sinema & Προφίλ

Τα Live που γίνονται τις καθημερινές ενέχουν ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για το κοινό με ταυτόχρονο ρίσκο για τα μουσικά σχήματα. Χαίρεσαι όμως όταν καταλαβαίνεις ότι άξιζε τον κόπο. Έτσι συνέβη και την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, όταν βρεθήκαμε στο Holy Wood Stage για να παρακολουθήσουμε τους Sinema και τους Προφίλ.

Δύο μπάντες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ελληνική εναλλακτική ροκ σκηνή μας μετέφεραν την αγάπη και το πάθος με τα οποία αγγίζουν τη μουσική. Παρουσιάζοντας κομμάτια από την προσωπική τους δουλειά αλλά και διασκευές τόσο ελληνόφωνων όσο και ξένων «μεγάλων» δημιουργιών μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο βράδυ.

Με μικρά τεχνικά προβλήματα τα οποία δεν τους πτόησαν ανέβηκαν πρώτοι στην σκηνή οι Προφίλ για να ανοίξουν το live. Ίσως ο ήχος τους να θυμίζει λίγο Ενδελέχεια (το αναφέρω για να σας φέρω πιο κοντά στο στυλ τους κι όχι με την έννοια της αντιγραφής). Προσωπικά βρήκα σε αυτό το συγκρότημα, το οποίο απαρτίζεται από τους Πέτρο Κασιμάτη (φωνή), Γιώργο Συλλιγάρδο (κιθάρα), Ηλία Πολυχρονόπουλο (μπάσο) και Μανώλη Ρίζο (ντραμς), στίχους και μουσικές που κέρδισαν έντονα –πιστεύω και άξια- το ενδιαφέρον μου. Τα τραγούδια δεν υπάρχουν ακόμα συγκεντρωμένα σε κάποιο δίσκο αλλά το ελπίζουν, κι εμείς μαζί τους, να πραγματοποιηθεί σύντομα η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

 

 

Η σκυτάλη δεν άργησε να δοθεί στους Sinema, οπότε και ακολούθησε μία εναλλαγή των συγκροτημάτων στη σκηνή. Οι Νίκος Χορταριάς (φωνή, ακουστική κιθάρα), Γιάννης Ξένος (κιθάρα), Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος (ντραμς) και Πέτρος Κρεμιζάκης (μπάσο) ήρθαν με πολλή ενέργεια την οποία δεν άργησαν να μεταφέρουν στο κοινό. Με τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Το πρώτο σκαλί», το οποίο δίνεται δωρεάν σε κάθε τους live αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε χωρίς χρέωση και από την προσωπική τους σελίδα, μπορώ να πω ότι μας ταρακούνησαν και μας παρέσυραν στην ουσία των τραγουδιών τους με τις ατμοσφαιρικές εκτελέσεις τους.

«Κι αν μοιάζει η μέρα» και ο «Δεκέμβρης» των Προφίλ καθώς επίσης το «Μαζί» και ο αριθμός «287» των Sinema είναι μερικά από τραγούδια τους που ξεχωρίσαμε και σίγουρα αξίζει να ψάξετε. Όσο για τις διασκευές θεωρώ ότι είναι κάτι περισσότερο υποκειμενικό, όπως και οι μελοποιήσεις ποιημάτων. Εξαρτάται από το πώς αισθάνεται κάποιος ένα τραγούδι. Ανάμεσα στα «πειραγμένα» τραγούδια ακούσαμε το «Rock 'n' roll στο κρεβάτι» με το οποίο έκλεισαν οι Προφίλ καθώς και τα «Lonely Day» από System of a Down, «Du Hast» από Rammstein, «Personal Jesus» και άλλα. Θα ξεχωρίσω το πιο πειραγμένο κομμάτι, το «Μινόρε της αυγής» από τους Προφίλ. Ίσως γιατί το να ακούω με ροκ στοιχεία αυτό το τραγούδι δεν ήταν στα πλαίσια της φαντασίας μου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του live οι δύο μπάντες πειραματίστηκαν, ένωσαν τον ήχο και τα προσωπικά τους στυλ φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα που σίγουρα δε σε άφηνε αδιάφορο. Με το τέλος της βραδιάς να τους βρίσκει ενωμένους στην σκηνή, ο Νίκος Χορταριάς και ο Πέτρος Κασιμάτης μοιράστηκαν το μικρόφωνο για να μας αποχαιρετήσουν και να κλείσουν αυτό το Live με τον καλύτερο τρόπο και... «Μαζί»!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.