onyx live @ passport kerameikos - Petros Nikolintais Photography

Δεν είναι ποτέ εύκολο να περιγραφεί με πληρότητα – πόσο μάλλον πιστότητα - το βίωμα μιας συναυλίας... Το βίωμα που εμπεριέχει χτυποκάρδια και αγωνία, το αίσθημα αυτό που αφήνεσαι στο σαματά, την αδρεναλίνη και που γίνεσαι ένα με τους γύρω σου, με το χώρο, με τον καλλιτέχνη αλλά, κυρίως, με το ρυθμό και τη μουσική.

Μπορεί σε ένα είδος, όπως το Hip Hop, η απουσία – τις περισσότερες φορές - φυσικών μουσικών οργάνων να αφήνει ένα κενό ως προς τα ακουστικά και τα οπτικά ερεθίσματα του θεατή, όμως, ο δυναμισμός, η ζωντάνια, η ενέργεια και το πάθος που διακρίνει το ίδιο το είδος και, φυσικά, τους εκπροσώπους του, είναι ικανά να χαρίσουν μια εξαιρετικά απολαυστική εμπειρία.

Η συναυλία της 11ης Ιουνίου στο PassPort Κεραμεικός ήταν ακριβώς αυτό και κάτι παραπάνω. Το live άνοιξαν οι Da Shogunz, ένα group ολλανδικής προέλευσης, ένα εξαμελές (Corto Maltez (MC), BlabberMouf (MC), Propo’88 (Producer/DJ/Engineer), Truffel the Phunky Phaqir (Producer/Engineer), Mr. Zudo (Producer), Kick Back (Producer), Mr. Nylson (DJ).), πολλά υποσχόμενο crew, με ήχους που περιγράφονται ως "cosmic boom bap" (και κρατάμε τον όρο!) και αγγλόφωνο στίχο. Στη σκηνή μαζί τους και ο MC Christmaz. Η παρουσία τους παρεΐστικη, άπαικτη και σίγουρα ξεσηκωτική, ιδανική όταν ακολουθεί ένα group όπως οι Onyx... Οι Ολλανδοί δεν επισκέπτονται πρώτη φορά την Ελλάδα. Στις 24 Μαρτίου τους άκουσαν ζωντανά όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία του Dynasty Group, στο Κύτταρo, μαζί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας Hip Hop σκηνής.

 

onyx live @ passport kerameikos - Petros Nikolintais Photography

 

Η αναμονή από το διάλειμμα που μεσολάβησε του κλεισίματος των Da Shogunz και της εμφάνισης των Fredro Starr και Sticky Fingaz (κατά κόσμον Fred Scruggs και Kirk Jones) και, κατά Hip Hop κόσμο, ΟΝΥΧ, ήταν αρκετή για να εκτοξεύσει τις ήδη άγριες διαθέσεις των παρευρισκομένων στα ύψη και να δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Με την εμφάνιση των Onyx στο stage του Passport, το κοινό εκστασιάστηκε, το πάτωμα τραντάχτηκε και οι εξώστες σηκώθηκαν στο πόδι.

Σε κομμάτια όπως το "Last Dayz", το "Buc Bac", το διαχρονικό και αιώνια αγαπημένο "Slam" – κατά τη διάρκεια του οποίου, κοινό και Onyx χοροπηδούσαν με λύσσα, το "WakeDaFucUp", το "All we have iz us" και, βεβαίως, το "Shut them Down", η βραδιά απογειώθηκε και το μουσικό αυτό party έφτασε στο ζενίθ του. Διάσπαρτα μέσα στο κοινό, πηγαδάκια γύρω από πιτσιρικάδες – και όχι μόνο - που επιδίδονταν σε εντυπωσιακά break dances. Από το live δεν έλλειψαν και οι αναφορές στη μνήμη μεγάλων MCs όπως τον Tupac, αλλά και στον πρόσφατα εκλιπόντα αθλητή και ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων του αφροαμερικάνικου πληθυσμού στις ΗΠΑ, Muhammad Ali.

Η παρουσία των Onyx στη σκηνή διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα (με ένα ολιγόλεπτο break κατά τη διάρκεια) και ήταν αρκετή για να χαράξει στη μνήμη των παρευρισκομένων ένα ακόμα live – το τρίτο κατά σειρά στην Αθήνα - με περίσσεια ένταση και δύναμη, χαρακτήρα και ζωντάνια, γεγονός που επιβεβαιώνουν τα εκατοντάδες χαμογελαστά πρόσωπα με μπλουζάκια και καπέλα με το logo του group, που πλημμύρισαν το μετρό του Κεραμεικού και την ευρύτερη περιοχή, μετά το πέρας της συναυλίας.

Μέχρι την επόμενη φορά, Slam Harder!!!

 

Φωτογραφίες: Petros Nikolintais Photography

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.