Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο @ Σταυρός του Νότου Club

Τσικνοπέμπτη η 17η Φεβρουαρίου, αλλά και η δεύτερη μέρα του αφιερώματος στον Νικόλα Άσιμο, στο Club του Σταυρού του Νότου, για όσους ξέρουν τί σημαίνει αυτό - κι απ' ό,τι φάνηκε τελικά υπήρξε αρκετός κόσμος που είτε ήξερε είτε θέλησε να μάθει, συρρέοντας από νωρίς... "στο φαλιμέντο του κόσμου"!

Το ενδιαφέρον αλλά πιθανόν και η περιέργεια του να πάρει κανείς μια γεύση από τις ιδέες και το έργο ενός από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες που 'χουν περάσει απ' αυτόν τον τόπο - και σίγουρα του πιο αντισυμβατικού - είναι ένα διαχρονικό κίνητρο που μυεί αρκετό κόσμο τα τελευταία χρόνια σε αυτό το αφιέρωμα. Αλλά το ταλέντο, το μεράκι και ο μεγάλος σεβασμός απέναντι στον "έτσι" όλων των συντελεστών που έχουν συμμετάσχει σε αυτό, είναι και οι κυριότεροι λόγοι που κάθε χρόνο σημειώνει μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Έτσι, φέτος είχαμε την ευκαιρία να (ξανα)συναντήσουμε τον Νικόλα μέσα από τον απίστευτο Λεωνίδα Κακούρη που τον "ντύθηκε" και τον έφερε μέσα από τη φωνή του ανάμεσα μας. Παρέα του στη σκηνή βρέθηκαν οι Βαγγέλης Καζαντζής στο τραγούδι και την κιθάρα, Κατερίνα Μακαβού στο τραγούδι, Δημήτρης Χατζηδημητρίου στο τραγούδι και τα πλήκτρα και Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο και στο μπουζούκι που ερμήνευσαν και απέδωσαν με ψυχή τα τραγούδια του Νικόλα. Σε μια λιγότερο "ηλεκτρική" αλλά καθ' όλα θερμότατη και καθηλωτική μουσική παράσταση, απολαύσαμε μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, εναλλασσόμενα με κείμενα του ίδιου, όπως τα αποτύπωσε στο βιβλίο του "Αναζητώντας τους Κροκανθρώπους".

 

 

Τί είχες γράψει "ρε μπαγάσα"; "με δίχως σημαίες και δίχως καβάντζα καμιά", με όποια "σχιζοφρενοβλαβίωση", έγραψες στο τότε, στο τώρα, στο αύριο. Και οι γενιές, η μία μετά την άλλη, τραγουδάει τον Νικόλα τον Άσιμο...

"Ονομάζομαι Νικόλας Άσιμος.
Ουχί Νίκος ουδέ Νικόλαος.
Νικόλας και το Άσιμος με γιώτα
Ουχί Ασίμος-ουδεμία σχέση έχω με τον Ισαάκ Ασίμωφ
Τώρα θα μου πεις γιατί το Άσιμος με γιώτα
Γιατί όταν λέμε ο τάδε είναι άσημος τραγουδιστής... η λέξη άσημος παίζει το ρόλο επιθετικού προσδιορισμού στη λέξη τραγουδιστής και γράφεται με ήτα. Ενώ το Άσιμος είναι όνομα ή καλύτερα επώνυμο και ουχί ο επιθετικός προσδιορισμός του εαυτού μου"

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.