Η μουσική υπόκρουση των εκλογών

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου και έφτασαν οι πολυσυζητημένες εκλογές. Κινούμενοι σε αυτό το κλίμα, κάνουμε ένα μουσικό διάλειμμα με τραγούδια που μας έρχονται στο μυαλό για τις εκλογές και τους πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών, που δεν είναι άλλοι από τα κόμματα και τους αρχηγούς τους!

 

Μετά από μια απαραίτητη εισαγωγή...

 

... Πάμε να δούμε το κόμμα που στις δημοσκοπήσεις βγαίνει πρώτο. Και ποιος άλλος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις λέξεις, αν όχι ο Αλέξης;!

 

Όσο για τη ΝΔ και τον αρχηγό της δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε άλλο από το «Γκρέκο Μασκαρά»... Για την ακρίβεια τη διασκευή του αλλά είναι που είμαστε καλά παιδιά και δε λέμε κακές λεξούλες!

 

Ήλιος πάνω ήλιος κάτω, τον χάσαμε τον ήλιο τελικά και έτσι βλέποντας το ΠΑΣΟΚ μας έρχονται στο νου τα «ηλιοβασιλέματα» σε μουσική του Μανώλη Χιώτη...

 

Και μιας που αναφερθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, πώς να ξεχάσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου;! Ρωτάμε λοιπόν: «Κυρά Γιώργαινα ο Γιώργος σου που πάει, για πού το 'βαλε και που το ξενυχτάει;».

 

Συγκινητικότατο το σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Καμένο, το παιδάκι και το τρενάκι. «Το τρένο φεύγει στις 8» σκεφτήκαμε στην αρχή, αλλά είναι τόσο ωραίο τραγούδι, συν ότι δεν ταιριάζει με το ύφος της διαφήμισης. Επόμενη αυθόρμητη σκέψη το παιδικό τραγουδάκι «τσαφ τσουφ το τρένο περνά, τσαφ τσουφ περνά και σφυρά» αλλά δεν το βρήκαμε κι έτσι ψάξαμε κι άλλο καταλήγοντας στο υπέροχο "Choo Choo Train". Απολαύστε το!

 

Σε αυτό το σημείο να ενημερώσουμε ότι βρήκαμε και το Γιώργο. Έφτιαξε, λέει, δικό του κόμμα. Όσο για το παπάκι – ναι ξεχάσαμε να σας πούμε ότι ψάχναμε και το παπάκι- ήταν πιο εύκολο. Γυρίζοντας τις ποταμιές το βρήκαμε... Ήταν στο Ποτάμι του Θεοδωράκη!

 

Θα συνεχίσουμε μ' ένα ερωτικό τραγούδι για τη ΧΑ, όχι τόσο παραδόξως... Πάμε να ακούσουμε το «Κάνε με κιμά»!

 

Κοντοζυγώνουμε στο τέλος και λέμε να κάνουμε λίγη ταραχή εμείς και το... ΚΚΕ, που έδειξε να μην πιάνει τόπο ο λόγος του αυτή τη φορά χάνοντας ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του (βάσει πάντα των δημοσκοπήσεων)...

 

Θα κλείσουμε με μία ευχή και δυο τραγούδια. Όσο κι αν αυτές οι εκλογές σήκωσαν πολλές συζητήσεις και πολύ τρολλάρισμα, ευχόμαστε ό,τι κι αν ψηφίσατε να έχετε τη συνείδησή σας καθαρή! Καλή δύναμη για τη συνέχεια, γιατί ό,τι κι αν γίνει πιστεύουμε ότι θα τη χρειαστούμε!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.