Παντελής Θαλασσινός στο Ρυθμό Stage

"Τραγούδια της ελπίδας!"

Είχε την ευλογία στα 7 του χρόνια να ξέρει ήδη να παίζει κιθάρα αλλά να έχει και γνώσεις από μουσική. Ήθελε να γίνει καπετάνιος αλλά, ευτυχώς για μας, που τον ακούμε και τον στηρίζουμε, έγινε τραγουδιστής!

Έτσι, λοιπόν, η Τρίτη μας βρήκε στο χώρο του ρυθμού stage για να δούμε την τελευταία βραδιά του Παντελή Θαλασσινού να παίρνει τον δρόμο της επιτυχίας για ακόμα μια φορά! Μετά από αρκετό καιρό αποχής από την σκηνή, ο Θαλασσινός της παράδοσης ,της ευαισθησίας, του έρωτα, που εφάπτεται στις νότες του λυρισμού, ήρθε στην Ηλιούπολη. Στην αρχή για δυο παραστάσεις… Μα τελικά έγιναν τέσσερις!!

Έφτασα νωρίς και ο κόσμος, που περίμενα να αντικρίσω, δεν υπήρχε πουθενά!! Στην αρχή ανησύχησα, για να πω την αλήθεια.. Αλλά δεν άργησε η στιγμή που οι πόρτες άνοιγαν και ξανάνοιγαν και στο τέλος δικαιώθηκα, καθώς το μαγαζί γέμισε ασφυκτικά με τραπέζια και όρθιους! Και ξαφνικά νατος.. να γελάει και να μιλάει με τον κόσμο τόσο φιλικά, λες και περίμενε και αυτός μαζί με εμάς να βγει ο καλλιτέχνης!!

Αφού συνειδητοποίησε και ο ίδιος πως τον περιμέναμε και ανυπομονούσαμε να τον ακούσουμε, άρχισε να μιλάει και να τραγουδάει για την «ελπίδα» και να μας κάνει να ελπίζουμε και εμείς!! Τραγούδια όπως «ο δικός μου θεός» , « χαλάλι σου», «είδα στον ύπνο μου» και άλλα από τον καινούριο του δίσκο έχουν μέσα μηνύματα διαχρονικά και εννοείται πως είναι σημείο αναφοράς και αφορμή για χορό και τραγούδι μέχρι πρωίας...

Ο Παντελής είναι επηρεασμένος από παραδοσιακά ακούσματα ελληνικά και ξένα, κάτι το οποίο φαίνεται σε όλη του τη σκηνική παρουσία. Έχει στοιχεία ethnic αλλά και μοντέρνας ηλεκτρονικής μουσικής. Τα τραγούδια του ακουμπούν πολύ το παραδοσιακό μας μοτίβο αλλά όλα περιέχουν προσεγμένους στίχους, που είναι άρτιοι, άμεσοι με καθαρό νόημα στα αυτιά του κάθε ακροατή!!

Μαζί του είχε τους μουσικούς που συνοδεύουν τα τραγούδια του, οι οποίοι είναι: ο Δημήτρης Γάσιας στο βιολί, ο Φίλιππος Λευκαδίτης στα κρουστά, ο Γιώργος Μακρής στο γκάιντες, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι και ο Γιάννης Πλαγιανάκος στο μπάσο. Όλοι μαζί έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, που περιείχε, εκτός από τα καινούρια τραγούδια, και πιο παλιές του επιτυχίες, όπως τις μπαλάντες «εισιτήριο στη τσέπη σου», «απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», «ανάθεμα σε», αλλά και τα πιο παραδοσιακά κομμάτια «με καράβια χιώτικα» , «του παραδείσου λεμονιά», «τα σμυρναίικα τραγούδια» και αλλά..

Πιστεύω πως ο κάθε καλλιτέχνης, που εμφανίζεται ζωντανά κι έχει σαν στόχο του την επικοινωνία με τα τραγούδια του, προσπαθεί να έχει στενή επαφή με το κοινό, ή καλύτερα με τους “φίλους” του, μέσω των στίχων του και της μουσικής του! Ο Παντελής Θαλασσινός ήταν λυτός, ευχάριστος, καλοσυνάτος, αυθόρμητος και φιλικός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σαν σε συναυλία μας άφηνε να τραγουδάμε μαζί του, μας έδινε την ευκαιρία να επικοινωνούμε με έναν κώδικα μέσα από τα τραγούδια του τόσο με τον ίδιο όσο και με τους διπλανούς μας! Έφτιαξε ένα ωραίο παρεάκι και μια βραδιά, που απλά σου δημιουργεί την επιθυμία να επαναληφθεί σύντομα!

 

Δείτε video από την τελευταία εμφάνιση του Παντελή θαλασσινού στο Ρυθμό Stage.

Φωτογραφία κειμένου και video: Kostas Scrom

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.