Wolfy Funk Project @ Ίλιον Plus

Wolfy Funk Project... Ένα συγκρότημα που μετράει εννέα χρόνια δημιουργίας και μόλις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο Mindtrap. Στόχος του συγκροτήματος ήταν να παρουσιαστούν κομμάτια του Mindtrap με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τη μεριά των καλλιτεχνών και με την πιο δυνατή απήχηση στο κοινό. Έτσι κι έγινε με την πρώτη ζωντανή συναυλία να πραγματοποιείται την ίδια μέρα με τη κυκλοφορία του δίσκου στο Ίλιον Plus, ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο, γεμάτο από θαυμαστές της μπάντας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών ήταν εκεί για να στηρίξουν και να απολαύσουν αυτήν την καινούρια μουσική δουλειά που ήταν καρπός μιας συνεργασίας 10 ατόμων σε μια μακρά διαδικασία ηχογραφήσεων. Αφροαμερικάνικοι ήχοι, funk, σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική, ρυθμοί hip-hop, μουσικοί και γκρουπ της jazz, soul, funk και reggae σκηνής επηρέασαν τους δημιουργούς αυτού του δίσκου οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν ένα πολύ δυναμικό μουσικό αποτέλεσμα, πράγμα που μας το απέδειξε και ο παλμός του κόσμου. Φυσικά, πέραν του ταλέντου και των γνώσεων που φαίνεται ότι κατέχει αυτή η μουσική "κολεκτίβα", αρρωγοί στην επιτυχία του Mindtrap στάθηκαν επίσης το ομαδικό πνεύμα καθώς και η καλή συνεργασία και σχέση ανάμεσά στα μέλη του γκρουπ, που διαφάνηκε και κατά τη διάρκεια της live παρουσίασης.

Ο πολυτάλαντος και άμεσος MC Yinka, τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός και performer, επηρεασμένος από πολλά μουσικά είδη, που συνεργάστηκε με του Wolfy Funk Project για το Mindtrap, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη βραδιά ξεσηκώνοντας το κοινό με το επικοινωνιακό και μουσικό του ταλέντο καθώς και με τη δυναμική του παρουσία. Το ίδιο ισχύει και για Thaliah που επίσης συμμετείχε στη δημιουργία αυτού του άλμπουμ και την απολαύσαμε και live να συνοδεύει με την ξεχωριστή της φωνή τον MC Yinka στα τραγούδια.

 

wolfy funk project @ ίλιον plus

 

Ο Άγγελος Διαμαντόπουλος ήταν στα drums, o Kώστας Στάμου στο μπάσο, ο Σταμάτης Λεκάτης στο πιάνο, τα πλήκτρα και τον προγραμματισμό, ο Νίκος Μπαρτζώκας στα κρουστά, ο Billa Quase στο mpc και scratch, ο Βασίλης Σαλτίκης στο τενόρο, ο Γιάννης Κασσέτας στο βαρύτονο, ο M.C. Yinka και η Thaliah στη φωνή και ο Γιώργος Κόλτσιου στην κιθάρα και στην ευθύνη της παραγωγής του δίσκου. Οι Wolfy Funk Project και όσοι συνεργάστηκαν με την μπάντα για τη δημιουργία του Mindtrap αλλά και γι' αυτό το live μας χάρισαν μια πολύ δυνατή μουσική βραδιά και ένα όπως πρέπει funky party με δικά τους τραγούδια, όπως τα In the groove, Ballast, From scratch, The ballot or the bullet (Malcolm), Funky organsm, Mindtrap και Mentira αλλά και με διασκευές των κομματιών Mr. clean, 3 Deuces, It’s love, keep your worries, No diggity, Dave Allen, Smoke και Pass the peas.

Σε αυτό σημείο, να σημειώσουμε ότι το άλμπουμ δεν κυκλοφορεί σε CD, καθώς η μουσική kollektiva προχώρησε στη δημιουργία βινυλίου για να αποδώσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε αυτήν την παραγωγή. Η κυκλοφορία γίνεται από την Under A Groove, label που δημιούργησαν οι ίδιοι για να μην έχουν κανένα περιορισμό ή παρέμβαση στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Επίσης, το κοινό μπορεί να "προμηθευτεί" το Mindtrap ελεύθερα και από το διαδίκτυο. Με όποιο μέσο και αν ακουστεί αυτό το άλμπουμ,  το σίγουρο είναι ότι οι Wolfy Funk Project μέσα από μια σταθερή καλλιτεχνική πορεία έκαναν ένα δυναμικό άνοιγμα στο χώρο της δισκογραφίας αφήνοντας μας να περιμένουμε στο μέλλον και νέες συνεργασίες με εξίσου άρτιο, αρμονικό, επικοινωνιακό και παράλληλα δυναμικό αποτέλεσμα.

 

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Κιουρτζόγλου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.