Η Αντιγόνη Κατσούρη, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα, επανέρχεται με το τραγούδι «Άδεια Σιωπή», στο οποίο υπογράφει η ίδια τη μουσική και τους στίχους, ένα τραγούδι – βόμβα, που συνταράσσει τον ακροατή και την σύγχρονη μουσική σκηνή με την αλήθεια του και την εκφραστική του δύναμη.

Ένα τραγούδι κατά του bullying (σχολικού εκφοβισμού), εναντίον κάθε μορφής βίας, περιθωριοποίησης και αδικίας, γεμάτο μηνύματα, δύναμη, συγκλονιστικά νοήματα και μουσική που σε καθηλώνει και σε συνεπαίρνει από το πρώτο άκουσμα, με τη μαγεία του βιολιού, του πιάνου και της ορχήστρας να εκτονώνονται με μια μελωδική έκρηξη, το τραγούδι αγγίζει κατευθείαν τις ψυχές και δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της βίας, εκφράζοντας συναισθήματα βαθιάς θλίψης, οργής για το άδικο και απόγνωσης για την απώλεια ενός τόσο αγαπημένου προσώπου, με την βουβή λύπη και την σιγή που αυτή συνοδεύεται όταν πια δεν υπάρχουν λόγια.

Με πολύ διακριτικό και κομψό τρόπο, η «Άδεια Σιωπή» εκδηλώνει συμπαράσταση και στήριξη σε όλους όσους έχουν υποστεί ή εξακολουθούν να υφίστανται σχολικό εκφοβισμό, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, και έρχεται να υποστηρίξει μέσω της τέχνης τη μάχη για την ισότητα και την ανάγκη για ουσιαστική παιδεία και κοινωνική προστασία.

 

 

Το τραγούδι έχει οπτικοποιηθεί με ένα συμβολικό, ιδιαίτερα ευρηματικό, πρωτότυπο και δυναμικό video clip. Η αγνότητα, η εκφραστικότητα, η αθωότητα και η ομορφιά έρχονται σε αντίθεση με την κακία, τη βία και την ψυχική διαστροφή.

Στο κατάλευκο, άσπιλο και απάτητο χιόνι μένουν βαθιές πατημασιές, όπως οι ουλές και οι ανεπανόρθωτες βλάβες που προκαλεί η βία στην ψυχή και στο σώμα.

Από τη μία η Αντιγόνη, με την αιθέρια, γεμάτη συναίσθημα και έκφραση, φωνή και παρουσία της, και από την άλλη ένας χορός Σκιών, που με το σώμα τους και μόνο δημιουργούν τις πιο δυνατές και ανατριχιαστικές εικόνες, έρχονται για να αποδώσουν με τον πιο ευφάνταστο και εύστοχο τρόπο μια ιστορία, που καταλήγει σε ένα τέλος που κόβει την ανάσα...

Το video clip είναι σκηνοθετημένο από τον Μενέλαο Συκοβέλη και συμμετέχει η Σχολή Χορού "Χοροκίνηση".

H «Άδεια Σιωπή» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μουσική - στίχοι - ερμηνεία - παραγωγή : Αντιγόνη Κατσούρη
Label : Final Touch @ distributed by MLK
Σκηνοθεσία : Μενέλαος Συκοβέλης
Βιολί : Θοδωρής Λυκουρόπουλος
Κοντραμπάσο : Βασίλης Καραχούτης
Κιθάρες : Ορέστης Αναβάλογλου
Programming, μείξη, keyboards : Γιώργος Μπουσούνης
Ηχογράφηση : Γιώργος Γκίνης
Special thanks : Σχολή Χορού "Χοροκίνηση", Βίκυ Γκούμα, Hotel Du Lac

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.