Ελένη Τσαλιγοπούλου & Boğaz Musique @ Σφίγγα

Όσοι δεν την έχετε δει σε κάποια συναυλία, θα τη γνωρίζετε από αυτή τη φωνή, την άλλοτε πιο βραχνή και άλλοτε πιο γλυκιά, την πάντα μελωδική, ιδιαίτερη και τόσο ξεχωριστή που είναι ικανή να ερμηνεύσει με εκπληκτικό τρόπο τραγούδια από διαφορετικά είδη μουσικής. Ίσως όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Γιατί όσοι την έχετε παρακολουθήσει live, θα έχετε συνδυάσει τις «γεμάτες» και εκφραστικές ερμηνείες της με αυτή την πηγαία κίνηση, την αστείρευτη ενέργεια, την τρέλα, τη γλυκύτητα, το χιούμορ και φυσικά τη διαδραστική της σχέση με κοινό και μουσικούς.

Από την άλλη, όσοι παρακολουθείτε την ελληνική σκηνή ή/και τη συγκεκριμένη ερμηνεύτρια, θα έχετε καταλάβει ότι είναι από αυτές που ο πειραματισμός τις ελκύει και τους ταιριάζει, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενδιαφέροντα. Ο λόγος για την Ελένη Τσαλιγοπούλου που τα τελευταία χρόνια τη συναντάμε παρέα με τους Boğaz Musique. Μία μουσική παρέα που έρχεται αυτό το χειμώνα στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στη μουσική σκηνή Σφίγγα, όπου υπόσχεται υψηλές θερμοκρασίες στα χειμωνιάτικα βράδια μας! Όπως ήταν και αυτό της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου που μας βρήκε στην πρόβα τζενεράλε της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique.

 

 

Τραγούδια της Τσαλιγοπούλου συναντήθηκαν με τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά, που δημιουργήθηκαν πολλές δεκαετίες πίσω και ήρθαν στο σήμερα πειραγμένα τεχνηέντως από τους Boğaz Musique. «Σώπα κι άκουσε», «Να μ’ αγαπάς», «Μέτρησα», «Παραμιλητό μου», «εγώ σ’ αγάπησα εδώ» ήταν μερικά από τα κομμάτια που απολαύσαμε και σιγοτραγουδήσαμε μαζί με την Τσαλιγοπούλου στο πρώτο μέρος του live, για να έρθει το δεύτερο και να αρχίσουμε να αναπολούμε τον Τσιτσάνη, το Ζαμπέτα και το μπουζουκάκι τους, να τραγουδάμε για την «αγάπη που’ γινε δίκοπο μαχαίρι», ενώ δε φοβηθήκαμε να πιάσουμε «δίχτυ» και φυσικά για ακόμα μια φορά αναιρέσαμε όσο κι αν αγαπάμε το «κανείς εδώ δεν τραγουδά». Η βραδιά ήταν αδύνατο να μην ανάψει, ειδικά όταν η Ελένη Τσαλιγοπούλου κατέβηκε από τη σκηνή ξεσηκώνοντας το κοινό, αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει τις παρευρισκόμενες γυναίκες να βγάλουν τα παπούτσια τους πριν η «παξιμαδοκλέφτρα» πάρει τη θέση της στο πρόγραμμα.

 

 

Στα τραγούδια της Ελένης που ήδη έχουμε αγαπήσει και στα παλιά τραγούδια που έχουν μείνει μέσα στους χρόνους ήρθε να δέσει και το ολόφρεσκο υλικό που πρόκειται να κυκλοφορήσουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique με τις αντιδράσεις να είναι αρκετά ενθουσιώδεις και με τις κριτικές για «το θεριό» που έχουν δώσει ήδη στη δημοσιότητα να είναι πολύ θετικές. Αν και όλα ήταν τέλεια, τελικά κάτι έλειπε από αυτή την παράσταση, θα είναι εκεί όμως στις επόμενες. Ακούει στο όνομα Γιοβάν και απ’ όσο καταλάβαμε από την περιγραφή της Ελένης Τσαλιγοπούλου πρόκειται για μια μαριονέτα αλλά όχι σαν αυτές που ξέρουμε (να πάτε να το δείτε και να μας πείτε!) και θα εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Με τη ρομαντική και την εύθυμη διάθεση να ισορροπούν πάνω στο post πάλκο που έστησαν και θα στήνουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη Σφίγγα η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique με τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου στις κιθάρες και τον μπαγλαμά, τον Αριστείδη Χατζησταύρου στις κιθάρες, τον Αποστόλη Τσαρδάκα στο κανονάκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, τον Χάρη Κελλάρη στο μπάσο, τον Αλέκο Σπανίδη στα τύμπανα και τον Αργύρη Διαμαντή στα κρουστά, τα πάντα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα στις 2 Δεκμεβρίου και για τις παραστάσεις που θα ακολουθήσουν. Καλό χειμώνα λοιπόν!

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.