Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Σταυρό του Νότου Club

Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς, γνωστοί στη μουσική σκηνή από το 2000 ως "Κίτρινα Ποδήλατα", συναντήθηκαν με το κοινό τους στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου και μας μετέφεραν στη boy band ροκ δεκαετία του 2000 με παλιές και νέες επιτυχίες τους. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν από την είσοδο τους στη σκηνή μέχρι το τέλος είχε τρελά γκάζια και παρεΐστικη διάθεση, καθώς ο χώρος ήταν γεμάτος φίλους και fans που ακολουθούν την πορεία του συγκροτήματος σε κάθε μουσικό του βήμα.

Η μουσική διάθεση ήταν κυρίως ηλεκτρική με διασκευές ακουστικών κομματιών όπως το "Κάπου υπάρχει αγάπη" από το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους το 2013 με όνομα "Ετών 16". Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το πραγματικό ενδιαφέρον του Γιώργου και του Αλέξανδρου για κάθε συντελεστή της συναυλίας και του χώρου, από τους μουσικούς μέχρι τους ανθρώπους του μαγαζιού και τους σερβιτόρους, τους οποίους ευχαρίστησαν θερμά για τη δουλειά τους πριν μπουν δυναμικά στο μουσικό παιχνίδι με το κοινό, με το γνωστό κι αγαπημένο κομμάτι "Θα πάρω φόρα" από το άλμπουμ "Ανάδυση" του 2009.

Τα Κίτρινα ποδήλατα μοιράστηκαν μαζί μας το αγαπημένο κομμάτι της μπάντας "Τώρα Σιωπή" καθώς και μελοποιημένη ποίηση του Καββαδία από τους ίδιους με το κομμάτι "Yara Yara" το 2010, μετά από πολλά χρόνια “μουσικού άβατου” που αποτέλεσε η μελοποίηση στίχων του μετά τους Ξέμπαρκους.

Ο Γιώργος Παντελιάς μας μίλησε για τις απογοητεύσεις που βίωσαν από πρόσωπα του χώρου της μουσικής και πως αυτή η ατμόσφαιρα άλλαξε με τη συνεργασία της μπάντας με την ομάδα του Πάνου Κατσιμίχα και έτσι προλόγισε το επόμενο κομμάτι των Κατσιμιχαίων "Υπόγειο". Ο Αλέξανδρος Παντελιάς, πέρα από καταπληκτικός κιθαρίστας, κλήθηκε από το κοινό και τον Γιώργο να μας δείξει τις ικανότητές του και στο τραγούδι με το κομμάτι "Γύρισα για σένα" από τα Κίτρινα Ποδήλατα και το "Enjoy the Silence" από Depeche Mode.

 

 

Οι συνεργασίες των Κίτρινων Ποδηλάτων με πολλά και μεγάλα ονόματα του χώρου της μουσικής αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία αγαπημένων τραγουδιών τα οποία μοιράστηκαν μαζί μας όπως το "Δεν Γίνεται Αλλιώς" με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Πάνο Κατσιμίχα, το "Χρόνος" που ξανατραγούδησε το 2006 ο Μπάμπης Στόκας, το "Αυτόν τον Κόσμο Θέλω", ένα κομμάτι εμπνευσμένο από την αναλογικότητα της παιδικής σκέψης, με το Μίλτο Πασχαλίδη και το "Ακόμα Ελπίζω Σε Κάτι" με τη Δέσποινα Ολυμπίου.

Το κοινωνικό μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα Κίτρινα Ποδήλατα είναι εμφανές μέσα από κομμάτια τους όπως "Τι Είναι Κράτος" και τη "Φλόγα", γραμμένο για τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα". Ο Γιώργος Παντελιάς μίλησε για την πολιτική κατάσταση στην χώρα, η οποία μας καταδικάζει στην κατάθλιψη και στη μιζέρια, και μας υποσχέθηκε πως όλα θα πάνε καλά, αρκεί... "Να σε δω να γελάς" από το ομώνυμο άλμπουμ τους το 2001.

Η βραδιά τελείωσε κάπως σύντομα καθώς σειρά είχε να ανέβει στη σκηνή η House Band του Σταυρού του Νότου για το καθιερωμένο σαββατιάτικο ραντεβού του Αλέξανδρου Μίχου, της Μυριέλλας Κουρεντή και του Αντώνη Βλάχου με το Club του Σταυρού, αλλά τα Κίτρινα Ποδήλατα με το κομμάτι "Another Brick In The Wall" από Pink Floyd και το ατμοσφαιρικό κομμάτι τους "Όλα Είναι Εδώ" έκλεισαν με ηλεκτρισμό και συναίσθημα την πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις τους στον Σταυρό του Νότου Club – οι μοναδικές "ηλεκτρικές" τους εμφανίσεις γι’ αυτό το χειμώνα στην Αθήνα, μιας και αυτή η περίοδος τους βρίσκει να προωθούν το νέο ακουστικό τους άλμπουμ με τίτλο "Κίτρινα Ποδήλατα - Acoustic Project".

 

Φωτογραφίες & βίντεο: Αλέξανδρος Κυβρικοσέος

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.