Μίλτος Πασχαλίδης στο Σταυρό του Νότου Club

Για τρεις μέρες μόνο...

Κάποιες φορές τα τραγούδια μιλάνε από μόνα τους, έχουν εικόνες, χαρακτήρα, έχουν λόγια, που σε εκφράζουν σαν άνθρωπο και σου δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Για κάτι τέτοια τραγούδια βρεθήκαμε στις 14 Μαρτίου στο Σταυρό του Νότου Club, όπου εμφανίζεται για 3 Παρασκευές ο Μίλτος Πασχαλίδης μαζί με την εξαιρετική Μιρέλα Πάχου.

Μέσα στο γεμάτο πάνω-κάτω club οι δύο καλλιτέχνες πήραν τις θέσεις τους στην σκηνή και ξεκίνησαν να τραγουδάνε για μας αλλά και γι αυτούς, καθώς φαινόταν ότι όσο το διασκεδάζαμε εμείς σαν κοινό το ίδιο καλά περνούσαν και οι ίδιοι. Το live έγινε μόνο με μια ακουστική κιθάρα και ένα πιάνο, με το τελευταίο να αντικαθίσταται κάποιες φορές από το αρκοντεόν. Μέσα σε ένα άκρως οικείο και φιλικό κλίμα, αναδείχτηκε η ομορφιά του απλού, η αλήθεια του τραγουδοποιού και η ανάγκη έκφρασής της.

Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος ο Πασχαλίδης ήθελε να μας μεταβιβάσει την ενέργεια του και τα κατάφερε. Στο άκουσμα των πρώτων τραγουδιών ο χώρος είχε ήδη ζεσταθεί και ο κόσμος είχε αρχίσει να μπαίνει στο ρυθμό. Ο Μίλτος Πασχαλίδης μας έκανε να θυμηθούμε και να ταξιδέψουμε με στίχους και μουσικές από διάφορους δίσκους του με το «σταυρόλεξο», τις «κακές συνήθειες», την «απουσία», το «σε σφυρίζω» και άλλα, ενώ η Μιρέλα μας συγκίνησε με κομμάτια όπως το «ακόμα σ' αγαπώ» και το «αερικό». Έδωσε βέβαια, όπως συνηθίζει, μια αρκετά πιο ευχάριστη και ανέμελη διάθεση με το «μι ρε λα» από τον προσωπικό της δίσκο.

Δεν έλειψαν επίσης κλασσικά και αγαπημένα τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι Χρήστος Θηβαίος, Τζίμης Πανούσης, Νικόλας Άσιμος, Νίκος Παπάζογλου και Δημήτρης Μητροπάνος, για τους οποίους ο Πασχαλίδης δείχνει την εκτίμηση και τον σεβασμό του σε κάθε παράσταση τραγουδώντας τα κομμάτια τους με πάθος και ένταση. Στο live φυσικά υπήρχαν και κάποιοι φίλοι, όπως ο Μάξιμος Δράκος, που πήρε τη θέση του στο πιάνο για την «ανεμόσκαλα», και ο Σπύρος Γραμμένος, που τραγούδησε δύο ντουέτα με τον Πασχαλίδη.

Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή αλλά εξίσου εκρηκτική και από τη βραδιά δεν έλειπε το χιούμορ χωρίς βέβαια να ασεβούμε στους στίχους. Ανατριχιάσαμε δε όταν κάποια στιγμή στην ησυχία του τέλους του τραγουδιού της Μιρέλας, ακούστηκε η γερή, δυνατή και αγέρωχη φωνή του Πασχαλίδη ανάμεσα από το πλήθος στο κομμάτι «στις χαραυγές ξεχνιέμαι».

Ο τραγουδοποιός, που ξεχωρίζουμε για το ύφος του, τις ιστορίες του και τα τραγούδιά του, δεν ξέχασε σαφέστατα να κάνει κι ένα πέρασμα από την Κρήτη με τον «Ερωτόκριτο» δημιουργώντας ένα αξέχαστο, ιδιαίτερο και εκπληκτικό φινάλε. Το live έκλεισε με το γνωστό «παραμύθι με λυπημένο τέλος», όντας λίγο αλληγορικό, μιας και είναι στην πραγματικότητα σαν να τελειώνει ένα παραμύθι κάθε φορά.

Ήταν ένα εξαιρετικό live με την Μιρέλα να δείχνει το ταλέντο της, την όρεξη και το μεράκι της για τη μουσική και τον Πασχαλίδη να θυμίζει έναν οικοδεσπότη, που γνωρίζει καλά πως θα κάνει επιτυχημένη μια σύναξη μεταξύ φίλων. Έτσι κι αλλιώς όλοι είχαμε γίνει μια παρέα. Καλή αντάμωση λοιπόν τις επόμενες δυο Παρασκευές στο ίδιο μέρος... Φραντζή και Θαρύπου γωνία.

 

Φωτογραφίες και Video: EvArt.gr & Kostas Scrom

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.