να δημιουργήσει τέχνη χωρίς να περάσει κάποιο μήνυμα. Η τέχνη είναι η καλλιτεχνική έκφραση ενός ερεθίσματος που έρχεται από τον επίγειο κόσμο είτε μας αρέσει είτε όχι. Τα πάντα πηγάζουν από την καθημερινότητα μας γι' αυτό και όλα απευθύνονται σε εκείνη.

Όσον αφορά το προσωπικό σου μέλλον στη μουσική, ποιά είναι τα άμεσα σχέδια σου και ποιά η φιλοδοξία σου;

Κ.Α.: Κύριος στόχος μου είναι μια ηχηρή live παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και σε κάθε περίπτωση η χάραξη ενός ολόδικού μου μουσικού στίγματος.

Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι κάνεις!

Κ.Α.: Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

 

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.