Ματούλα Ζαμάνη Live @ Kremlino

Αγαπάει τα ταξίδια και κατά την άποψη της πρέπει συνέχεια να ταξιδεύουμε. Πρώτη αποβίβαση για τη Ματούλα Ζαμάνη αυτό το χειμώνα η πόλη του Πειραιά και συγκεκριμένα το Kremlino, όπου με την παράστασή της στις 10 του Δεκέμβρη μας ταξίδεψε και εμάς από τη Δονούσα σε θάλασσες και βουνά, σε χαρές και σε λύπες.

Το live ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 με τον χώρο να έχει γεμίσει με τους θαυμαστές αυτής της καλλιτέχνιδας με την ξεχωριστή φωνή –βασικά φωνάρα-, με την ιδιαίτερη τρέλα, με το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, με την οικειότητα και την επικοινωνία με κοινό και μουσικούς, με το σεβασμό για τη μουσική και με τις μουσικές της επιλογές που σίγουρα δεν είναι «μία από τα ίδια».

Το πρόσφατο πλην αγαπημένο από το κοινό «Πριν» συνάντησε στο πρόγραμμα τη «Βάλια Κάλντα», τον «Ραμόν», τον «τρυγητή» και άλλα τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ενώ «η σταγόνα η Παγώνα» μας πήγε από τη «Δονούσα» μέχρι και τη «Νορβηγία» για να βρει τον «Ξένο» και την πειραγμένη «Μπανιστηρτζού».

 

Ματούλα Ζαμάνη @ Kremlino

 

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι που μας πέρασε και από τα μονοπάτια του ρεμπέτικου, που μας έκανε να αναρωτηθούμε «γιατί γλυκιά μου κλαις» και να επικαλεστούμε το «μεγαλοδύναμο θεό», η Ματούλα Ζαμάνη δεν ήταν μόνη της. Μαζί της στη σκηνή βρέθηκαν οι πιστοί σωματοφύλακές της που δεν είναι άλλοι από τους Σπύρο Μουσχούτη στα τύμπανα και τα pads, Γιάννη Κονταράτο στο βιολί, Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και τα πλήκτρα, Σταύρο Ρουμελιώτη στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και Κωνσταντίνο Ζουγανέλη στο μπάσο, αλλά και ένας άλλος καλός φίλος πλην ταλαντούχος μουσικός, ο Δημήτρης Μυστακίδης, που αν και κατέφθασε καθυστερημένα λόγω της απεργίας των πλοίων, έδωσε το παρόν ερμηνεύοντας κάποια τραγούδια και συντροφεύοντας με την κιθάρα του τη φωνή της Ματούλας.

Είναι η Ματούλα, που δεν μπορεί να ακούει αλλά και να παίζει μόνο ένα είδος μουσικής. Είναι η Ματούλα που έχει το κακό συνήθειο να χάνει τις πέννες της. Εξάλλου «οι πέννες δεν υπάρχουν πια»! Είναι η Ματούλα που η κιθάρα της ξεκουρδίζεται όλη την ώρα, όχι βέβαια γιατί δεν την κουρδίζει καλά. Είναι η Ματούλα που όταν κουρδίζει ένας μουσικός της δε θα σ’ αφήσει να περιμένεις μέχρι το επόμενο τραγούδι αλλά θα σε μαγέψει και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό με έναν αμανέ της. Είναι η Ματούλα Ζαμάνη που μαζί με τους πιστούς σωματοφύλακες της και έχοντας στις αποσκευές της «5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια» θα βρίσκεται στην μουσική σκηνή του Πειραιά και το επόμενο Σάββατο 17 του Δεκέμβρη για να δείξει ότι «απόψε το τραγούδι θα γίνει αγκαλιά που θα χωράει κι εσένα κι ας είσαι μακριά»...

 

Φωτογραφίες: Δήμητρα Σαρλά

  1. 21st Athens Technopolis Jazz Festival | Women in Jazz

  24 Φεβρουαρίου 2022
  21st Athens Technopolis Jazz...
  Κατηγορία: Νέα & Ανακοινώσεις

 1. dead dranks - nightwalking

  10 Ιανουαρίου 2022
  "Nightwalking" | Dead Dranks
  Κατηγορία: Δίσκοι

 1. kicking nerve - death at your pleasure

  13 Δεκεμβρίου 2021
  "Death At Your Pleasure" | Kicking Nerve
  Κατηγορία: Δίσκοι

 1. λάμδα - tria

  22 Νοεμβρίου 2021
  "ΤΡΙΑ" | λάμδα
  Κατηγορία: Δίσκοι
Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.