Γιώτα Νέγκα Θέμης Καραμουρατίδης

Στο φιλόξενο Σταυρό του Νότου Plus έκανε (δεύτερη) πρεμιέρα το εξαιρετικά αρμονικό δίδυμο της Γιώτας Νέγκα και του Θέμη Καραμουρατίδη. Ξεκίνησαν το Σάββατο 21 Μαρτίου και αν και ήταν κανονισμένο να σας περιμένουν για δύο ακόμα Σάββατα (το προσεχές στις 28 του μήνα και το αμέσως επόμενο), παρατείνουν τις εμφανίσεις τους μέχρι την Κυριακή 5 Απριλίου.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μία ακόμα μουσική βραδιά. Κι αυτό γιατί η εξαιρετική ερμηνεύτρια και, ας μου επιτραπεί, ηθοποιός επί σκηνής Γιώτα Νέγκα και ίσως ο καλύτερος συνθέτης της γενιάς και του είδους του, Θέμης Καραμουρατίδης, προσφέρουν μια "παράσταση" για όλα τα γούστα. Πολλά credits στην εξαιρετική μπάντα (Νίκος Κατσίκης - μπουζούκι, μαντολίνο, κιθάρες, Σωτήρης Καστάνης - κιθάρες, Φοίβος Κουντουράκης - τύμπανα, Γιώργος Μπουλντής - μπάσο, Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόντους) που κατάφερε με μαεστρία να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο παιχνιδιάρικες προκλήσεις των δύο καλλιτεχνών.

Ξεκίνησαν και κατέληξαν με "Το δίκιο μου", ένα τραγούδι του Θέμη Καραμουρατίδη γραμμένο για τη φωνή της Νέγκα που στην πρεμιέρα ήταν φορτισμένο με ένα επιπλέον συναίσθημα, καθώς, όπως τόνισε η ερμηνεύτρια, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ρατσισμού.

Στη συνέχεια ακούσαμε χαρακτηριστικά τραγούδια της καριέρας και των δύο, αλλά απολαύσαμε και μία σεμνή αναφορά σε άλλους καλλιτέχνες. Ο δε Καραμουρατίδης έχει ωριμάσει τόσο σαν ερμηνευτής, έχει αποκτήσει έναν άλλον τόνο, που μας άφησε άναυδους όταν ερμήνευσε με τρομερή αξιοπρέπεια... Στράτο Διονυσίου!

 

 

Η κ. Νέγκα πρόκειται, φυσικά, για μία μεγάλη φωνή, αλλά και για μια ακούραστη ηθοποιό επί σκηνής. Οι υφολογικές αλλαγές της ανάλογα με το κομμάτι, σε συνδυασμό με την εξαιρετική της φωνή, έδιναν στους στίχους μια (ακόμα πιο) ποιητική διάσταση. Το δίχως άλλο, πρόκειται για μια πολύ καλή, "ψημένη" ερμηνεύτρια.

Πάντως, ίσως το πιο "δυνατό" κομμάτι της βραδιά να ήταν ο ενθουσιασμός του κοινού. Τόσο σε παλιά, όσο και στα καινούρια τραγούδια (από τον δίσκο "Καινούριο Φιλί") οι ακροατές δεν έπαψαν να τραγουδούν, ως την στιγμή που ζητήθηκε από τη Γιώτα Νέγκα να ερμηνεύσει a capela.

Εξαιρετική βραδιά, φιλόξενος χώρος, πιστό και θερμό κοινό. Μα, πάνω απ'όλα, ένα δεμένο καλλιτεχνικό δίδυμο που δε θα σας αφήσει παραπονεμένους. Γιώτα Νέγκα, Θέμης Καραμουρατίδης: Μια εμφάνιση που δεν πρέπει να χάσετε!

 

Φωτογραφίες Άρθρου: Labrini Sotiriou Photography

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.