Θεολόγος Κάππος στο Χυτήριο

"Λίγο πιο κοντά..."

Στην Ιερά Οδό περιτριγυρισμένος από πολύ τσιμέντο και θόρυβο υπάρχει ένας χώρος, που κάνει την διαφορά. Σε ένα μικρό και όμορφο κήπο πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη το πρώτο live για τη χειμερινή σεζόν τόσο για το Χυτήριο όσο και για τον Θεολόγο Κάππο.

Σε ένα πολύ καλό κλίμα, που δημιουργήθηκε από φίλους, γνωστούς και αγνώστους, ο Θεολόγος ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους μουσικούς του και για δυόμιση ώρες περίπου ταξιδέψαμε με τη φωνή του, τραγουδήσαμε μαζί του και χαθήκαμε μέσα στη μουσική και τους ήχους από πιάνο, βιολί, κιθάρα, μπάσο και τύμπανα.

Ο Θεολόγος έφτιαξε ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα, στο οποίο πάντρεψε τραγούδια απ’ το χώρο της rock, «έντεχνης» και παραδοσιακής μουσικής. Με την ξεσηκωτική και δυνατή φωνή του τραγούδησε δικά του κομμάτια όπως το «για τα μάτια σου μόνο», ο «ξένος», το «καράβι που ερωτεύεται» και το «λίγο πιο κοντά» κ.α., πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει πλέον κι αγαπημένα. Στο πρόγραμμα πήραν θέση επίσης τραγούδια όπως ο «διάφανος», «ο ακροβάτης», «με τόσα ψέματα», «μου πες θα φύγω» «μέχρι να βρούμε ουρανό», που έχουμε συνηθίσει από συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Παρ’ αυτά η ερμηνεία του Θεολόγου ήταν υπέροχη και δεν μας ξένισε καθόλου. Αντιθέτως μας παρακίνησε σε συναίσθημα και τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρξαν και οι φορές που έδωσε την σκυτάλη και στους μουσικούς του, Νικόλα Καραολάνη (βιολί) και Μάνο Δελώτη (μπάσο) για να ακούσουμε κομμάτια όπως ο «δαίδαλος» ή το “rock n roll στο κρεβάτι” αντίστοιχα. Δεν έλειψαν βέβαια, όπως είθισται εξάλλου στις εμφανίσεις του Θεολόγου, και οι ήχοι οι πιο παραδοσιακοί όπως η «Βασιλική» και η «μαύρη θάλασσα (δώ στα λιανοχορταρούδια)», και εμείς τούς συνοδεύσαμε με ρυθμικά παλαμάκια και τούς χαιρετίσαμε με πολύ χειροκρότημα.

Οι ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε και το live τελείωσε αφήνοντας μάς μια όμορφη αίσθηση και βάζοντας μάς στο κλίμα για τα live του χειμώνα, που σιγά σιγά έρχονται. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά με έντονα κι αγαπημένα τραγούδια, παλιά και καινούρια, και με τον Θεολόγο για ακόμα μια φορά να είναι στη θέση του, που δεν είναι άλλη από τη σκηνή, και να μας ενθουσιάζει κάθε φορά και περισσότερο.

 

Δείτε videos από το live του Θεολόγου Κάππου στο Χυτήριο.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.