Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Ρυθμό Stage

 Οι Χειμερινοί Κολυμβητές πρωτοεμφανίζονται στη δισκογραφία το 1979. Κουβαλώντας πλέον την τριανταπεντάχρονη μουσική τους πορεία και εμπειρία, μεταφέρουν σε κάθε εμφάνισή τους τις ιστορίες των τραγουδιών τους μέσα από το ιδιαίτερο και μοναδικό τους στυλ.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίστηκαν για δύο βράδια (Παρασκευή 20/2 και Σάββατο 21/2) στο Ρυθμό Stage, όντας παρ' ολίγον σε πλήρη απαρτία (απουσίαζε ο Δημήτρης Πολυζωίδης στο βιολί), γεμίζοντας το χώρο από αγαπημένα τραγούδια, το μεράκι τους και την αγάπη τους για τη μουσική.

Η αγαπημένη μπάντα έφτιαξε ένα πρόγραμμα με τη βοήθεια του κοινού, ως είθισται, συνδυάζοντας παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία. Από τα τραγούδια με τα οποία γεμίζουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές τις τελευταίες δεκαετίες ποιο θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε; "Το πολλαπλό σου είδωλο", το "Στον Παγασητικό", την "Κόρη του βουνού", το "Θέε μου μεγαλοδύναμε" (η προσευχή του μάγκα), το "σε μια εκκλησιά μοναχική"; Αυτά και πολλά ακόμα έγιναν η αιτία για ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι αυτές τις δύο βραδιές.

Στην σκηνή του Ρυθμού γι' αυτές τις δύο εμφανίσεις συνέπραξαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα και είναι οι Θοδωρής Ρέλλος (κλαρίνο, σαξόφωνο), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Κώστας Σιδέρης (τζουράς, φωνή), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσσο, φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι) και Διονύσιος Ρούσσος (αναπληρωματική κιθάρα). Τα τραγούδια ερμήνευεσε με τη γνώριμη χροιά της φωνής του ο Αργύρης Μπακιρτζής. Από την σκηνή δεν έλειψαν και καλεσμένοι των Χειμερινών Κολυμβητών όπως η Σταυρούλα Παυλίκου, της οποίας η φωνή και το ταλέντο εντυπωσίασαν το κοινό.

Ευδιάθετοι και ορεξάτοι, με τη "μαγκιά" και τον ενθουσιασμό ενός εφήβου και συνάμα τη γνώση ενός ώριμου ανθρώπου, οι Χειμερινοί Κολυμβητές δημιούργησαν μία ζεστή και οικεία προς όλους ατμόσφαιρα. Η εμπερία αυτού του μουσικού ταξιδιού ήταν σίγουρα αξέχαστη για όσους την έζησαν πρώτη φορά και μία ακόμα όμορφη θύμηση για όσους ακολουθούν επί χρόνια το συγκρότημα.

Το καθ' όλα γεμάτο πρόγραμμα έκλεισε την Παρασκευή 20 φεβρουαρίου με μια εικόνα απ' "όταν θα ρθει το καλοκαίρι". Οι Χειμερινοί Κολυμβητές αποχαίρετησαν με αυτό τον τρόπο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εμφάνισή τους δίνοντας με τον πιο κατάλληλο τρόπο, θα έλεγα, το προσωπικό τους στίγμα και το αδιάλλακτο χαρακτήρα τους που τους κρατάει επί οχτώ πενταετίες στις καρδιές του κοινού τους...

"Κι εγώ τ'αστέρια θα κοιτάζω
Και χαρακτήρα δε θ'αλλάζω"

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.