spirtokouto the band live at Rockwood

Χαλαρό βράδυ Παρασκευής στην αγαπημένη λεωφόρο-ορόσημο της πόλης, την Πατησίων, σε ένα από τα πιο cult rock bars της πόλης, το Rockwood, το οποίο πολλές φορές είχα προσπεράσει και πάντα σκεφτόμουν πως κάποια στιγμή πρέπει να επισκεφθώ, καθώς μου έβγαζε μια μοναδική δική του «quality». Με την επίσκεψη μπήκε κάτω από το all time classic «Au Revoir» της Πατησίων.

Όπως προείπα ο χώρος cult, rock, ό,τι πρέπει για live του είδους, με το μπιλιάρδο του, το ξύλο να κυριαρχεί σαν υλικό στον χώρο, το υπέροχο μπαρ φωτισμένο και διακοσμημένο με φιγούρες στην κορυφή του. Σε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα που εξέπεμπε ο χώρος,  ήρθαν να δώσουν το κάτι παραπάνω οι μουσικές που γέμισαν το μαγαζί. Τη βραδιά λοιπόν άνοιξαν οι «Spirtokouto the band» και τονίζουμε το «the band» καθώς το συγκρότημα έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο κινηματογραφικό οικογενειακό δράμα του Γιάννη Οικονομίδη με πρωταγωνιστή τον Ερρίκο Λίτση, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει τιμήσει τη μπάντα με την παρουσία του ουκ ολίγες φορές, τόσο σε παλαιότερες όσο και στην εμφάνιση τους για την οποία γίνεται λόγος.

Τα «σπίρτα» (Μάκης-Κιθάρα/Φωνή, Γιώργος-Μπάσο, Άρης-Κιθάρα, Νίκος-Τύμπανα, Αλέξανδρος-Κιθάρα) ερμήνευσαν κομμάτια "out of the box" καθώς εκτός από τα δικά τους τραγούδια από το πρώτο τους EP "Ανάμεσα στα γέλια", εκτέλεσαν διασκευές πασίγνωστων κομματιών - που δεν φανταζόμασταν με τίποτα ως ροκ - αλλάζοντάς τους κυριολεκτικά τα φώτα όπως το «Άντεξα» (Σάκης Ρουβάς) ή το «Σημάδι του Σκορπιού» (Στέφανος Κορκολής).

Ο χαρισματικός frontman του συγκροτήματος Μάκης Ράπτης, ερμήνευσε κάθε κομμάτι με περίσσεια ψυχή, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό και εννοείται δεν έλειψαν οι στιγμές σαρδόνιου χιούμορ προς το κοινό το οποίο γνωρίζουν καλά όσοι τους έχουν ξαναδεί. Πραγματικά πρόκειται για μια feel good μπάντα, με πολύ δεμένο παίξιμο που φαίνεται πόσο πολύ γουστάρει να παίζει μουσική και να περνάει καλά, κάτι που επιστρέφει και σε όσους τους παρακολουθούν που το διασκεδάζουν εξίσου.

Ακολούθησαν οι Bad in Bed (Panagiotis Konstantopoulos, Anastasis Papagelis, Vagelis Ilias Mak, Antonis Papadas Zak) οι οποίοι, όπως ομολογούν με πολλές δόσεις χιούμορ και στην προσωπική τους σελίδα, το έχουν ρίξει στη μουσική όντας απογοητευμένοι από τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι! Επέστρεψαν στο Rockwood μετά την τελευταία τους εμφάνιση εκεί το Φεβρουάριο. Τους απολαύσαμε σε διάφορες διασκευές γνωστών κλασικών ροκ και έντεχνων ελληνικών κομματιών τις οποίες απέδωσαν με το δικό τους γεμάτο ενέργεια και ηλεκτρισμό ύφος.

Φεύγοντας από το Rockwood αναπόλησα τις πρώτες live εμπειρίες που είχα σαν κάτοικος της ελληνικής επαρχίας. Οι οποίες ήταν σπάνιες και συνήθως από αξιόλογες μπάντες, αν και όχι μεγάλα ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής. Η παρακολούθηση των οποίων όμως με γέμιζε χαρά καθώς τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής, με διαφορετικές ανησυχίες, διψούσαμε να ακούσουμε ζωντανά και να τραγουδήσαμε τα αγαπημένα μας ροκ κομμάτια. Την ίδια αίσθηση είχα και για τις δύο μπάντες που παρακολούθησα στην Πατησίων, πραγματική χαρά που χαρίζει η απλότητα μιας καθημερινής χαλαρής βραδιάς μέσα στην πόλη, απλά περνάς καλά κι αυτό πολλές φορές σου αρκεί.

 

Φωτογραφίες: Μαρία Χαρίτογλου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.