Οι occult metal newcomers Saturday Night Satan, έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο τραγούδι "Rule With Fire", συνοδευόμενο από ένα lyric video, επηρεασμένο από τον κινηματογράφο τρόμου.
Το μυστηριώδες σχήμα των Saturday Night Satan, μας συστήνεται, μέσω μίας Hammer Horror αισθητικής αλλά και ενός βρετανοτραφούς occult metal ήχου, που φέρνει έντονα στο μυαλό τους Black Sabbath αλλά και το occult rock κίνημα των late 60's με σχήματα όπως οι Coven και οι Black Widow. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η εμβληματική frontwoman των Αμερικανών Coven, Jinx Dawson, έχει επιμεληθεί του σχεδιασμού του συμβόλου του συγκροτήματος, το οποίο συναντάμε τόσο στο video, όσο και στις σελίδες κοινωνικής τους δικτύωσης.
Η single premiere του "Rule With Fire" έρχεται με την υπόσχεση μίας πλήρους δισκογραφικής κυκλοφορίας, που αναμένεται μέσα στο 2024, ενώ το συγκρότημα έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα συμμετάσχει στο warm-up show του Up The Hammers Festival, μαζί με σχήματα όπως οι σπουδαίοι metal πρωτοπόροι Night Demon αλλά και οι Sentry, Witchunter, Dolmen Gate και Lynx.
Η ηχογράφηση και η παραγωγή του "Rule With Fire" έγιναν στο Mothstudio Productions, με παραγωγούς τον Γιάννη Τσιακόπουλο (Black Soul Horde, Night Resident, Speedblow) και το ίδιο το συγκρότημα, ενώ του mastering έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος Brian Lucey (Ghost, The Black Keys, Arctic Monkeys, Liam Gallagher, Green Day, Marilyn Manson, Depeche Mode κ.α.), στο Magic Garden Mastering στις ΗΠΑ.
Ο Jon Voyager παρουσιάζει το video clip που σκηνοθέτησε ο Τony Kris για το single “Angela”! Τα γυρίσματα του video πραγματοποιήθηκαν στην Τουρλίδα, σε ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο που τυχαία είχε ανακαλύψει ο Jon Voyager φεύγοντας από ένα live στο Μεσολόγγι.
Όπως λέει ο ίδιος: "Με εντυπωσίασε η ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής και το πως το τοπίο δε θύμιζε σε τίποτα οτιδήποτε βρίσκεται εκεί γύρω αλλά θα έλεγα και στην Ελλάδα γενικότερα. Είχα σκεφτεί τότε πως θα ήθελα πολύ να γυρίσω κάποια στιγμή ένα video. Και τελικά βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή και το τραγούδι. Βέβαια η δουλειά που έκανε ο σκηνοθέτης Tony Kris ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτό."
Το “Angela” γράφτηκε μέσα σε ένα τρίωρο κατά τη διάρκεια ενός ηλιόλουστου απογεύματος στο Brooklyn της Νέας Υόρκης όπου βρέθηκε για να περάσει χρόνο με δύο παιδικούς φίλους που έμεναν εκεί. Καθώς περίμεναν να έρθει η ώρα για την έξοδό τους αποφάσισαν να προκαλέσουν τους εαυτούς τους και να καταφέρουν να ολοκληρώσουν ένα τραγούδι μέσα σε ένα απόγευμα, με όσες μουσικές και στιχουργικές ιδέες τους έρχονταν εκείνη τη στιγμή. Και τα κατάφεραν!
To “Angela” περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο άλμπουμ του Jon Voyager, “Monsters” που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες και έχει λάβει θερμές κριτικές.
Οι Selfie Project Band μας συστήνουν το 3ο κατά σειρά single τους με τίτλο «Κοίτα με». Η μπάντα συστήθηκε στο κοινό το καλοκαίρι του 2023 με το τραγούδι «Αναμονή» και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το «Γυρίζω σε μένα» από την Fm Records.
Το νέο τραγούδι των The Selfie Project Band με τίτλο "Κοίτα με" αποτελεί ένα συναισθηματικό ταξίδι μέσα από τον πολύπλοκο κόσμο των σχέσεων. "Σε μισώ, σ’ αγαπώ, σε θέλω, σε φοβάμαι, σε ποθώ” στίχοι που εκφράζουν τα αντιφατικά συναισθήματα και την αναζήτηση για την αλήθεια.
Ένα κομμάτι που ακροβατεί ανάμεσα στο δίπολο λυρισμού και έντασης, αγάπης και μίσους, στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Μόνο ένα βλέμμα δείχνει την αλήθεια.
Στίχοι:
Μόνο κοίτα με θα καταλάβω Μόνο αυτό με κράταγε μαζί σου αν δεν το δω θα ξέρω Μόνο κοίτα με θα καταλάβω
Μόνο κοίτα με θα καταλάβω λέξη ή εξήγηση που φθίνει να μου πεις δε θέλω Μάσκα ψεύτικη αν γίνει βλέμμα γυάλινο θα φέρω Μόνο κοίτα με θα καταλάβω
Σε μισώ σ’ αγαπώ Σε θέλω σε φοβάμαι σε ποθώ δυο πρόσωπα μαζί σε ποιον μιλώ ποιος με κρατάει ποιον κοιτώ
Αλλάζεις, με φοβίζεις με σκίζεις με χωρίζεις Με πετάς με αφοπλίζεις Με αφανίζεις
Σε μισώ σε μισώ Σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ Με τρόμο σε ποθώ Με αφοπλίζεις με αφανίζεις
Bio Οι Selfie Project Band δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2022 από τους Μιχάλη Χαλκιόπουλο και Δήμητρα Αποστόλου, οι οποίοι συνυπογράφουν τους στίχους και τη μουσική. Με χρήση ηλεκτροακουστικών οργάνων, όπως κιθάρες, μπάσο, nord keys, μελόντικα, καθώς και αναλογικών - modular system, η μουσική τους κινείται στον χώρο του trip hop, alternative rock, indie, pop, funk και electro pop.
Οι στίχοι των Selfie Project Band είναι καθαρά προσωποκεντρικοί, όπως φανερώνει και ο τίτλος της μπάντας, με έντονους προβληματισμούς για το παρόν, το μέλλον και τα προσωπικά συναισθήματα και εμπειρίες του καθενός.
Είναι μια μπάντα που ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητά της, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια ποικιλία μουσικών επιρροών και ήχων.
Οι instrumental rockers Tuber έδωσαν στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό μουσικό video για το τραγούδι "Chain of Signs", από την επερχόμενη, τρίτη σε σειρά, πλήρη δισκογραφική κυκλοφορία τους, με τίτλο "Joyful Science" που είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο του 2023.
"Ενόσω ο χειμώνας ξεδιπλώνεται, το ίδιο ακριβώς κάνει και το νέο μας album "Joyful Science". Αυτή την φορά είμαστε άκρως ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας το πρώτο μας μουσικό video, για το τραγούδι "Chain of Signs". Ελάχιστες ημέρες πριν την κυκλοφορία του full album, απολαύστε αυτή την υπέροχη έκθεση ήχων και εικόνων που ετοιμάσαμε για εσάς!"
Δείτε το video για το "Chain of Signs":
VIDEO CREDITS:
- Σκηνοθεσία, κινηματογράφηση, επεξεργασία από τον Άλεξ Αρχοντή
- Διεύθυνση φωτογραφίας από τον Πρόδρομο Μυστακίδη
Το τσιμέντο είναι παντού. Αδυσώπητα κυρίαρχο καλύπτει τα πάντα. Από τις γειτονιές που ζούμε μέχρι και τον πολιτισμό που συνυπάρχουμε. Αρτηριοσκληρωτικό, απρόσωπα ψυχρό γκρι, το τσιμέντο συμβολίζει την εξουσία και τον κάθε εχθρό που εναντιωνόμαστε.
Όπως σε κάθε παραμύθι, μύθο η παραβολή που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στην πραγματικότητα αν ονομάσεις τον εχθρό σου, χάνει σε δύναμη και υπόσταση.
"Είμαστε εδώ και προσπαθούμε. Για τι πράγμα; Άκου το ΤΣΙΜΕΝΤΟ και θα καταλάβεις…" ΤΣΙΜΕΝΤΟ - 2023
Οι ΤΣΙΜΕΝΤΟ παίζουν ηλεκτρικά στοιχειωμένο punk rock για να ξορκίζουν τους φόβους. Είναι ο δικός τους μοναδικός και ιδιαίτερος τρόπος για ψυχοθεραπεία και εκτόνωση. Χωρίς αυτό η καθημερινότητα τους θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Είναι ένα μικρό νεύμα στη συνείδηση.
Το ΤΣΙΜΕΝΤΟ είναι οι: Σπύρος Παπακώτσης: Τύμπανα Μιχάλης Σεμερτζόγλου: Μπάσο Αλίκη Πριόβολου: Πλήκτρα Ιάσων Λεοντίδης: Κιθάρα, Φωνή
Οι Elephant παρουσιάζουν το video του live session τους μέσα στο Μουσείο «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στα Γιάννενα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023.
Οι Elephant υπάρχουν από το 2018. Δημιουργήθηκαν ένα από τα πολλά απογεύματα σε ένα στούντιο στα Γιάννενα, κάπου ανάμεσα από συζητήσεις για μουσική, δημιουργία και τρόπους για να υπάρξουν συμβαδίζοντας με την πραγματικότητα. Από τότε κρατάνε αυτές τις συζητήσεις ζωντανές, εμπλουτίζοντάς τες με τη μουσική υπόκρουση που τους παρέχει αυτή́ η τριβή, εμφανώς επηρεασμένοι από την post-punk και post-rock κουλτούρα. Παράλληλα με εμφανίσεις σε φεστιβάλ μουσικής και εναλλακτικούς χώρους δημιούργησαν τον full-length δίσκο “A Better Me” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2022. Παράλληλα με την παραγωγή του επόμενου EP τους, οι live εμφανίσεις αποτελούν μια μόνιμη προτεραιότητα καθώς αντιλαμβάνονται την αλληλεπίδραση αυτή ως τη σημαντικότερη δυναμική διαδικασία αυτοπροσδιορισμού.
Οι Elephantεξηγούν περισσότερα σχετικά με την ιδέα του live session, την επιλογή του χώρου αλλά και το project “Minds Under Pressure”:
Το χειμώνα που μας πέρασε ξεκινήσαμε οι τρεις μας να στήνουμε ένα project που ονομάσαμε “Minds Under Pressure”. Θέλουμε μέσα από αυτό, να κάνουμε πράγματα (με έδρα κυρίως τα Γιάννενα) που θα συνδυάζουν διαφορετικά είδη εναλλακτικής τέχνης ως μια ομάδα που αποτελείται από μουσικούς, φωτογράφους, ηθοποιούς και γενικότερα «ανήσυχα μυαλά» της πόλης. Το στήσιμο του mup έφερε πολλές ιδέες μπροστά, και μια από αυτές ήταν (για τους Elephant) ένα live session σε έναν χώρο τέχνης.
Η ιδέα πίσω από ένα live session μέσα σε ένα μουσείο τριγυρνούσε καιρό στο μυαλό μας. Μας εντυπωσιάζουν οι χώροι με τέτοια βαρύτητα, που κάθε γωνιά έχει δημιουργηθεί μετά από ένα ερέθισμα και έχει να διηγηθεί μια ιστορία. Η μουσική ακούγεται διαφορετικά μέσα σε έναν χώρο που κυριαρχεί η εικαστική τέχνη.
Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε σε ποιο μουσείο θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και η πρώτη μας σκέψη ήταν αυτό του κ. Παπαγιάννη. Το μουσείο είναι μοναδικό όπως και όλο το περιβάλλον γύρω του, καθώς επεκτείνεται σε όλο το χωριό. Επικοινωνήσαμε μαζί του, περιγράψαμε την ιδέα μας και μας έδωσε την άδεια να το κάνουμε. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό όπως και την κα. Νίκη Γιαννατσή, την υπεύθυνη του μουσείου για την άψογη συνεργασία.
Θέλαμε το video (την ώρα του live) να είναι μονόπλανο. Να μην υπάρχει καθόλου μοντάζ. Μόνο μια κάμερα να κινείται στο χώρο την ώρα που παίζουμε, παίζοντας και αυτή μαζί μας. Ό,τι βγει να είναι live. Και η μουσική και το βίντεο. Μιλήσαμε με το Δημήτρη που ανέλαβε το βίντεο με τον ίδιο ενθουσιασμό με εμάς. Μας πήρε κάποιες προσπάθειες, πειραματιστήκαμε λίγο και περάσαμε δυο υπέροχες μέρες (ως αργά το βράδυ) μέσα στο μουσείο.
Αποφασίσαμε να γράψουμε τρία κομμάτια. Το “Story of an Elephant”, το “Give me Time” και ένα από το επερχόμενο EP μας που θα ξεκινήσουμε την παραγωγή του μέσα στο φθινόπωρο του 2023.
To video του live session είναι μια παραγωγή των Elephant και μπορείτε να το δείτε στο YouTube ενώ τα κομμάτια σύντομα θα είναι διαθέσιμα στις ψηφιακές πλατφόρμες.
Οι Among Death’s Shadow είναι μια melodic death metal μπάντα που συστήθηκε στο κοινό της με το debut EP “Darkness of my dreams” το καλοκαίρι του 2022.
Έπειτα από ένα διάστημα προσαρμογής και ανακατατάξεων στη σύνθεση της μπάντας, άρπαξαν την ευκαιρία το Γενάρη του 2023 και πραγματοποίησαν το debut live show τους, πλαισιώνοντας δύο έμπειρα ονόματα της σκηνής, τους Chronomancy και τους Silent Winter (που μάλιστα συμμετείχαν το καλοκαίρι στη συναυλία των Helloween στη Αθήνα!). Με βασικό πυρήνα το δρόμο που χάραξαν οι θρυλικοί Children of Bodom και γενικότερες επιρροές από τη Σκανδιναβική metal σκηνή των 90s και 00s, παρουσιάζουν ένα αυθεντικό αποτέλεσμα που αποτελεί παράδειγμα σεβασμού απέναντι στο melodic death κύμα εκπροσωπούν.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η παικτική ικανότητα του Στέφανου, ο οποίος συνδυάζοντας αρτιότατα τις υψηλής δυσκολίας lead κιθάρες με τα brutal φωνητικά εντυπωσιάζει και τους πιο δύσπιστους οπαδούς της σκηνής. Αυτό μαρτυράται φυσικά και από το footage της live εκτέλεσης του κομματιού “Stare into the abyss” που υπάρχει στο κανάλι της μπάντας στο YouTube. Έχοντας ήδη ηχογραφημένα τα επερχόμενα singles τους, πέρα από την κυκλοφορία τους, η μπάντα οργανώνει ένα κύκλο συναυλιών για την παρουσίαση της μουσικής τους εντός και εκτός των συνόρων της χώρας.
Παρακολουθήστε το video για τη διασκευή στο "My Own Summer" των Αμερικανών alternative metallers Deftones, κομμάτι το οποίο εμπεριέχεται στο album "Around the Fur" του 1997.
H παραγωγή του video έγινε από τον Γιώργο Μυλωνά και αντανακλά τη διάθεση του συγκροτήματος να διασκεδάζει με τη μουσική που παίζει στην σκηνή, κάνοντας ένα τελετουργικό θορύβου, όπως μαρτυρά και το όνομα της μπάντας.
Η ηχογράφηση των φωνητικών και έγχορδων οργάνων έγινε από τον Νίκο Χριστόλη ενώ τα drums ηχογραφήθηκαν στα Artracks Studio.
Η μίξη έγινε επίσης από τον Νίκο Χριστόλη και το mastering του κομματιού από τον Steve Lado.
Λίγα λόγια για τους Noiz Ritual
Οι Νoiz Ritual είναι ένα 4+1μελές συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2022 από τον Γιάννη Βάρβα (4lt) στα φωνητικά, Νίκο Χριστόλη (Four Sides of Strange, Afterblood, ex-Ghost Season, ex-Potergeist) στην κιθάρα, Μανταλένα Κρικελλή (Vegan Mosquitoes, Heavenblack, ex Lost Arcadia) στα drums και Ηλία Ξηρογιάννη (Imperfection) στο μπάσο.
Το συγκρότημα ένωσε η κοινή τους νοσταλγία για τη μουσική σκηνή της grunge των 90s και του alternative rock / nu metal των 2000s. Αν και ο Ηλίας χρειάστηκε να εγκατασταθεί σε άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους, και τα καθήκοντα του μπάσου ανέλαβε ο Yul Sada (Afterblood, Sticky Dog) στη θέση του, ο Ηλίας παρέμεινε στο συγκρότημα κάνοντας guest εμφανίσεις με τον βαρύτονο παραμορφωμένο ήχο που παράγει το μπάσο και τα πετάλια του σε ρόλο 2ης κιθάρας.
Το συγκρότημα μετά από έναν αριθμό επιτυχημένων live εμφανίσεων ξεκίνησε την προπαραγωγή του πρώτου τους EP που θα κυκλοφορήσει το 2023.
Σαν φόρο τιμής στις επιρροές του, το συγκρότημα ηχογράφησε μια διασκευή του μνημειώδους για τα 2000s κομματιού των Deftones "My Own Summer".
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλήσυμμετέχουν στο νέο άλμπουμ του ηλεκτρονικού σχήματος GIDIA που κυκλοφορεί από την νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία L.I.E.S. Records.
Οι George Kondaktor και George Lemos(GIDIA) παρουσιάζουν ένα διπλό βινύλιο με τίτλο "STRUGA", με industrial ήχους καιρυθμούς που ακολουθούν τα μοτίβα των κινήσεων της Μηχανής, έχοντας όμως σαφείς αναφορές στους παραδοσιακούς ήχους των βουνών της Ελλάδας.
Στο άλμπουμ συμμετέχει στα κρουστά ο Iggor Cavalera των Sepultura, ενώ οι αδελφές Βουγιουκλή χαρίζουν με τις μοναδικές τους φωνές ερμηνείες που ανατριχιάζουν.
Ένταση, δράμα, τελετουργία
Ακούστε τα δύο τραγούδια με την Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή:
Ο Σπύρος Γραμμένος ενώ ετοιμάζεται για την μεγάλη του συναυλία στις 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μας παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι και video clip με τίτλο “Gyros” με τη συμμετοχή της Ελένης Ποζατζίδου και παραγωγή του Cenobite.
Όπως λέει και ο ίδιος ο Σπύρος, ο “Gyros” είναι μια προσπάθεια να αγγίξει ο ήλιος την θάλασσα, κάπου σε κάποιο ηλιοβασίλεμα, σε κάποιο ακρογιάλι. Είναι το αλάτι που σκορπίζει ο σεφ στο φαγητό. Τα φύκια που μπλέχτηκαν στα μαλλιά σου, τα λάστιχα στο κωλοφτιαγμένο αυτοκίνητό σου και η ταραμοσαλάτα της Καθαράς Δευτέρας.
Είναι το τραγούδι που αφιέρωσε ο Αδάμ στην Εύα, η πεντάμορφη στο τέρας, το στρείδι στο μύδι, ο δημοσιογράφος στο αφεντικό του, το παγωτό στα χείλη και ο Βαρδάρης στα Λαδάδικα. Γεννήθηκε ένα ξημέρωμα σε κάποια πολιτεία της Αμερικής, μεγάλωσε στην Αθήνα και πήρε μορφή σε κάποιον παράδεισο της ανατολικής Εύβοιας. Κουράγιο.
Ένα lyric video που αφηγείται την ιστορία του Aulë (επίσης γνωστός ως Mahal), έναν Valar που ωθείται από τα ένστικτά του να δημιουργήσει τους πρώτους επτά πατέρες των νάνων, ακόμη και πριν από την προορισμένη εποχή τους.
Παρακολουθήστε το video παρακάτω:
Βιντεοσκοπήθηκε από τον Μιχάλη Αλεξανδράκη στο Black Screen - Graphic Arts Studio.
Οι Herc, το μουσικό project που ηγείται ο συνθέτης Ηρακλής Χωραΐτης, μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο πλήρες album τους με τίτλο "Of Light and Darkness" για ψηφιακή διανομή. Εμπνευσμένο από το αριστούργημα του J.R.R. Tolkien, "The Silmarillion", το OLAD υπόσχεται να πάρει τους ακροατές του σε μια εξαιρετική μουσική περιπέτεια μέσα από τα βασίλεια της Middle-Earth και τη δημιουργία της Arda.
Στο project εντάσσεται πλέον και ο ταλαντούχος κιθαρίστας, Παναγιώτης Μαυράκης (Cosmic Plunge, Days of Fervor) ως μόνιμο μέλος.
Το OLAD συνδυάζει τον χαρακτηριστικό ήχο των Herc, με φανερές επιρροές από metal μπάντες όπως οι Blind Guardian, Insomnium, Wintersun, Empyrium και Bathory, καθώς και τις μαγικές rock μελωδίες από συγκροτήματα όπως οι Styx και οι Blackmore's Night. Θεματολογικά, το άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από τα πρώτα 12 κεφάλαια του βιβλίου, "The Silmarillion", δημιουργώντας μια σαγηνευτική αφήγηση που πιστεύουμε ότι οι φαν, τόσο της metal σκηνής όσο και της φανταστικής λογοτεχνίας θα εκτιμήσουν σε μεγάλο βαθμό.
Το πρώτο single με τίτλο "Melian", με την εξαιρετική φωνητική συμμετοχή του Arno Menses (Subsignal, πρώην Sieges Even), κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, προσφέροντας μια πρώτη ιδέα στους ακροατές για το τι θα ακολουθούσε αργότερα στο album. Στην αιθέρια ατμόσφαιρα του κομματιού συνέβαλαν και οι συνοδείες της κλασικής και κελτικής άρπας, παιγμένες από την Αθηνά Κουμαντάρου.
Επιπλέον συμμετοχή στο album έλαβε και ο Attila Fay (πρώην Mein Kopf ist ein brutaler Ort) στα κομμάτια “Beneath the gloomy veil of agony” και “Doriath”, αναλαμβάνοντας ένα απο τα πολλαπλά κιθαριστικά σόλο, σε κάθε κομμάτι!. Το album ηχογραφήθηκε στο Perilous Home Studio από τον Ηρακλή Χωραΐτη ενώ ο ίδιος ανέλαβε τη μίξη και το mastering. Παράλληλη υποστήριξη στη μίξη του Melian παρείχε και ο Μανώλης Ζαφειράκης.
Με μια διάρκεια περίπου στις 2 ώρες, το OLAD υπόσχεται μια συναρπαστική μουσική Οδύσσεια, παρέχoντας στους ακροατές του μια εμβαθυμένη και αξέχαστη εμπειρία.
Ο συνθέτης, κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός Μίμης Νικολόπουλος, μας ταξιδεύει ως το Μαγκρέμπ, στην Βόρειο Αφρική, με το ομώνυμο κομμάτι, μέσα από το νέο του άλμπουμ «The Way Back Home», ένα μουσικό ταξίδι στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική και άλλα μέρη.
Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα πρωτότυπες ορχηστρικές/οργανικές συνθέσεις και μία διασκευή ενός παραδοσιακού βουλγαρικού τραγουδιού (Sino Moi), που συμμετέχει η Sandra Sangiao, φωνή των Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.
Ο ήχος του άλμπουμ, με έμφαση στα ακουστικά όργανα (κιθάρες, πνευστά, βιολί και κρουστά) αποτελεί ένα πολυεπίπεδο παζλ με παραδοσιακές και μοντέρνες επιρροές, όπως φλαμένκο, τζαζ, ροκ και βαλκανική τσιγγάνικη μουσική. Άλλοτε κυριαρχούν οι μελωδικές γραμμές σε ένα πιο ατμοσφαιρικό πλαίσιο, ενώ άλλες φορές οι έντονες δυναμικές του ρυθμικού session δημιουργούν ένα εκρηκτικό χορευτικό περιβάλλον.
Ο Μίμης Νικολόπουλος έχει αναπτύξει μία ξεχωριστή ταυτότητα στον ήχο του, συγχωνεύοντας επιρροές από την υποβλητική κινηματογραφική μουσική των Ένιο Μορικόνε και Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, τα παθιασμένα χάλκινα του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, την αιθέρια μεσανατολίτικη τζαζ του Ιμπραχίμ Μααλούφ, καθώς και τα νοσταλγικά ηχοτοπία του θρυλικού Μάνου Χατζιδάκι.
Το 2017, κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “Deviation” (Fm Records) το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις των ραδιοφωνικών παραγωγών και του κοινού. Με αφετηρία το άλμπουμ αυτό, σχημάτισε την μπάντα του (Mimis Nikolopoulos Band), με την οποία περιοδεύει από το 2018, σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίζοντας δικές του πρωτότυπες συνθέσεις, παράλληλα με τραγούδια και μουσικές από διάφορες γωνίες του κόσμου.
Έχει συνεργαστεί με τους: Sandra Sangiao (Barcelona Gypsy Balkan Orchestra), Dj Panko (Ojos de Brujo), Δημήτρη Βουτσά, Alkyone, Carlos Marquez, Παναγιώτη Τροχόπουλο κ.ά.
Έχει συνθέσει την πρωτότυπη μουσική για τις μικρού-μήκους ταινίες “Window” (2014), “Shakespeare on Death” (2015), “Forgotten” (2016), “Toni” (2021), καθώς επίσης και για τις θεατρικές παραστάσεις “‘Έξαψη” (2014), "Τα γεγονότα" (2015), “Άσμα Ασμάτων” (2017) , “Σολωμός” (2018) και "F-X" (2023). Πρόσφατα, συνέθεσε την μουσική για το αγγλο-ιταλικό ντοκιμαντέρ "Letters from the Blue", ενώ μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί για την καμπάνια της μπύρας Sol στην Ισπανία.
Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "The Way Back Home", κυκλοφορεί σε cd αλλά και ψηφιακά από την Ankh Productions."
Δημοσιεύθηκε : 11 Σεπτεμβρίου 2017 11 Σεπτεμβρίου 2017
Το 2011 δημιουργήθηκε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) με έδρα την Θεσσαλονίκη, από τον τότε 18χρονο Θεσσαλονικιό μουσικό Ευάγγελο Αραμπατζή. Ο πρώτος νέος ο οποίος δημιούργησε Συμφωνική Ορχήστρα σε τόσο μικρή ηλικία. Νέοι μουσικοί από το 2011, από όλη την Ελλάδα, ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στην Θεσσαλονίκη ώστε να πραγματοποιηθούν οι πρόβες της ΣΟΝΕ και εν συνεχεία οι συναυλίες της.
Γεννημένη μέσα στην κρίση, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος είναι άλλη μία απόδειξη ότι τα όνειρα, όταν βασίζονται σε υψηλές ιδέες, βγαίνουν αληθινά: Το όραμα ενός μόνο 18χρονου ανθρώπου, έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί έναν δυναμικό οργανισμό, με κινητήρια δύναμη μία από τις ισχυρότερες στον πλανήτη: Το νεανικό πάθος. Το πάθος για τη μουσική, την αρμονία, την τεχνική τελειότητα στην απόδοση, τη μετάδοση του πολιτισμού, σε ένα ταξίδι με όχημα τη μουσική και το άπειρο των συναισθημάτων που αυτή γεννά.
Στο ταξίδι αυτό συμμετέχουν νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, που συμμερίζονται τις αρχές και τους στόχους μας. Ήδη, μουσικοί γόνοι από φιλαρμονικές, ωδεία και μουσικά σχολεία της Κρήτης, των Ιωνίων, της Μακεδονίας, της Δωδεκανήσου, της Αθήνας, της Θεσσαλίας, της Θράκης, φορείς της αρχέγονης καλλιτεχνικής παράδοσης των πατρίδων τους, τιμούν τη ΣΟΝΕ με την παρουσία τους και της προσδίδουν πραγματικό εθνικό χαρακτήρα.
Ο στόχος ωστόσο, δεν είναι μόνο η τεχνική αρτιότητα ή η προαγωγή του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι του γεωγραφικού χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται η ΣΟΝΕ. Ο σεβασμός, η συνεργασία και η ευγενής άμιλλα, η πειθαρχία στους κανόνες, το ήθος και η ανιδιοτελής προσφορά, είναι το σύνθημα, ο σκοπός και ο προορισμός του ταξιδιού. Τα στοιχεία αυτά, απαραίτητα συνεκτικά στοιχεία ενός υγιούς κοινωνικού συνόλου, εκφράζονται πρώτα από όλα μέσα από τις φιλανθρωπικές συναυλίες, το αφιλοκερδές της συμμετοχής των μελών και τη συνεχή προσπάθεια προβολής των καλύτερων χαρακτηριστικών της πατρίδας μας στο εξωτερικό.
«Με τα όνειρα αρχίζει η ευθύνη». Σε αυτή την εποχή, την τόσο κρίσιμη και ρευστή, οι Νέοι της ΣΟΝΕ προτάσσουν τα όνειρά τους ως εχέγγυο και ώθηση προς ένα καλύτερο μέλλον.
Η Ορχήστρα πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Σάββατο, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ευάγγελος Αραμπατζής, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το έτος 1993, ασχολείται από μικρή ηλικία με την μουσική, ενταγμένος σε Παιδικές Χορωδίες και μουσικές σπουδές σε Ωδεία, προερχόμενος από μουσική οικογένεια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντική υπήρξε αρχικά η βοήθεια των μαθημάτων μουσικής, που έλαβε από την καθηγήτρια κ. Ilona Welther.
Το 2007 υπήρξε πρωταγωνιστής, της Παιδικής Όπερας ''Χένσελ & Γκρέτελ'', όπου για πρώτη φορά Πανελλαδικώς, θεσπίστηκε & καθιερώθηκε το Φεστιβάλ, ''Παις Όπερα'' (2007), μια σύμπραξη: της Όπερας Θεσ/νίκης, του Κρατικού ωδείου, του Μουσικού Σχολείου Θεσ/νίκης & του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι αριστούχος των Πτυχίων: Ωδικής, Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Βυζαντινής Μουσικής, Πιάνου, Μονωδίας καθώς & του Διπλώματος Μονωδίας (με βαθμό Άριστα και την διάκριση του Α' Βραβείου) & του Διπλώματος Διεύθυνσης Χορωδίας (με βαθμό Άριστα παμψηφεί και την διάκριση του Α' Βραβείου) με καθηγητή τον Μαέστρο και Συνθέτη κ. Ιωάννη Καρκάλα.
Μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας και σύνθεσης έλαβε από τον καταξιωμένο Καθηγητή και Συνθέτη κ. Λάζαρο Δεληδήμο στο Κεντρικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Από το έτος 2010 και για 3 έτη διηύθυνε την Παιδική Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου ''Μπολερό'' Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας παράλληλα την σταδιοδρομία του και ως εκπαιδευτικό προσωπικό Μουσικών Ιδρυμάτων.
Από το 2011, Ιδρύει & Διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος "ΣΟΝΕ" και το 2012 το τμήμα της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας της ΣΟΝΕ (με νέα παιδιά, μουσικούς, από όλη την Ελλάδα), η οποία συμμετέχει σε αξιόλογες συναυλίες, με στόχο την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.
Έχει τιμηθεί με Έπαινο για το έργο του στην Σ.Ο.Ν.Ε. από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, από την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Χορωδιών (Π.Ε.ΔΙ.ΧΟ.), την Χ.Ο.Ν ανακηρύσσοντάς τον ως επίτιμο μέλος από όπου και έλαβε το Α΄Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού Τραγουδιού, την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ), τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ καθώς και με συγχαρητήριες επιστολές από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β', τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β', τον Πρόεδρο την Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαο Μέρτζο κ.α.
Από τον Σεπτέμβριο του 2015 αναλαμβάνει την Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Χορωδίας της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).