Θεοδοσία Τσάτσου @ Ρυθμός Stage

Παρασκευή βράδυ και το ημερολόγιο έδειχνε 16 Οκτωβρίου. Ακριβώς στην καρδιά του φθινοπώρου και με τις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες, βρεθήκαμε στο Ρυθμός Stage, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά live. Για την ακρίβεια, αυτό το live έμοιαζε σαν καρδιογράφημα, με κομμάτια της rock και blues μουσικής, που ανάμεσα τους, κυριαρχούσαν πιο ατμοσφαιρικές μελωδίες, εκτελέσεις jazz κομματιών αλλά και funk μεταξύ άλλων.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς, η Θεοδοσία Τσάτσου. Μία από τις πιο ερωτικές φωνές που έχουν περάσει από το ελληνικό πεντάγραμμο. Μία παρουσία γεμάτη δύναμη και ένταση επί σκηνής και ταυτόχρονα τόσο άνετη και αυθόρμητη απέναντι στο κοινό που την στηρίζει στα μουσικά της βήματα.

Η προσέλευση του κόσμου στον χώρο έγινε από πολύ νωρίς και όλοι πήραν την θέση τους για την καλύτερη δυνατή θέαση και ακρόαση. Ένα κοινό σίγουρο για το αποτέλεσμα της βραδιάς από την αρχή, καθώς η θετική ενέργεια που εκπέμπει η Θεοδοσία σε συνδυασμό με την εμπειρία της και φυσικά τη στήριξη του κόσμου που την ακολουθεί, δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη και το αποτέλεσμα τείνει να έχει πάντα θετικό πρόσημο.

Στα πρώτα βήματα της Θεοδοσίας στη σκηνή, ένα θερμό χειροκρότημα την υποδέχτηκε. Εκείνη δεν έχασε χρόνο και μας έδωσε μια πρώτη γεύση των όσων θα ακολουθούσαν με το «είμαστε στο peak» και την «μπαμπαλού» ξεκινώντας το live με μια τόσο παιχνιδιάρικη όσο και ερωτική διάθεση. Ίσως λίγο περισσότερο παιχνιδιάρικη, καθώς οι μικρές στιχομυθίες, οι «πονηρές» ματιές και η διαδραστικότητα με το κοινό, έδωσαν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη βραδιά αλλά και στην ίδια τη Θεοδοσία ίσως κάτι περισσότερο από τον χαρακτηρισμό τραγουδίστρια. Θα λέγαμε performer. H έντονη σκηνική της παρουσία και ο ασταμάτητος χορός στο stage αποτέλεσαν τα στοιχεία με τα οποία μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την άποψη μας.

 

Θεοδοσία Τσάτσου @ Ρυθμός Stage

 

Καθ' όλη την διάρκεια της εμφάνισής της, όπως προαναφέραμε, η επί της σκηνής πρωταγωνίστρια έδειχνε την αγάπη της στο κοινό. Αφιέρωσε κυρίως στο γυναικείο ακροατήριο το «woman» από Peggy Lee και με το πέρας της υποδειγματικής ερμηνείας της καταχειροκροτήθηκε με το κοινό (όσο απίστευτο και να ακούγεται) να ζητωκραυγάζει.

Οι εκπλήξεις της βραδιάς πολλές. Η Θεοδοσία με αρωγούς πάντα τους μουσικούς που τη συνόδευαν, ερμήνευσε πολλές δικές της επιτυχίες, αλλά και ξένο ρεπερτόριο με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Όταν, δε, εκείνη βρέθηκε εκτός σκηνής για περίπου δέκα λεπτά, ο Λευτέρης Παπαμάλλης (πλήκτρα) ερμήνευσε το «unchain my heart» και άλλα πασίγνωστα κομμάτια σε μια πιο funk εκδοχή τους, διατηρώντας ζεστό το κλίμα στο ακροατήριο κατά την απουσία της Θεοδοσίας από το stage.

Με την επιστροφή της, «έφερε» και το καινούριο της κομμάτι, ενώ η ίδια ήρθε με ακόμα περισσότερη όρεξη και με σκοπό να ξεσηκώσει όλο το μαγαζί με τις δυνατές αλλά και τις πιο ατμοσφαιρικές ερμηνείες της. Σε αυτό το σημείο, να αναφέρω επίσης την καλοκαιρινή πινελιά που έδωσε (αν και καταμεσής του φθινόπωρου) προς το τέλος του live, καταφέρονοντας να κάνει μικρούς και μεγάλους να χορεύουν ξένοιαστα, σαν να βρίσκονται στο τέλος κάποιας σχολικής εκδρομής, συν το γεγονός ότι ακούσαμε το γνωστό σε όλους «thunderstruck» με την ερμηνεία να γίνεται στα ελληνικά και το αποτελέσμα να είναι αξιοπρεπές, χωρίς να μοιάζει με παρωδία όπως κάποιες απόπειρες του παρελθόντος από άλλους καλλιτέχνες.

Πολύ καλές ερμηνείες σε ένα βράδυ γεμάτο εκπλήξεις που έμοιαζε σα μια ξένοιαστη βόλτα με οδηγό τις νότες αλλά και την ερωτική φωνή της Θεοδοσίας Τσάτσου. Ο φακός μας βρέθηκε εκεί (μαζί με εμάς!) και κατέγραψε τις υπέροχες στιγμές αυτού του live. Για το τέλος, απλά συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αρπάξετε την ευκαιρία και να βρεθείτε στο Ρυθμός Stage για τη δεύτερη και τελευταία εμφάνιση της Θεοδοσίας Τσάτσου, στις 23 του Οκτώβρη. Σίγουρα η νύχτα θα σας βρει μαγεμένους!

 

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Κιουρτζόγλου

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.