the myrrors

Οι περισσότεροι fans της ψυχεδελικής ροκ σκηνής του σήμερα, πιθανότατα γνωρίζουν τους αμερικάνους Myrrors, όσοι όμως από αυτούς δεν κατάφεραν να τους ακούσουν ακόμα live μάλλον έχασαν μια ευκαιρία να τους μάθουν ακόμα καλύτερα. Έμεις είχαμε την τύχη να τους συναντήσουμε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στη Death disco στου Ψυρρή, με ένα δυναμικό opening από Cyanna Mercury σε ένα δυνατό live που θα θυμόμαστε!

Τους Cyanna Mercury, από το 1999 που ξεκίνησαν ως Cyanna, τους εκτιμάμε ιδιαίτερα για τη δημιουργικότητα τους, τους μουσικούς πειραματισμούς σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους αλλά και τη γενικότερη εξέλιξη τους μουσικά και στιχουργικά. Από το 2014 που μας συστήνονται ξανά, σήμερα βρίσκονται πλέον στην πιο ώριμη φάση τους. Mε ήχους blues, psych αλλά και folk στοιχεία, σε ένα μάλλον δυσεύρετο για τα εδώ δεδομένα είδος, έχουν πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα, εκπρόσωποι τις εγχώριας rock σκηνής, έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως: Μassive Attack, MGMT και The Stranglers.

Στο live της Πέμπτης μας έκανε εντύπωση η αρτιότητα του ήχου τους και η συνοχή τους σαν μπάντα, μας τράβηξαν την προσοχή με το σκοτεινό "Ode to the absent father", μας ξεσήκωσαν με το ρυθμικό "dirty things" και ζέσταναν με τον καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα για να υποδεχθούμε τους headliners της βραδιάς.

 

cyanna mercury

 

Ο τραγουδιστής των Myrrors Nik Ryane, σε συνέντευξη του έχει χαρακτηρίσει το είδος της μουσικής τους ως free-rock & roll, προσδιορισμός ο οποίος αν και μας ξενίζει ίσως λίγο στο πρώτο άκουσμα, είναι ο πιο εύστοχος που θα μπορούσε να δοθεί και αυτό το διαπιστώσαμε την Πέμπτη. Ξεκινώντας γύρω στις 10.30 μας μύησαν σταδιακά σε όλο το φάσμα των μουσικών τους επιρροών. Blues, dessert, ψυχεδέλεια, drone και experimental στοιχεία δημιούργησαν ένα σχεδόν παγανιστικό ηχοτόπιο που συνεπήρε ακόμα και τους όχι και τόσο φιλικά προσκείμενους στο είδος, ακροατές.

Μας εντυπωσίασαν τα ενδιάμεσα φωνητικά, οι νέες μουσικές προσθήκες του μπάσου, του βιολιού και της δεύτερης κιθάρας που συναντάμε και στο τελευταίο τους album, αλλά και το αυτοσχεδιαστικό κομμάτι της συναυλίας με τα ενδιάμεσα τζαμαρίσματα που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι το τέλος. Ακούσαμε κομμάτια από το «Αrena Negra» του 2015, αλλά και τα πιο διαδεδομένα «Mind's Eye», «Burning Circles in the Sky» με πολύ δυνατές κιθαριστικές προσθήκες, καθώς και μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του «Warpainting» σε πιο αργό τέμπο, που έδινε ένα πιο dark προσδιορισμό στο κομμάτι.

Η βραδιά έκλεισε κατά τις δώδεκα, με ένα ξεσηκωτικό encore σε ένα live που σίγουρα ξεπέρασε τις ήδη υψηλές προσδοκίες μας! Κάπως έτσι μας έμεινε η εντύπωση ότι ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους Myrrors. Τους ευχαριστούμε κι ελπίζουμε να τους δούμε πάλι σύντομα!

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.