Electric Wizard live @ Piraeus Academy

Το πολυαναμενόμενο live των Electric Wizard το Σάββατο της 23ης Φεβρουαρίου έμελλε να συμπέσει με την “Ωκενίδα” στην Αθήνα, για να παραλληλίσουμε την μετεωρολογική με την ηχητική κακοκαιρία των Βρετανών. Ντάξει, μέτριο χιούμορ... Το κρύο στον δρόμο προς το Piraeus 117 Academy δεν ήταν καθόλου μέτριο πάντως. Κι ας μην εμπόδισε 50 περίπου γενναίους να στηθούν στην ουρά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του χώρου – κάτι που έγινε προς ανακούφισή τους κατά τις 8 και κάτι.

Ο κόσμος θα συνέχιζε να αυξανεται καθ’ όλη τη διάρκεια των opening acts Krause και Agnes Vein, για να γεμίσει όλη την αρένα του Academy μέχρι να ακουστούν οι πρώτες νότες του Witchcult Today.

Οι Krause ξεκίνησαν πρώτοι, κατά τις 20.30. Και το έκαναν με θόρυβο. Σχετικά καινούρια μπάντα (αλλά όχι από «χθεσινούς» στο χώρο), χρησιμοποιώντας ως βάση noise rock και sludge, αλλά και με πολλά στοιχεία από alternative και experimental rock. Το περίπου 40λεπτο σετ τους πατούσε στο «2 A.M. Thoughts» του ’17, την μοναδική τους (και πάρα πολύ καλή) κυκλοφορία. Για όσους τους γνωρίζουν και εκτιμούν, δεδομένα αναμένεται το επόμενο βήμα. Για τους υπόλοιπους, το γκρουπ αξίζει μια «αυτιά» και με το παραπάνω. Πόσο μάλλον όταν ανακατεύεται και με ασυνήθιστους (για τα ελληνικά δεδομένα) ήχους.

 krause 09

 

Οι Agnes Vein πήραν με τη σειρά τους τη σκηνή. Οι χρόνιοι χρήστες μουσικής των Wizard θα θυμούνται και την παρουσία τους στο προηγούμενο event, σχεδόν 8 χρόνια πίσω. Με καλή διάθεση, έπαιξαν για 45 λεπτά περίπου, με doom riffs να εναλλάσονται με black metal περάσματα, mid-tempo ταχύτητες, καθαρό και ογκώδη ήχο. Σήκωσαν λίγο τον (αναμενόμενα αποσυντονισμένο) κόσμο, τον οποίο και ευχαρίστησαν στο τέλος. Αλλά τα μυαλά ήταν ήδη αλλού...

 agnes vein live @ piraeus academy

 

Οι Electric Wizard ανέβηκαν στη φορτωμένη με Marshall σκηνή λίγο μετά τις 22:30, και με τον χώρο πλέον γεμάτο από κόσμο. Στις 00.15 κάνεις ένα μικρό φλασμπάκ, για να συνειδητοποιήσεις τι είδες μόλις. «Witchcult Today» έπαιξαν πρώτο, και καπάκια «Black Mass» σκέφτεσαι, για να το πιάσεις κάπως, από την αρχή. Ε, και κάπου εκεί έχει τερματίσει ήδη η καλτίλα, και απλά εγκλωβίζεσαι – και είχε για όλους από κάτι: και «See you in Hell» και «Hear the Sirens scream» άμα είσαι αμετανόητος ρετρό Sabbath-ικός, «Return Trip» και «Supercoven» άμα είσαι όλντσκουλ οπαδός, «Satanic Rites of Drugula» και «The Chosen Few» άμα δεν χορταίνεις το βίντατζ με τίποτα, «Incense of the Damned» και «Dopethrone» για να λύσεις το μαλλί σου (όπως και έγινε παντού τριγύρω),τον Oborn να κλαίει ακατάπαυστα, τον Jess Franco και το 60’s πορνό να έχουν την τιμητική τους και πάλι στα visuals (και με γκεστ εμφάνιση μέχρι και από Κρίστοφερ Λι στο «Satanic Rites…»), crowd-surfing (σε stoner doom συναυλία!), ήχο ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται), και ένα μαγαζί να σφύζει από ψυχεδέλεια, μέχρι να γίνει και η αναμενόμενη κηδεία με το «Funeralopolis» και μια πεντάλεπτη οπτική επιληψία αποχώρησης.

 

electric wizard 11

 

Δεν μπήκαν πολλές τελείες στο παραπάνω κείμενο, και κόπηκε και απότομα. Όπως ακριβώς και το live των Wizard. Απότομα για τον ακροατή πάντα, που πέφτει πίσω στην πραγματικότητα έπειτα από αυτό το δίωρο. Είμαστε νωρίς στο ’19, αλλά το σαββατιάτικο είναι σίγουρα τοπ-3 της χρονιάς σε καλτίλα (πόσες φορές να το πω ακόμα).

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.