Η πρώτη ηχογράφηση του Voodoo Drummer είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή του τραγουδιού των PINK FLOYD “Set the controls for the heart of the sun”* ως ορχηστρικό, σε ένα πειραγμένο καλαματιανό!

Μια πειραματική προσέγγιση που κυριαρχούν Μοναστηριακές καμπάνες, Τσέλο και Μουσικό Πριόνι (από τον Adrian Stout των Tiger Lillies, με τους οποίους συνεργάζεται ο Voodoo Drummer).

Η διακριτική παρουσία του θέματος του “A Love Supreme” του John Coltrane αλλά και η μελωδία του «Μήλο μου κόκκινο» (που ακούγεται στο fade out φινάλε της ηχογράφησης) δείχνουν κάποιες από τις επιρροές που έχουν συγχωνευτεί με αυτές από Moondog, Erik Satie, Max Roach κ.α.

VOODOO DRUMMER: Drums, Bells & Percussion
ADRIAN STOUT: Musical Saw (The Tiger Lillies)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ: Cello
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΟΣ: Bass

*Είναι σύνθεση του Roger Waters από τον δεύτερο δίσκο του γκρουπ “A Saucerful of Secrets” 1968, πριν φύγει ο Syd Barrett (το μόνο και με τα 5 μέλη).

 

ΒΙΟ
> Ο Voodoo Drummer στα 30+ χρόνια πορείας του έχει εμφανιστεί σε 24 χώρες, σε μεγάλα φεστιβάλ και θέατρα όπως τα Villa Celimontana Jazz Fest (Ρώμη), Secret Garden Fest (Μ.Βρετανία), Rouge Cabaret Festival (Παρίσι), Doha Jazz Festival (Κατάρ), αλλά και σε Ηρώδειο, Φεστιβάλ Αθηνών, Rockwave Fest κ.α.
> Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα ( Δ. Σαββόπουλος, Λ. Μαχαιρίτσας κ.α.) και από το εξωτερικό (The Tiger Lillies, Meschyia Lake κ.α.). Έχει ηχογραφήσει με μέλη των Tuxedomoon, Nouvelle Vague, Ojos de Brujo κ.α.
> Συνδημιουργός των Drumbone (Πειραματικό ντουέτο), των Deja Voodoo (New Orleans Music) και των Opera Chaotique (Διονυσιακό Καμπαρέ).
> Πρωτότυπες συνθέσεις και μελοποιήσεις του έχουν δισκογραφηθεί με συμμετοχή αξιόλογων δημιουργών (Louisiana Red, Μ. Πασχαλίδης).
> Παραστάσεις του έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, ενώ η διασκευή του στους Βατράχους του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.