Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Σταυρό του Νότου Plus

"Μετακόμιση τώρα"

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μετακομίζει και η σκηνή του Σταυρού του Νότου γεμίζει με μουσικούς με κούτες… Το Σάββατο, 20 Απρίλη, είμαστε και εμείς παρόντες σ’ αυτή τη μετακόμιση και μπορούμε να πούμε ότι είναι η πιο εντυπωσιακή, καθώς πρώτη φορά σπεύδει τόσος κόσμος να βοηθήσει, επιπλέον είναι και η πιο ευχάριστη!

Η ιδιαίτερη παρουσία και η υπέροχη φωνή της Ελεωνόρας κατακλύζει την κατάμεστη από κόσμο σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus και σκέφτομαι μα πως «να μη γυαλίσει του έρωτα, του άρχοντα»; Ψυχή και σώμα παρακινούνται από τους ήχους και την ένταση, που αυτοί προκαλούν, από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Δεν αργούν να ζεσταθούν τα συναισθήματα από τα «μικρά βεγγαλικά» και να σκορπιστούν στην ατμόσφαιρα μαζί με τα φωτεινά αστράκια από τα σπινθιρίζοντα κεράκια που ανάβει ο κόσμος.

Σ’ αυτό το σημείο έρχεται η Ελεώνόρα να μας πει πως κατέληξε στην «μετακόμιση τώρα»… Σκέφτηκε «μονάχα εγώ», είπε ένα τελεσίδικο «τα λέμε», «μάζεψε τα πράγματα… ένα χειμωνιάτικο πρωινό» και «έφυγε»… «Η αγάπη αργεί» για την ίδια εξ’ άλλου και έτσι σκέφτεται να κάνει ένα διάλειμμα.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, εκτός από κάποια λίγα καινούρια της κομμάτια όπως «το μισό του εμείς», θέση παίρνει το παλιό ελληνικό τραγούδι. Πώς να κρατηθείς και να μη χορέψεις στο «ζήλια μου» και στο «δε σε κρίνω που δε μ’ αγαπάς»; Και οι εκφράσεις των προσώπων που αλλάζουν διαρκώς για να συμβαδίσουν στο κάθε τραγούδι, δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας στο άκουσμα «τι σου κανα και πίνεις» και «μη μου ξαναφύγεις πια μάγκα μου»… Τραγούδια με στίχους διαχρονικούς, που όλοι έχουμε σκεφτεί, έστω στο περίπου, σε κάποια φάση της ζωής μας… Κι αν όχι, τραγούδια που σίγουρα μας έχουν βρει να τα πίνουμε με φίλους!!! 

Το τέλος της μετακόμισης κοντοζυγώνει και όταν πιά φθάνει, δεν μπορείς παρά να είσαι ευχαριστημένος από μια τέτοια βραδιά και από μια νέα τραγουδίστρια που συνδυάζει το νέο με το παλιό με μια απίστευτη απλότητα!
Πρώτη μου φορά σε μουσική σκηνή που τραγουδάει η Ελεωνόρα, απορώ ακόμα γιατί δεν είχα ξαναπάει! Μία εμφάνιση έμεινε ακόμα! Δεν εύχομαι σ’ όσους πάνε να περάσουν καλά γιατί απλά είμαι σίγουρη για αυτό!

 

Δείτε φωτογραφίες από την εμφάνιση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη:

Φωτογραφίες: Σταύρος Χατζησιδέρης

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.