Σωκράτης Μάλαμας

Χθες, Τετάρτη 5 Μαρτίου, βρεθήκαμε στο Studio Sierra, όπου ο Σωκράτης Μάλαμας παρουσίασε τα τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο, «Ο Χάρτης». Η Μinos EMI και η Αρτύς διοργάνωσαν την παρουσίαση, η οποία διέφερε από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Πολλά τραγούδια, λίγα λόγια, ό,τι χρειαζόταν για να πάρουμε μια καλή δόση και ένα μεγάλο δείγμα από την καινούρια δουλειά του τραγουδοποιού, που αυτή τη φορά μελοποίησε και τραγούδησε στίχους άλλων.

«Θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια της καινούριας δουλειάς με τη μορφή που έχουν, όταν πρωτογράφονται. Η πρωταρχική ύλη συνήθως είναι δύο όργανα, ένα λαούτο και μια κιθάρα. Τώρα είμαστε τρεις (ήταν εκεί και ο Φώτης Σιώτας). Θα σας βασανίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο, γιατί έχουμε τη φιλοδοξία να παίξουμε όλα τα τραγούδια του δίσκου… Χρειαζόμαστε την υπομονή σας και τον ενθουσιασμό σας», είπε ο Σωκράτης Μάλαμας, πριν ξεκινήσει να παρουσιάζει και να τραγουδάει τα κομμάτια του δίσκου.

Η Μαργαρίτα Μάτσα από την Minos EMI άνοιξε την παρουσίαση, με την ευχή και την αισιοδοξία να πάει πολύ καλά ο δίσκος και να είναι μακροχρόνια αυτή η συνεργασία, η οποία τιμά την δισκογραφική εταιρία. Εκεί ήταν επίσης η Κατερίνα Παπαδοπούλου και η Αλεξία Στουρνάρα της Minos EMI καθώς και ο δημιουργός της, Μάκης Μάτσας. Η Λίλα Παπαματθαιάκη και άλλα πρόσωπα της Αρτύς δήλωσαν επίσης παρόντες.

Έντονη ήταν και η παρουσία δημοσιογράφων καθώς και του σταθμού Μελωδία. Ανάμεσα τους βρέθηκαν και άνθρωποι του χώρου της μουσικής, όπως ο Μανώλης Λιδάκης, που πρόκειται να συμπεριλάβει στην καινούρια του δουλειά και τραγούδια του Μάλαμα, και  οι Οδυσσέας Ιωάννου και Θέμης Καραμουρατίδης, που γράφουν για την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία του Σωκράτη με τη Νατάσσα Μποφίλιου.

«Ο Χάρτης»

Δεκατρία τραγούδια αποτελούν τον δίσκο και είναι σε μουσικές του Σωκράτη και σε στίχους των Γιώργου Κλεφτογιώργου, Δημήτρη Αδοργιαστού, Φωτείνης Λαμπρίδη και Βαγγέλη Βελωνιά. Τα τραγούδια ανήκουν ερμηνευτικά στον ίδιο εκτός από ένα, που έχει τον τίτλο «οι παρελάσεις» και ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην παρουσίαση.

Με τραγούδια υπαρξιακά, ερωτικά και κοινωνικά ο Σωκράτης δουλεύει μουσικά σε στίχους άλλων σα να μιλάει ο ίδιος με τον τρόπο, που τον γνωρίζουμε. Λαϊκότροπα , ηλεκτρικά κομμάτια και ισορροπημένες μπαλάντες απόλυτης ελληνικότητας συμπεριλαμβάνονται σε ένα τίμιο και χειροποίητο δίσκο, που όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα κερδίζει τα θετικά σχόλια και την αγάπη του κοινού του Σωκράτη.

Να ευχηθούμε με τη σειρά μας να είναι καλοτάξιδος ο καινούριος δίσκος του Σωκράτη Μάλαμα…

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.