Candlemass Live @ Piraeus 117 Academy

Βραδιά «ειδικού βάρους» η δεύτερη Παρασκευή του Φλεβάρη, με τους Candlemass να μας καλούν στο Piraeus Academy για την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πράγματι επικού πρώτου τους album... “Epicus Doomicus Metallicus”! Σημειωτέον πως η Αθήνα ήταν ο πρώτος τους συναυλιακός σταθμός για το 2016, μπαίνοντας αν μη τι άλλο με άκρατο δυναμισμό στη νέα χρονιά.

Χωρίς ούτε λεπτό καθυστέρηση, στις 21:30 ακούγαμε ήδη το “Marche Funebre” με το οποίο το ιστορικό, πλέον, συγκρότημα από τη Σουηδία έκανε την παρουσία του στη σκηνή. Με το artwork του Epicus να ορίζει το σκηνικό, τον ήχο του Academy να είναι αντάξιος του ονόματος που φιλοξενούσε και το χώρο καθεαυτό να έχει όσο κόσμο έπρεπε, ο εκπληκτικός frontman Mats Levén παρέα με τους Lars Johansson και Mats "Mappe" Björkman στις κιθάρες, τον Jan Lindh στα τύμπανα, αλλά και τον εκρηκτικότατο μπασίστα Per Wiberg (αναπληρώνοντας την «ψυχή» των Candlemass, Leif Edling) δεν άργησαν καθόλου να «γεμίσουν» τη σκηνή και να ξεσηκώσουν το κοινό.

Ο ενθουσιασμός, το δέος αλλά και το head banging αδυνατούσαν να καταλαγιάσουν έστω και για λίγο, με κομματάρες όπως τα Dark Reflections, Bewitched, Mirror Mirror, The Dying Illusion κ.α. να παίζουν η μία μετά την άλλη – χωρίς καν να έχουν αγγίξει το track list του Epicus Doomicus Metallicus για τα πρώτα 45 λεπτά!

 

candlemass live @ Piraeus Academy

 

Φυσικά δεν άργησε να συμβεί κι αυτό, μιας και το Crystal Ball ήρθε για να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της εμφάνισης των Candlemass, με τους ίδιους να επανεμφανίζονται στη συνέχεια για άλλο τόσο, καθιστώντας το live μια πλήρως χορταστική εμπειρία. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί άλλωστε, όταν για ώρες μετά τα στομάχια μας ακόμα πάλλονταν από τα τύμπανα του Prophet, τα κεφάλια μας κουνιούνταν υπό τους ρυθμούς του At The Gallows End και τα αυτιά μας βούιζαν από το sing-along στο Sorcerer’s Pledge;!

Το τέλος, ως άρμοζε, ήρθε με το εμβληματικό Solitude να τραγουδάται απ’ όλο το Piraeus Academy, αποδεικνύοντας πως το όνομα των Candlemass αποτελεί μια τεράστιας αξίας μετοχή στο παγκόσμιο χρηματιστήριο της Rock σκηνής, και πως παρ’ όλα τα σκαμπανεβάσματα που μπορεί να είχε σαν συγκρότημα στην 30χρονη ιστορία του, δεν παύει να διατηρεί στο έπακρο το δυναμισμό του και τον επαγγελματισμό μιας καθ’ όλα τεράστιας μπάντας.

 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κυβρικοσέος

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.