8 γυναίκες κατηγορούν εσένα

Έφη Μεράβογλου, η πολυπράγμων καλλιτέχνης που μπορεί να κάνει μία από τις επόμενες Παρασκευές σας ομορφότερες. Σκηνοθέτησε και συμμετέχει στην θεατρική παράσταση «8 γυναίκες κατηγορούν εσένα», η οποία παίζεται στον Χώρο Τέχνης 92 Art κάθε Παρασκευή στις 21:30 μέχρι τις 29 Μαΐου.

Πρόκειται για μια καλλιτέχνη που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει πολλά. Έχει γράψει, έχει σκηνοθετήσει και έχει πάρει μέρος σε αρκετές παραστάσεις, με αποκορύφωμα ίσως τη παράσταση επιστημονικής φαντασίας «Game Over». Άλλο ένα δυνατό έργο της ήταν το «Dreamville» που παιζόταν για τρία συνεχόμενα χρόνια και συμμετείχε και στο 1ο Διεθνές φεστιβάλ ομάδων θεάτρου στην Τεργέστη.

Ο Χώρος τέχνης 92 Art είναι εύκολα προσβάσιμος για όλους. Κοντά στο μετρό κυρίως και δίπλα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Πρόκειται για μία interactive σκηνή που βάζει τον θεατή μέσα στο έργο και τον  κάνει μέρος του. Σε αυτό φυσικά δε βοηθά μόνο ο χώρος αλλά και οι ηθοποιοί που πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της παράστασης βάζουν τους θεατές μέσα στη παράσταση και τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Ο χώρος είναι δροσερός, αν και σχετικά μικρός, και σε κάνει να νοιώθεις άνετα. Ιδανικός για παραστάσεις όπως αυτή.

Η παράσταση είναι έξυπνα δομημένη και βγάζει αρκετό γέλιο. Αξιοπρόσεκτο είναι πως ξεκινάει πριν καν αρχίσει αφού οι ηθοποιοί μπλέκονται με το κοινό πριν ξεκινήσει ο χορός, βάζοντας κάθε έναν από τους θεατές στο κλίμα για το τι ίσως έπεται. Βέβαια, το τι ακριβώς και πότε έπεται ίσως να μην το φαντάζεται κανείς από τους θεατές. Εκκεντρικές φιγούρες που προσαρμόζονται και κουμπώνουν άριστα με τις ανάγκες του έργου. Όλοι οι χαρακτήρες του έργου έχουν κάτι το ξεχωριστό και ένας από όλους έχει όλα τα ξεχωριστά. Μια κωμωδία που στηρίζεται πάνω σε ένα έγκλημα, αφού και οι οχτώ γυναίκες αναρωτιούνται ποια σκότωσε τον Πίντερ. Ανακρίνονται όλες, μία προς μία, από τη ψυχολόγο της οικογένειας του κυρίου Φακόφ. Η αναζήτηση της γυναίκας που έβαλε τέρμα στη ζωή του Φακόφ και του Πίντερ ή μόνο του Πίντερ ή και όχι. Καμία τους δε ξέρει, αλλά όλες ξέρουν την αλήθεια, τουλάχιστον τη δική τους.

 

8 γυναίκες κατηγορούν εσένα

 

Η απόδοση της εποχής (δεκαετία του '30) όπου εκτυλίσσεται η παράσταση είναι ορατή τόσο από το σκηνικό και τα ρούχα όσο και από τη μουσική. Όλα δένουν αρμονικά και μαζί με τις εκπληκτικές ερμηνείες των εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών, που ενσαρκώνουν τέλεια τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί από τη δημιουργό του έργου Έφη Μεράβογλου, συνθέτουν μια άρτια παράσταση. Όταν δε έρθει το τέλος δε θα έχεις καταλάβει το πώς ο χρόνος κύλησε. Νοιώθεις λες και είχες επιβιβαστεί σε μια μηχανή του χρόνου, διασκέδασες, σκέφτηκες, αναρωτήθηκες, γέλασες και κατέβηκες νοιώθοντας πως όσα έζησες δεν σου έχουν φτάσει.

Με λίγα λόγια οφείλεις μια από τις Παρασκευές σου ως την τελευταία του Μαΐου να πας σε αυτή την διασκεδαστική αλλά και ανατρεπτική παράσταση. Να χαρίσεις στον εαυτό σου την απαραίτητη για την εποχή χαλάρωση και το καλοκαίρι που θα κάνεις την ηλιοθεραπεία σου θα θυμάσαι πως μια ανοιξιάτικη Παρασκευή η φαντασία και η δεξιότητα της Έφης Μεράβογλου σε ταξίδεψε, σε συνεπήρε και σου έδωσε τη δυνατότητα να δεις από κοντά πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι με ταλέντο να φτιάχνουν μια κακή σου μέρα ή να κάνουν μια καλή σου μέρα ακόμα καλύτερη.

8 γυναίκες κατηγορούν εσένα λοιπόν που είχες την ευκαιρία να τις γνωρίσεις και δεν το έκανες...

Συντελεστές και πληροφορίες της παράστασης

 

8 γυναίκες κατηγορούν εσένα

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.