Karma to Burn An Club

Σάββατο βράδυ λοιπόν και στην ατζέντα μας, όπως και στο μυαλό μας, σε περίοπτη θέση δίπλα στην ημερομηνία 2 Μαΐου βρίσκεται το live των Karma to Βurn στο An Club! Δεν θα θεωρήσουμε περιττό να αναφέρουμε πως μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η πασίγνωστη stoner μπάντα θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, επικράτησε μια μικρή (έως μεγάλη) αναστάτωση στους κόλπους της stoner rock (και όχι μόνο) μουσικής κοινότητας, και αυτό γιατί μιλάμε για ένα συγκρότημα μεγάλου βεληνεκούς, σταθερό στο χρόνο, το οποίο δίνει πάντοτε τον καλύτερο εαυτό του στις εμφανίσεις του, εν ολίγοις τα σπάει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο χαρακτηρισμός που τους ακολουθεί... Stoner Giants ή σε ελεύθερη μετάφραση γίγαντες της Stoner.

Το πρόγραμμα άνοιξαν χωρίς καμία καθυστέρηση οι Space Slavery, δίνοντας στους ήδη παρόντες στο An Club μια ιδέα του τι επρόκειτο να επακολουθήσει. Φυσικά κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν το αποτέλεσμα, καθώς τα τρία από τα τέσσερα μέλη της μπάντας ανήκουν στους "Lord 13" και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά για όσους γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα της stoner rock στην Ελλάδα. Όπως λοιπόν περιγράφει και το όνομα της μπάντας, κατάφεραν όντως να δεσμεύσουν θέλοντας και μη τα αυτιά μας με τις μουσικές τους συντεχνίες και να αποσπάσουν την προσοχή μας, όσο στο An o κόσμος με σταθερό ρυθμό άρχιζε να γεμίζει το χώρο. Από το άνοιγμα λοιπόν αυτής της βραδιάς, συγκρατήσαμε τους τίτλους "Justice" και "Space Vision", με το δεύτερο να αποτελεί το δεκαπεντάλεπτο επίλογο σ' ένα άψογα σχεδιασμένο μουσικό ταξίδι υπό τους ήχους της rock, το οποίο αποτέλεσε προπομπό, για να ανέβουν με την σειρά τους στην σκηνή οι Cellar Dogs!

Δεύτερη πράξη του live λοιπόν, και χωρίς καμία υπερβολή, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της εμφάνισης των cellar dogs στην σκηνή του An Club ήταν σαν να πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας βίντεο συναυλιών με rock μπάντες των 90's. Όπως κάθε συγκρότημα που φέρει την λέξη «σκύλος» στον τίτλο του, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η χρήση αυτής της λέξης αποτελεί σημάδι για κάποιον που τους ακούει πρώτη φορά πως αυτοί οι τύποι κάτι κάνουν πολύ καλά και φυσικά ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ακόμα ψηλότερα. Ενωμένοι από το 2012, με ήχο heavy groove rock και με opening acts στη λίστα τους αξιοζήλευτα για τα τέσσερα χρόνια παρουσίας τους στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή, μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι δεν χρειάζονται πολλές υπερβολές για να κάνεις ένα κοινό να χτυπιέται στους ξέφρενους ρυθμούς της μουσικής που εκπροσωπείς. Οι «σκύλοι» όμως εκτός από τίτλο διαθέτουν και ονόματα! Αντώνης (φωνή και κιθάρα), Κωνσταντίνος (κιθάρα), Δημήτρης (φωνητικά και μπάσο) και ο Evan (ντραμς). Και εκτός από ονόματα και τίτλο, έχουν και τη δυνατότητα να σε μεταφέρουν, με τον δικό τους τρόπο, σε κάποιο underground πάρτι των 90's, με δυνατή rock μουσική και ήχους βγαλμένους από... "άλλο κελλάρι"! Με κομμάτια όπως το "get down" και "confidential game", έκαναν όλους τους παρευρισκομένους, φανατικούς και μη ακροατές τους, να τους χειροκροτήσουν με ψηλά τα χέρια και να μην έχουν να πουν κάτι αρνητικό, παρά μόνο να αναμένουν για την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου album με τίτλο "Jackhammer".

 

 

Κατεβαίνοντας από την σκηνή του Αn και αφού ο κόσμος είχε πλέον κατακλύσει το club, από τα ηχεία ακούστηκε το "Fever", το πασίγνωστο κομμάτι από Peggy Lee, που πραγματικά θα θέλαμε και εμείς οι ίδιοι να μάθουμε ποιο είναι το back story πίσω από αυτή την αναπάντεχη μουσική υπόκρουση που συνόδευσε την άνοδο των Karma to Burn στο stage!

Όπως και να έχει, οι ορμώμενοι από τη μακρινή Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α., μετά από ένα διάλειμμα επτά χρόνων, από το 2009 ανέλαβαν και πάλι να ταλαιπωρήσουν πολλά κορμιά από το head banging και ήρθαν στην Ελλάδα με ακριβώς τον ίδιο σκοπό! Δίχως πολλά λόγια (για την ακρίβεια χωρίς καθόλου λόγια), καθώς αποτελούν μία instrumental μπάντα, ξεκίνησαν έναν στην κυριολεξία βομβαρδισμό από riffs. Έναν ασταμάτητο σαν τρένο, δυνατό ρυθμό, που νόμιζες ότι το κεφάλι σου θα ξεκολλήσει από τους ώμους καθώς ακολουθούσες το bass line και ό,τι άλλο πρόσταζαν το μπάσο του Eric Clutter, η κιθάρα του William Mecum και τα ντραμς τους Εvan Devine. Πέρα από τις μουσικές τους ικανότητες, έδειξαν και την εκτίμηση που έχουν στο ελληνικό κοινό και φυσικά όλοι οι παρευρισκόμενοι τους αποθέωσαν ζητωκραυγάζοντας! Γυρισμένος με την πλάτη στην μπάντα του, ο William Mecum δεν σταμάτησε ούτε γι' αστείο να έχει επαφή με το κοινό και να το ξεσηκώνει με κάθε τρόπο, πόσο μάλλον με τη δήλωσή του, ότι όταν βλέπουν την Αθήνα στη λίστα με τις περιοδείες νιώθουν το κάτι παραπάνω!

Μέσα σε όλη αυτή τη δυνατή μουσικά ατμόσφαιρα, oι Karma to Burn δεν κατάφεραν για κανέναν λόγο να αφήσουν με τη μία την σκηνή. Encore και ξανά όρμηξαν στο stage του An για να «αποτελειώσουν» το κοινό τους και να αποδείξουν, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, για ποιο λόγο ονομάζονται stoner giants! Προσωπικά αγαπημένο μας από όλη την βραδιά το κομμάτι "thirty", αν και ήταν δύσκολο να δώσεις σημασία ποιο riff παίζει στα ηχεία, όταν στην σκηνή βρίσκονταν οι Karma to Burn και από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία το σώμα μας εξέπεμπε σε άλλα vibes, ενώ ενίοτε η φωνή μας ακολουθούσε πιστά τα riffs, δονώντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. Τότε, η μόνη λύση ήταν να δώσουμε όλο μας το είναι και να ακολουθήσουμε κατά γράμμα όσα μας πρόσταζε η μουσική ικανότητα των γιγάντων της stoner από την άλλη άκρη του κόσμου!

Οι Karma to Burn, σε πλήρη αρμονία με τους Cellar Dogs και τους Space Slavery, κυριολεκτικά έβαλαν «φωτιά» στο βράδυ μας και για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι η rock και κάθε είδος αυτής πάντα θα έχει ένα δικό της μοναδικό τρόπο να παίζει δυνατότερα από κάθε άλλο ήχο μέσα στην πόλη!

Οι τρείς μπάντες γέμισαν το βράδυ του Σαββάτου με δυνατές μουσικές, βγαλμένες από τα πιο «βρώμικα» μυαλά της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ενώ μια μπάντα ορόσημο για τη stoner σκηνή, που δεν είναι άλλη από τους Karma to Burn, μας έστειλε πραγματικά σε άλλη διάσταση!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.