“Και πώς να σπείρω πάνω στ’ άφορο το πέτρωμα, δέντρο να βγει να σκαρφαλώσω πιο ψηλά, ως του μυαλού την ξαστεριά , ως των θεριών μου το ημέρωμα.” Πρέπει πρώτα να σεργιανίσεις στα σκοτάδια για να δεις το πραγματικό φως . Να ανακαλύψεις την αλήθεια που ‘ χεις μέσα σου και να τη μοιραστείς, για να ημερώσεις τα θεριά σου, για να φτάσεις «ως του μυαλού την ξαστεριά».

 

 

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Θανάση Λουβερδή με τίτλο «Ως του μυαλού την ξαστεριά» κυκλοφόρησε διαδικτυακά (Youtube & Soundcloud). Περιέχει δέκα τραγούδια σε στίχους και σε μουσική του ιδίου. Κάποια από αυτά έχουν πιο έντονο το στοιχείο της παράδοσης , ενορχηστρωμένα άλλοτε με ακουστικά και παραδοσιακά όργανα και άλλοτε με ένα πάντρεμα αυτών με ηλεκτρικό ήχο. Άλλα χαρακτηρίζονται από έναν πιο σύγχρονο και πειραματικό ήχο, που πότε γίνεται χαλί για ατμοσφαιρικές μπαλάντες, και πότε για πιο ροκ και ρυθμικά τραγούδια.

Μουσική, στίχοι, ερμηνεία: Θανάσης Λουβερδής
Ενορχήστρωση: Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Δήμος Μάρκος. Παραγωγή- ηχογράφηση- μίξη- mastering: Δήμος Μάρκος στο Block 25 Studios.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
Γιάννης Ζαχαριουδάκης : Ηλεκτρική - ακουστική κιθάρα, κρητικό λαούτο, ηλεκτρικό μπάσο, τετράχορδο μπουζούκι . Σπύρος Καλαϊτζόγλου : Τύμπανα. Πολυξένη Μιγκούλη: Βιολί. Βασίλης Μπετζελος : Φλάουτο. Δήμος Μάρκος: Programming-Synthesizer. Θανάσης Λουβερδής : Ακουστική κιθάρα , τζουράς .
Στα φωνητικά: Εβίτα Μπενετάτου
Artwork: Ιωάννα Αναγνωστοπούλου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.