Θεολόγος Κάππος - Παρουσίαση νέου δίσκου στο Σταυρό του Νότου

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα και αφήσαμε τους εαυτούς μας να δεχθούν τα νέα τραγούδια του Θεολόγου Κάππου τα οποία παρουσίασε στο Σταυρό του Νότου Club.

Η έναρξη του live ήρθε λίγο μετά τις 11 από τον περασμένο δίσκο και συγκεκριμένα με το «Για τα μάτια σου μόνο», ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Η βραδιά συνέχισε με δέκα τραγούδια που μας έκαναν να δούμε έξω από το δικό μας «Παράθυρο στο Δρόμο», όπως τιτλοφορείται άλλωστε και το νέο άλμπουμ.

Το Club γέμισε στο πρώτο μέρος του προγράμματος με στίχους και μουσικές των Σταμάτη Μαρίνου, Δημήτρη Καντούνη, Βιολέτας Ίκαρη, Σπήλιου Παπαγιαννόπουλου, Κατερίνας Ξαναλάτου, Θανάση Στουπή καθώς και του μεγάλου ποιητή μας Ναπολέοντα Λαπαθιώτη («Μυστικό»), ενώ ο Θεολόγος δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών όπως του Διονύση Σαββόπουλου, Ψαραντώνη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Μίλτου Πασχαλίδη, του Χρήστου Θηβαίου κ.α.

 

 Θεολόγος Κάππος - Παρουσίαση νέου δίσκου στο Σταυρό του Νότου

 

Τον Θεολόγο συνόδευσαν στη σκηνή οι μουσικοί: Παντελής Κλήμης στις κιθάρες, Ιάσονας Κτενάς στο βιολί, Ιωάννα Πάλλα στο ακορντεόν, Μιχάλης Σωτηράκης στο λαούτο, τον τζουρά και την κιθάρα, Τάσος Ρούσσης στο μπάσο και Δρόσος Σκυλλάς στα κρουστά. Επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχε φιλικά η Βιολέτα Ικάρη, την οποία απολαύσαμε μαζί με τον Κάππο στο "Στυλίτη" και μόνη της στο "Υστερόγραφο" και τη "Γη της επαγγελίας".

Σε ένα καθ' όλα ωραίο live, αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πέραν του ίδιου του Θεολόγου που φάνηκε πιο ώριμος αλλά και με αμείωτη τη δυναμική του επί σκηνής, ήταν το κατάμεστο από κόσμο Club. Συνήθως σε εμφανίσεις νέων πλην ταλαντούχων καλλιτεχνών σε μεγάλες σκηνές και δη καθημερινή, τείνουμε να προεξοφλούμε τη χαμηλή προσέλευση, μιας και φαίνεται να αποτελεί ένα δυσάρεστο κανόνα. Ωστόσο, η αθρώα προσέλευση του κόσμου που αγκάλιασε με την παρουσία του και τη συμμετοχή του την εμφάνιση του Θεολόγου, γεμίζοντας και τα δύο πατώματα του Club του Σταυρού του Νότου, αυτή τη φορά μας διέψευσε πανηγυρικά.

Μέσα σε ένα βράδυ που πάντρεψε την «έντεχνη» (όπως είθισται να λέμε) με την παραδοσιακή μουσική, η χαρακτηριστική φωνή του Θεολόγου Κάππου πέρασε κοινωνικά μηνύματα, τραγούδησε τον έρωτα και ξεσήκωσε το κοινό σε χορούς Ικαριώτικους. Εμφανώς αγχωμένος ο καλλιτέχνης αρχικά, άφησε το πάθος του για τη μουσική να κερδίσει, με τον ίδιο να κερδίζει το χειροκρότημα τόσο για τη νέα του δουλειά αλλά και για μια παράσταση που ήρθε να μας ομορφύνει το τοπίο και να μας γεμίσει με μπαταρίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Προπάντων όμως να μας κάνει να ανοίξουμε τις κουρτίνες το επόμενο πρωί και να κοιτάξουμε έξω στο δρόμο, ίσως με μια διαφορετική ματιά.

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.